Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

nasiona kupowałam na zasadzie "co oko widzi", czytałam z tyłu kiedy się wysiewa i czy trzeba jakoś szczególnie o nie dbac. Będę też chciała miec "warzywniaczek" (o to bym się kiedyś nie podejrzewała) kupiłam nasiona rzodkiewki, szczypiorku, marchewaki... zakupiłam książkę dotyczącą pielęgnacji ogdrou i znalazłam tam fajną rzecz, a mianowice ziołownik. Zioła posadzone są oczywiście w odpowiedniej kolejności, w wybudowanym z cegły "ślimaku".

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danka masion mam dośc dużo, na roślinach się kompletnie nie znam, do tej pory nie miałam działki, nawet balkonu, teraz dopiero czytam, oglądam aranżacje ogrodów (cudowne!!!!) i bardzo mi się spodobało

Będzie dobrze zobaczysz.A jak będzie cieszyc taki własny wymarzony i wypieszczony ogródek :wink:

Idę się kimnąc.Pa pa.

Sama się doszkalam.Czytam i czytam.Masz bardzo stary ten ligustr?

A co z tymi szprosami?A i oczywiście jaką dachówkę będziesz kłaśc?Bo to u mnie ostatnio temat na tapecie który spędza mi sen z powiek.

Ligustr ma z 6-8 lat, ale nie był przycinany i na dole jest dziurawy :-? Szprosów chyba nie będzie ;) a dachówka kładzie się Meyer- Holsen czerwień kenijska :) w niedzielę oblukam jak wygląda :) na dachu

Kruelka.Pewnie mnie zlinczujesz :wink: ale uważam że(przynajmniej jesli chodzi o ostatnie fotki -prezentacji domku,chyba z projektu) wspaniale Twój domek wyglądałby z szprosami.Ale delikatnymi nie szerokimi.

Ale może ja się nie znam :wink:

Jesli chodzi o ligustr (on wymaga przycinania) i pewnie dlatego jest rzadki na dole.Przycinanie zawsze wzmacnia roślinki które są przeznaczone na żywopłoty.

Ja chyba zdecyduje się na brąz-dachówkę z ruppceramiki.Jadę dzisiaj z mężem obejrzec dokładnie.Dzieci podrzucę mamie żeby na spokojnie się zastanowic.

Właśnie miałam ochotę na rożę szczepioną na pniu - białą. :D

Ale nie wiem czy z takimi roślinkami jak róże nie poczekac za własnym ogrodem.Mam w tej chwili przepiekną pnąca którą dostałam od mamuśki. :D Ma już 6-7 lat.Bardzo ją "kocham"i chcę ją zabrac do przyszłego ogrodu.Ale czy się przyjmie?Zostawic jej nie zostawie napewno.Serce mi na to nie pozwala. :oops:

PS.W tym roku rzucam się na lilie wodne - chociaż z dwie. :wink:

witajcie, dzisiaj był ładny dzień i nie padało!- w Castoramie można było kupic różne sadzonki zarówno owoców jak i kwiatów (m.in.róż), ostatnio kupiłam trochę róż (nawet pnące :D ), bez, jaśmin i borówkę amerykańską. Dzisiaj też byłam w Castoramie i niestety końcówka - ale znowu dokuiłam troszkę krzaczków (mąż już nie chce mnie puszczac do "ogrodu" Castoramy)

witajcie, dzisiaj był ładny dzień i nie padało!- w Castoramie można było kupic różne sadzonki zarówno owoców jak i kwiatów (m.in.róż), ostatnio kupiłam trochę róż (nawet pnące :D ), bez, jaśmin i borówkę amerykańską. Dzisiaj też byłam w Castoramie i niestety końcówka - ale znowu dokuiłam troszkę krzaczków (mąż już nie chce mnie puszczac do "ogrodu" Castoramy)

Szkoda że ja mam tak daleko do Castoramy.

Ewuś a Tobie nikt z tego ogrodu nic nie ukradnie?