Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Danusiu to masz tak jak ja - mam 46cm. Najgorsze jest to że niepotrzebnie podnieśliśmy o 1 bloczek bo działka jest względnie prosta, jedynie od strony wykusza w jadalni jest dół. Chciałam inaczej a zrobiłam wbrew sobie, a nikt mi nie powiedział że po co tyle wynosić. To dlatego że jestem z tym sama, narzeczony wogóle nie bierze w tym udziału.

Danusiu wkleję zdjęcia na weekend - muszę najpierw je zrzucić z telefonu i cyfrówki. Dzisiaj montowali mi nadproża ale otwory na okna są ogromne, ponieważ podnieśliśmy o 20cm na skrzynki od rolet i nie mam jeszcze domurowanych bloczków - na razie od okna w dół mam 3 pustaki, zobaczę jak będzie dach to wtedy mi domurują żeby to miało jakieś proporcje.

U nas wyjdzie kilka centymetrów mniej bo nie obniżyliśmy chudziaka i nie zmieściliśmy się w 2,71. Danusiu a ta wysokość jest dla Ciebie OK.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu,mam na cztery pustaki ze względu na wysokośc szafek kuchennych.

Na trzy pustaki i cegłę mam okno to duże w salonie(przy wykuszu).

My podniesliśmy tak wysoko fundamenty domu,ponieważ chciałam 3 schody ;).Oprócz tego mamy po jednej stronie spad i dlatego cały humus poszedl na wyrównanie tej wlaśnie strony.

Danusiu nie mam kiedy wrzucić zdjęć - nawet nie zgrałam ich na kompa. Ale mam prośbę do Ciebie mogłabyś wrzucić zdjęcie przodu twojego domku na dzień dzisiejszy - jeżeli nie chcesz na forum to na priv. Chciałabym zobaczyć jak wygląda u Ciebie okap, bo muszę zdecydować o ile wydłużamy krokwie i jaki chcemy długi okap.

Ile u was wystaje okap po ociepleniu?

A jak ja mam im to powiedzieć. W projekcie jest 60cm, zdecydowaliśmy że podnosimy ściankę o jeden pustak 24cm plus wieniec 24cm plus murłata. No ale chcemy wydłużyć dach. Czy mam powiedzieć że tak jak w projekcie plus wydłużenie o jedną dachówkę?

A jak jest z okapem z boku?

Danusiu sorry że tyle pytań ale nie znam się na tym.

Danusiu, a jak macie rozwiązaną kwestię wentylacji małej łazienki i kuchni? Tak jak w projekcie? A co z okapem od kuchenki?

Nie mogę dopatrzyć się u Ciebie na dachu kominków wentylacyjnych.

My nie mamy spiżarki więc wentylację kuchni planujemy jak w projekcie ale nie wiem co z okapem od kuchenki, nie chcę wykuwać się na zewnątrz, myślałam żeby kanał went. poprowadzić przez poddasze (pokój nad wykuszem) i zabudować - sama nie wiem.