EwaWoj 07.08.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 jako dorosły okaz tak się prezentuje: http://www.drosera.pl/thumbs/albizia-julibrissin1.jpg_280x280_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 to olbrzymem nie bedzie .......musze się jej przyjrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.08.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 teraz jadę, po powrocie poczytam o Waszych znaleziskach.. a jakbyście się nudziły, to bylabym wdzięczna za wklejenie mi roślinek w komentach.. (co ja piszę, jak tu można się nudzić!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 http://www.fototube.pl/pictures/albicja.jpghttp://images41.fotosik.pl/127/b76e31cd3ca69e9d.jpg musze o niej pocztac bo nap[rawde śliczniutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 zdjęcie zrobione z daleka ale widać jaka będzie jej wysokość i ma fajne kwiaty takie kule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 ok Aguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 te robinie tez fajna i ma ciekawy pokrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.08.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 muszę też pomyśleć nad jakimiś drzewkami wzdłóż płotu (którego jeszcze nie ma ) koło budy naszego psiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ewuś jak bedziesz miała cos ciekawego to wklej sama mam tysiące pomysłów a konkretów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 a wiesz ile od płotu sadzi się drzewa-są na to jakieś przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.08.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 nie natknęłam się na jakieś przepisy w tym zakresie ale warto byłoby spradzić sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.08.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 nie ma przepisów w tym zakresie ale (jest jak zawsze ) w razie konfliktu i trafienia sprawy do sądu, sądy korzystają z regulaminów rodzinnych ogródkach działkowych i tak: 1) gatunki i odmiany drzew owocowych słabo rosnących i karłowych należy sadzić w odległości co najmniej 2 metrów od granicy działki. 2) w przypadku moreli należy zachować odległość co najmniej 3 metrów 3) czereśnia i orzech włoski nie mogą być sadzone bliżej niż 5 metrów od granicy działki, z wyjątkiem szczepionych na podkładach słabo rosnących, które można sadzić w odległości nie mniejszej niż 3 metry 4) krzewy owocowe należy sadzić w odległości nie mniejszej niż 1 m od granicy działki, a krzewy leszczyny – 3 metry 5) drzewa ozdobne- dopuszcza się stosowanie w ogrodach działkowych tylko słabo rosnących odmian drzew i krzewów ozdobnych. Trzeba je sadzić co najmniej 2 metry od granic działki. Możliwe jest sadzenie drzew ozdobnych 1 metr od granicy działki, jeżeli ich wysokość nie przekroczy 2 metrów 6) silnie rosnące krzewy ozdobne trzeba sadzić w odległości co najmniej 2 metrów, a krzewy słabo rosnące i rozłożyste iglaki co najmniej 1 metr od granic działki. Ponadto w odległości do 2 metrów od granicy działki drzewa i krzewy ozdobne nie powinny osiągać większej wysokości niż 3 metry ok, to na razie tyle znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ewus ślicznie Ci dziękuję..............z tyłu działki nie mam narazie sąsiadów a jakich będę miec w przszłości tez nie wiadomo jeśli chodzo o drzewa owocowe to własnie myslałam o szczepionych na pniu-karłowe lub półkarłowe ale z tego jedynie jabłon jesli już.......... .......myslę również o morwie czerwonej-brunatnej-czytałam wiele dyskusji na ten temat ........napewno będą winogrona ..........zwisajace truskawki bo dzieciaki muszą miec radoche z ogrodu a nie tylko ptaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ewus wkleję w dzienniku regulamin sadzenia drzew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.08.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 może być on przydatny dla osób z "wrażliwym" sąsiedztwem dobrze, że u mnie pola... łyse pola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.08.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ewus ślicznie Ci dziękuję..............z tyłu działki nie mam narazie sąsiadów a jakich będę miec w przszłości tez nie wiadomo jeśli chodzo o drzewa owocowe to własnie myslałam o szczepionych na pniu-karłowe lub półkarłowe ale z tego jedynie jabłon jesli już.......... .......myslę również o morwie czerwonej-brunatnej-czytałam wiele dyskusji na ten temat ........napewno będą winogrona ..........zwisajace truskawki bo dzieciaki muszą miec radoche z ogrodu a nie tylko ptaki tak nie tylko mają zabawę dzieci ale ja sama lubię podjadać prosto z drzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 nie tylko mają zabawę dzieci ale ja sama lubię podjadać prosto z drzewka własnie przecie my tez jak dzieci tyle że większe a co do owoców nie ma to ja swoje ...........a myslałaś o jagodzie kamczackiej........ma u Ciebie ktos taką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.08.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 śliczne roślinki i kolwicja i albicja (to to z różowymi kwaitkami?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.08.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 wiesz co mam borówkę amerykańską ale o jagodzie kamczackiej nie myślałam (nie wiedziałam, że taka jest ) ale chyba warto ma duże i ładne owoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2009 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 i żeby jeszcze tak to wszystko pomieścic w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts