Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie ma przepisów w tym zakresie :lol: ale (jest jak zawsze :wink: ) w razie konfliktu i trafienia sprawy do sądu, sądy korzystają z regulaminów rodzinnych ogródkach działkowych i tak:

1) gatunki i odmiany drzew owocowych słabo rosnących i karłowych należy sadzić w odległości co najmniej 2 metrów od granicy działki.

2) w przypadku moreli należy zachować odległość co najmniej 3 metrów

3) czereśnia i orzech włoski nie mogą być sadzone bliżej niż 5 metrów od granicy działki, z wyjątkiem szczepionych na podkładach słabo rosnących, które można sadzić w odległości nie mniejszej niż 3 metry

4) krzewy owocowe należy sadzić w odległości nie mniejszej niż 1 m od granicy działki, a krzewy leszczyny – 3 metry

5) drzewa ozdobne- dopuszcza się stosowanie w ogrodach działkowych tylko słabo rosnących odmian drzew i krzewów ozdobnych. Trzeba je sadzić co najmniej 2 metry od granic działki. Możliwe jest sadzenie drzew ozdobnych 1 metr od granicy działki, jeżeli ich wysokość nie przekroczy 2 metrów

6) silnie rosnące krzewy ozdobne trzeba sadzić w odległości co najmniej 2 metrów, a krzewy słabo rosnące i rozłożyste iglaki co najmniej 1 metr od granic działki. Ponadto w odległości do 2 metrów od granicy działki drzewa i krzewy ozdobne nie powinny osiągać większej wysokości niż 3 metry

ok, to na razie tyle znalazłam :roll:

Ewus ślicznie Ci dziękuję..............z tyłu działki nie mam narazie sąsiadów a jakich będę miec w przszłości tez nie wiadomo :-?

jeśli chodzo o drzewa owocowe to własnie myslałam o szczepionych na pniu-karłowe lub półkarłowe ale z tego jedynie jabłon jesli już..........

.......myslę również o morwie czerwonej-brunatnej-czytałam wiele dyskusji na ten temat

........napewno będą winogrona

..........zwisajace truskawki

bo dzieciaki muszą miec radoche z ogrodu a nie tylko ptaki :wink:

Ewus ślicznie Ci dziękuję..............z tyłu działki nie mam narazie sąsiadów a jakich będę miec w przszłości tez nie wiadomo :-?

jeśli chodzo o drzewa owocowe to własnie myslałam o szczepionych na pniu-karłowe lub półkarłowe ale z tego jedynie jabłon jesli już..........

.......myslę również o morwie czerwonej-brunatnej-czytałam wiele dyskusji na ten temat

........napewno będą winogrona

..........zwisajace truskawki

bo dzieciaki muszą miec radoche z ogrodu a nie tylko ptaki :wink:

tak nie tylko mają zabawę dzieci ale ja sama lubię podjadać prosto z drzewka :wink: :lol: