Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukam zaproszeń ale jakoś nic mi się nie podoba.

Aniu,jak nie będziesz mogła się zdecydowac,to podeślij nam kilka wzorów.My z Ewką na pewno pomożemy:yes:

Jak wybierałam zaproszenia na komunię dla córeczki,to wpadły mi w oko takie pod zamówienie klienta.

Z imieniem, nazwiskiem,datą itd........Fajny perłowy papier.Dodatkowo mozna zamówic podziękowania dla gości i właśnie owe wspomniane woreczki z migdałami.Cudowny pomysł Aniu:yes:

A 8-m-cy zleci...........kobietko!!!!

Bardzo ładna tapeta:)

Jejuś Ewka ........ja też już chcem.........!!!!!!

jeszcze troszeczkę i sama będziesz firanki wieszała:)

czasem dziwnie się czuję bo to zawsze budowa i budowa: gdzie jesteś na budowie, gdzie jedziesz na budowę i tak przez ponad dwa lata a teraz siedzę przy kominku i popijam herbatkę:rolleyes:

Daliśmy niżej chudziaka od poziomu izolacji poziomej- o 20cm

Tak właśnie myślałam :-) Kurcze o ilu rzeczach trzeba wiedzieć i pamiętać. Mam nadzieje, że wybrałam dobrego budowlańca, który będzie służył dobrą radą.

Danusiu, jak tylko znajdę kilka wzorów zaproszeń i nie będę mogła się zdecydować, to pomożecie mi wybrać. Ostatnio nie mam czasu, koniec roku w mojej pracy to "katorga" :-), jak wracam do domu to już nic mi się nie chce :-)

Pozdrawiam

Aniu,ja miałam bardzo dobrego fachowca (właściwie cały czas mam,bo kładzie nam w tej chwili płytki);).Ale o ile wygodniej jest,gdy się jest samemu przygotowanym do tej budowy.Nieraz podpowiedzielismy lepsze wyjście;)

Ja również wracam z pracy padnięta.Dzisiaj zamiast odpoczywac zrobiłam pierogi.W tym roku pracuję w wigilię do 12,więc będzie o wiele łatwiej rozmrozic i ugotowac niż robi od podstaw.

Dziewczyny,szukam dobrego i spawdzonego przepisu na sernik,który zawsze wychodzi;).Muszę wpaśc na forum o pieczeniu.......tam dziewczymyn sypią przepisami:)

Może coś podpowiecie?Tzn.napiszecie :)

Aniu,ja miałam bardzo dobrego fachowca (właściwie cały czas mam,bo kładzie nam w tej chwili płytki);).Ale o ile wygodniej jest,gdy się jest samemu przygotowanym do tej budowy.Nieraz podpowiedzielismy lepsze wyjście;)

Ja również wracam z pracy padnięta.Dzisiaj zamiast odpoczywac zrobiłam pierogi.W tym roku pracuję w wigilię do 12,więc będzie o wiele łatwiej rozmrozic i ugotowac niż robi od podstaw.

Dziewczyny,szukam dobrego i spawdzonego przepisu na sernik,który zawsze wychodzi;).Muszę wpaśc na forum o pieczeniu.......tam dziewczymyn sypią przepisami:)

Może coś podpowiecie?Tzn.napiszecie :)

Danka ściągnęłam przepis na sernik ze strony: gotowanie.onet.pl robiłam jego dwa razy i dwa razy wyszedł :yes:

jest to przepis na sernik po wiedeńsku:

skladniki:

1) (w zależności od wielkości blachy) ja daję 1,5 opakowania (1,5 kg) sera PRESIDENT lub podobnego,

2) 40 dag masła,

3) 10 jaj,

4) 2,5 szklanki cukru,

5) 1 cukier waniliowy,

6) 3-4 budynie waniliowe,

7) 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

8) rodzynki jak ktoś lubi

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oddzielić od żółtek i je ubić na sztywną pianę (dodaję tutaj jeszcze troszkę cukru i szczyptę soli do smaku) a żółtka dodać do masy. Następnie dodać budynie i proszek do pieczenia. Następnie stopniowo dodać ser i rodzynki. Pianę powoli zmieszać z masą. Piekarnik nastawiam na 180 stopni i piekę ok 1 godz.

Sernik raz robiłam na herbatnikach a raz na kruchym cieście i lepiej mi na tym cieście smakował. Zrobiłam taką "zebrę" serową bo z kawałka ciasta urywałam kawałki i układałam je na serniku oczywiście przed pieczeniem (zamiast rodzynek). Bardzo fajnie on wygląda i równie dobrze smakuje. Górę sernika zalewam polewą czekoladową (jak coś to też mam przepis, który zawsze wychodzi:D

w tym roku powiedziałam sobie, że dzień przed wigilią będę mieć wolne i na spokojnie się przygotuję:D nawet już choinka stoi

a znacie może przepis na karpia w galarecie, który zawsze wychodzi:cool: bo ja co rok robię i co rok jest kiepski:no: liczę na to, że może w tym roku wyjdzie dobry:D

Świąt pięknych śnieżnych,

mrozem malowanych.

Prezentów tylko takich...

długo pamiętanych.

Sylwestra w tańcu szalonego

w szampanie skąpanego.

Zaś w Nowy Rok gdy zajdzie księżyc

a świt się światem rozniesie

niech jeszcze raz przyjdzie św.Mikołaj

i ...spod stołu podniesie!

Boże narodzenie to czas,

by przesłać Ci najserdeczniejsze życzenia