Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danusiu jakie masz ustawienie sanitariatów w łazience na dole? Chcemy wydłużyć łazienkę poprzez przesunięcie ścianki ale drzwi trzeba przenieść na drugą stronę żeby nie przeszkadzały w otwieraniu drzwi od kotłowni (również tak zrobiliście?) Myślałam żeby zostawić tak jak jest w projekcie ale ustawienie w górnej łazience chcę pozmieniać.

Dolną łazienkę wydłużyliśmy do ściany działowej.Drzwi będą otwierane tak samo jak w projekcie.Nie pamiętam tylko o ile je przesunęlismy.Sanitariaty zostawiłam tak samo.Jest wygodnie.

Góra troszkę się zmieniła.

-wanna coś w tym miejscu-bedzie wolnostojaca.

-na ścianie od korytarza mam wc i bidet

-umywalki w tym samym miejscu

-prysznic w miejscu drzwi przejściowych na strych,pralnię- których u nas nie ma.

Aniu,mam nadzieję,że będzie dobrze.Najgorsza była kuchnia.Nie miałam pojecia gdzie ustawię zlew,a tu hydraulik chciał wiedziec na już.

cześć dziewczyny:D znowu po dłuższej przerwie:(

Danka ty tak nie czaruj tylko fotki wklejaj:yes: na górze to tylko tynki, farba i możesz mieszkać

Aniu śliczne sukienki. Jakiej nie wybierzesz to i tak ślicznie będziesz wyglądać:yes: ale jak mogę coś dodać to powinnaś mieć delikatną, lekką wizualnie suknię bo wydaje mi się, że sama jesteś delikatną osobą i taka by tobie pasowała -a z gorsetem jak najbardziej bo gorset podkreśla talię

Dzięki Danusiu. Jutro mam spotkanie z Panem od instalacji. Jestem ciekawa czy sam coś doradzi. Zlew w kuchni chcę mieć przy oknie, to jedno wiem na 100% :-) U nas ogrzewanie gazowe, dół oprócz salonu i gabinetu podłogówka, kominek ale bez płaszcza wodnego. Narzeczony chce solary, a ja jak zwykle muszę to przemyśleć :-)

Aniu śliczne sukienki. Jakiej nie wybierzesz to i tak ślicznie będziesz wyglądać:yes: ale jak mogę coś dodać to powinnaś mieć delikatną, lekką wizualnie suknię bo wydaje mi się, że sama jesteś delikatną osobą i taka by tobie pasowała -a z gorsetem jak najbardziej bo gorset podkreśla talię

Cześć Ewuś nareszcie się odezwałaś! Pewnie, że możesz doradzić :-) Ja również wolałabym delikatniejszą sukienkę, ten dół jest za "mocny". Tak to jest jak słucha się doradczyń a nie siebie. W kwietniu dokonam zmiany :-)

Cześc dziewczyny.Dobrze,że jesteście.Ratujcie!

Chodzi mi o numer domku.Mój sąsiad ma 17 -stkę.Ja niebawem miałam dostac 15,ale stało się najgorsze.Cholerny sąsiad po lewej stronie, tak bał się 13,że zameldował się pod 15,a ja mam w przyszłości dostac 15 A.Rozumiecie to dziadostwo?Przecież nie wybudowlismy się na wspólnej działcę tylko każdy ma swoją z swoim nr.Byłam w gminie - z dziadem nie idzie się dogadac(on jest od tych spraw).Wydaje mi się,że moczył w tym palce.Dziewczyny pomóżcie sklecic jakieś rozsądne pismo do burmistrza z wyjasnieniem.Ewka,ty sie na tych sprawach znasz.Doradźcie mi na pw.,bo cosik mi się wydaje że pan A podczytuje moje wypociny,ale załatwię go!:mad:

Ewka,dobrze że wróciłaś :yes:

Dzięki Danusiu. Jutro mam spotkanie z Panem od instalacji. Jestem ciekawa czy sam coś doradzi. Zlew w kuchni chcę mieć przy oknie, to jedno wiem na 100% :-) U nas ogrzewanie gazowe, dół oprócz salonu i gabinetu podłogówka, kominek ale bez płaszcza wodnego. Narzeczony chce solary, a ja jak zwykle muszę to przemyśleć :-)

Ja też tak mam zaplanowane tzn pod jednym oknem,bo mam dwa ;)

Aniu,wychodzi na to,że dostaną 13-tke biedni sąsiedzi.Można również stosowac tzw.nr rezerwowe.Stosuje się tak, gdy jest zmiana ulic i domek,który stoi na brzegu ulicy dołącza do naszej ulicy.

Wydaje mi się,że gośc nadużył swojego stanowiska.Jeśli gmina ,a właściwie jego urzędasy rządzą się swoimi prawami,to czas wkroczyc z ustawami.

Wiecznie z tymi sąsiadami będą problemy.

Kaluś,póki co nadal maja niedobrzy sąsiedzi 15-tkę.Jeśli tak zostanie,to ja dostanę 15 A (nie zgodzę się na to,ponieważ nie buduję przybudówki tylko osobny dom na osobnej działcę).Biedni sąsiedzi,którzy mieszkają przed niedobrymi dostaną 13-tkę.Wyobrażasz sobie to dziadostwo!?.Tylko dlatego,że niedobrzy nie mają ochoty na 13-tkę.Oczywiście nie poddam się i będę walczyc,bo nie wobrażam sobie dzielenia się numerem.Już widzę te problemy.

Jak ja sobie przypomnę gnojka(niedobrego sąsiada) jak latał z miarą i mi wyliczał,czy ,aby na pewno mieszczę się z 3 m od jego muru-to mnie cholera bierze.Juz ja mu pokażę prawo!:mad:

Ewka,nerwy mam i to spore.O zameldowaniu nie ma mowy i nie moge tego zrobic póki nie wyjasnię sprawy ze zmianą nr sąsiada.Już widzę tą "przyjaźń" z niedobrymi sąsiadami.Z resztą nikt z nimi dobrze nie żyje.Nie ukrywam,że bardzo liczą na mnie pozostali sąsiedzi,więc rozumiesz?Muszę walczyc i nie pozwolę na samowolkę tym bardziej,że dotyczy to mojej rodziny.

Ewka,jeszcze raz wielkie dzięki.Wiedziałam,że mogę na Ciebie liczyc :yes:

Jutro trzymamy kciuki za Anię.