Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

narazie dziewczyny jade na działkę

dzisiaj na obiadek mięsko na grillu :wink:

My planowaliśmy, że latem często będziemy sobie grillować na tarasie, ale na planach się skończyło bo od końca czerwca mieszkają tam panowie od zabudowy poddasza i w zasadzie to oni sobie tam grillują :roll:

Mam nadzieję, że wrzesień ciepły będzie...

tak długo tam mieszkają :o myślałam że to robota na góra 2 tyg.

Przy kilkuosobowej ekipie pewnie tak. Nasi wykonawcy pracowali we dwóch, wczoraj wyjechał pomocnik i teraz robota solo będzie szła. Poddasze juz całe zapłytowane, zostało szpachlowanie i na dole trochę sufitów.

Ale inna sprawa, że pracowali bezstresowo :wink: My presji czasowej nie robiliśmy bo i tak glazurnik nie wejdzie póki nie zrobimy kotłowni i nie wygrzejemy podłogówki. A z jakości pracy jesteśmy bardzo zadowoleni. Mam jednak nadzieję, że do końca sierpnia ten etap się zakończy, żeby chociaż we wrześniowym słońcu na tarasie posiedzieć...

Dziewczyny, zwracam się do Was jako specjalistek od zieleni... bo ja zielona jestem jesli o zieleń chodzi :wink: Jak zabrać się za odchwaszczenie tego leśnego kawałka ?

http://foto2.m.onet.pl/_m/995bfa365bd91ce32d4cb5f960f1b3a2,10,19,0.jpg

O, pytanie chyba dla mnie za trudne. Może najbardziej pomocny będzie dzial o ogrodach? My się poddaliśmy, jeśli chodzi o naszą działkę, było pełno chwastów i samosiejekk różnych drzew - witki i gałązki do 1,5m, taki gąszcz. NIechcący nam "pomógł" sąsiad spychaczem, zgarnął całą ziemię niszcząc przy tym humus!

A ile chcesz tam zostawić roślinek i jakie?

O, pytanie chyba dla mnie za trudne. Może najbardziej pomocny będzie dzial o ogrodach? My się poddaliśmy, jeśli chodzi o naszą działkę, było pełno chwastów i samosiejekk różnych drzew - witki i gałązki do 1,5m, taki gąszcz. NIechcący nam "pomógł" sąsiad spychaczem, zgarnął całą ziemię niszcząc przy tym humus!

A ile chcesz tam zostawić roślinek i jakie?

Chciałabym zostawić drzewa i nasadzić krzewów i trochę trawnika. Będziemy musieli też ziemi nawieźć, bo teren niżej niż droga. Ale jak przeoram chwasty to za rok wrócą... :roll:

Elenko masz przepiękny kawał lasu z naturalna ściółką :o aby tego nie zniszczyć to chyba powinnaś porozmawaić w ogrodnictwie od czego zacząć te "porządki" bo naprawdę piękny, piękny lasek. Ja zaczęłabym od przegrabienia terenu i przekopania a następnie jego wyrównania czyli nawiezienia ziemi (ale szukałabym takiej leśnej) a później sianie trawy i sadzenie iglaczków i pnączy :lol: ale oczywiście sprawdziłabym to wszystko jeszcze u specjalistów :wink:

Elenko masz przepiękny kawał lasu z naturalna ściółką :o aby tego nie zniszczyć to chyba powinnaś porozmawaić w ogrodnictwie od czego zacząć te "porządki" bo naprawdę piękny, piękny lasek. Ja zaczęłabym od przegrabienia terenu i przekopania a następnie jego wyrównania czyli nawiezienia ziemi (ale szukałabym takiej leśnej) a później sianie trawy i sadzenie iglaczków i pnączy :lol: ale oczywiście sprawdziłabym to wszystko jeszcze u specjalistów :wink:

Ewa, zależy mi właśnie, żeby taki leśny charakter utrzymać. Dzięki za podpowiedź, ide do ogrodników :wink:

Ewa, zależy mi właśnie, żeby taki leśny charakter utrzymać. Dzięki za podpowiedź, ide do ogrodników :wink:

jak tobie coś doradzą to napisz bo sama jestem ciekawa?

wczoraj dosiewaliśmy jeszcze trawę bo kupiliśmy humus a przyjechała sama przktycznie glina posiałam na niej trawe ale tylko deszcz popadał i widać było tę paskudną glinę więc po naszej reklamacji przywiózł nam facet juz ładny humus i raz jeszcze trzeba było siać :roll: poszedł nam worek na 200 m trawy. Jestem ciekawa czy ta poprzednio zasiana trawa się przebije