Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mój ''pierwszy raz'' już za tydzień...

annecy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasze pierwsze spanie na budowie było początkiem mieszkania. W niedzielę po kościele przyjechaliśmy do gotowego już domu, aby zjeść pierwszy rodzinny obiad. Nawiedziła nas też rodzina, zaproszona na oglądactwo. Po zakończeniu tej wizyty nagle odczuliśmy nieprzepartą chęć pozostania tutaj. Ponieważ dom wybudowaliśmy w tej samej miejscowości, to wystarczyły dwa kursy osobowym samochodem i nieco ponad godzina czasu, aby rozmontować i przewieźć dziecięce łóżka i dmuchany materac (żeby było na czym spać). Przeprowadzka była już wcześniej uzgodniona na wtorek, więc mogliśmy sobie na to pozwolić.

W poniedziałek rano, gdy wszedłem do starego mieszkania, to poczułem się, jakbym wchodził do obcych ludzi (sprzedane ono było już wcześniej, ale dopóki tam byłem cały czas, to nie odczuwałem tego).

A co do "pierwszego razu", to muszę spytać się materaca...

My tuż przed przeprowadzką kupiliśmy materace, ale na łóżka trzeba było trochę poczekac. W całym domu tony pyłu i kurzu, więc nie zdejmowaliśmy z materacy folii. Pierwsza noc to wszechobecny szelest folii na materacach... Najlepiej wyszedł na tym pies, jego stare legowisko nie szeleściło...

... było cudownie, po prostu jesteśmy zakochani w naszym domu!! :D

romantic muza, szampan, świece, kominek i łóżko 2x2 m

:lol: .... było kaczo, byczo i indyczo....!

...i problem jest taki , ze chata jest na maxa niewykończona , a już nie myślimy dłuzej zwlekać tylko tam już zostać i cieszyć się przestrzenią , choć mocno surową...

dziś już wiem , ze warto było znosić te poświęcenia!

p.s. co może znaczyć sen o zimowym górskim zdobywaniu bunkrów hitlerowskich , gdzie odnajdujemy broń w stylu science-fiction??????

dzieki wszystkim za wsparcie....

Pierwszej nocy nasłuchiwałam , jak wszyscy, i ok. 4 nad ranem

słyszałam kury sąsiadów.

Dziwne, bo słyszałam te kury tylko w tę jedną noc, teraz wcale ich nie słyszę.

Może sąsiedzi część wybili i zjedli. :-?

człowiek się szybko przyzwyczaja :)

a może rzeczywiście ... wszystkie kury zjedzone ??? :o

... było cudownie, po prostu jesteśmy zakochani w naszym domu!! :D

romantic muza, szampan, świece, kominek i łóżko 2x2 m

:lol: .... było kaczo, byczo i indyczo....!

...i problem jest taki , ze chata jest na maxa niewykończona , a już nie myślimy dłuzej zwlekać tylko tam już zostać i cieszyć się przestrzenią , choć mocno surową...

dziś już wiem , ze warto było znosić te poświęcenia!

p.s. co może znaczyć sen o zimowym górskim zdobywaniu bunkrów hitlerowskich , gdzie odnajdujemy broń w stylu science-fiction??????

dzieki wszystkim za wsparcie....

zazdraszczam tak po cichutku

ja też bym chciała już wybudowany domek