EwaWoj 12.03.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 nasiona kupowałam na zasadzie "co oko widzi", czytałam z tyłu kiedy się wysiewa i czy trzeba jakoś szczególnie o nie dbac. Będę też chciała miec "warzywniaczek" (o to bym się kiedyś nie podejrzewała) kupiłam nasiona rzodkiewki, szczypiorku, marchewaki... zakupiłam książkę dotyczącą pielęgnacji ogdrou i znalazłam tam fajną rzecz, a mianowice ziołownik. Zioła posadzone są oczywiście w odpowiedniej kolejności, w wybudowanym z cegły "ślimaku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.03.2009 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Danka masion mam dośc dużo, na roślinach się kompletnie nie znam, do tej pory nie miałam działki, nawet balkonu, teraz dopiero czytam, oglądam aranżacje ogrodów (cudowne!!!!) i bardzo mi się spodobało Będzie dobrze zobaczysz.A jak będzie cieszyc taki własny wymarzony i wypieszczony ogródek Idę się kimnąc.Pa pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 tak jutro do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 13.03.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Sama się doszkalam.Czytam i czytam.Masz bardzo stary ten ligustr? A co z tymi szprosami?A i oczywiście jaką dachówkę będziesz kłaśc?Bo to u mnie ostatnio temat na tapecie który spędza mi sen z powiek. Ligustr ma z 6-8 lat, ale nie był przycinany i na dole jest dziurawy Szprosów chyba nie będzie a dachówka kładzie się Meyer- Holsen czerwień kenijska w niedzielę oblukam jak wygląda na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.03.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Danusiu, w Lidlu i Tesco jest fajna oferta ogrodnicza - ładne roślinki w niskich cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.03.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Kruelka.Pewnie mnie zlinczujesz ale uważam że(przynajmniej jesli chodzi o ostatnie fotki -prezentacji domku,chyba z projektu) wspaniale Twój domek wyglądałby z szprosami.Ale delikatnymi nie szerokimi. Ale może ja się nie znam Jesli chodzi o ligustr (on wymaga przycinania) i pewnie dlatego jest rzadki na dole.Przycinanie zawsze wzmacnia roślinki które są przeznaczone na żywopłoty. Ja chyba zdecyduje się na brąz-dachówkę z ruppceramiki.Jadę dzisiaj z mężem obejrzec dokładnie.Dzieci podrzucę mamie żeby na spokojnie się zastanowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.03.2009 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Danusiu, w Lidlu i Tesco jest fajna oferta ogrodnicza - ładne roślinki w niskich cenach Dziekuję Monisiu Jadę dzisiaj do G. to na mus zagadam mężusia żeby wjechac. Jak ja nie wjade to nie prześpię nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.03.2009 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 gniezniok a słyszałeś o braasie ceramicznym jakąś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.03.2009 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Danusiu, w Lidlu i Tesco jest fajna oferta ogrodnicza - ładne roślinki w niskich cenach Dziekuję Monisiu Jadę dzisiaj do G. to na mus zagadam mężusia żeby wjechac. Jak ja nie wjade to nie prześpię nocy Nic w Lidlu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.03.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Co Ty mówisz, Danusiu - u nas w Lidlu pełno róż róznego rodzaju, nawet pienne minaturki, hibiskusy, tawułki japońskie, forsycje, pięciorniki i inne po 5-7zł. Róże na pniu po 19zł. Może u Ciebie wykupili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.03.2009 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Właśnie wracam od Ciebie.Pouczającą lekturę napisałaś.Nie ma co. Trzeba teraz 10 razy zastanowic sie co sie pisze Tesco nie mamy - tylko Lidla.Myślę że przez dobrą cenę cały naród się rzucił Ale i tak zapowiedziałam mężusiowi że czeka go niedługo zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 13.03.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 co będziesz kupować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.03.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Właśnie miałam ochotę na rożę szczepioną na pniu - białą. Ale nie wiem czy z takimi roślinkami jak róże nie poczekac za własnym ogrodem.Mam w tej chwili przepiekną pnąca którą dostałam od mamuśki. Ma już 6-7 lat.Bardzo ją "kocham"i chcę ją zabrac do przyszłego ogrodu.Ale czy się przyjmie?Zostawic jej nie zostawie napewno.Serce mi na to nie pozwala. PS.W tym roku rzucam się na lilie wodne - chociaż z dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 14.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Danusiu, róża powinna się przyjąć Te na pniu też przecież można przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.03.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Wiesz jeszcze nad czym się zastanawiam czy ja to wszystko zmieszczę? Ja mam w tej chwili ogród miniaturkowy Już nie moge się doczekac swojego kawałaka ziemi i podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.03.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 witajcie, dzisiaj był ładny dzień i nie padało!- w Castoramie można było kupic różne sadzonki zarówno owoców jak i kwiatów (m.in.róż), ostatnio kupiłam trochę róż (nawet pnące ), bez, jaśmin i borówkę amerykańską. Dzisiaj też byłam w Castoramie i niestety końcówka - ale znowu dokuiłam troszkę krzaczków (mąż już nie chce mnie puszczac do "ogrodu" Castoramy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Wiesz jeszcze nad czym się zastanawiam czy ja to wszystko zmieszczę? Ja mam w tej chwili ogród miniaturkowy Ale przynajmniej masz perspektywę. U mnie bez... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.03.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Soniko, dlaczego u ciebie brak perspektyw na własny ogródek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.03.2009 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 witajcie, dzisiaj był ładny dzień i nie padało!- w Castoramie można było kupic różne sadzonki zarówno owoców jak i kwiatów (m.in.róż), ostatnio kupiłam trochę róż (nawet pnące ), bez, jaśmin i borówkę amerykańską. Dzisiaj też byłam w Castoramie i niestety końcówka - ale znowu dokuiłam troszkę krzaczków (mąż już nie chce mnie puszczac do "ogrodu" Castoramy) Szkoda że ja mam tak daleko do Castoramy. Ewuś a Tobie nikt z tego ogrodu nic nie ukradnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.03.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Ale przynajmniej masz perspektywę. U mnie bez... . Ja Ci zaraz pokażę bez .Właśnie od Ciebie wracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts