Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja Ci zaraz pokażę bez :wink: .Właśnie od Ciebie wracam :D

Oglądam właśnie zdjęcia z zeszłego roku i nic, ale to nic mi się w moim ogrodzie nie podoba.

Kompletny brak koncepcji, wszystko bez ładu i składu, żadnej mysli przewodniej.

Kupuję te rośliny jak w amoku, nawet kolorami nie umiem dobrać.

Ogólnie jestem zdegustowana.

Jedyne co mi się podoba to trawa :wink: .

Ja tez tak mam Sonisiu :wink: .Cztery razy bym przesadzała.A ogród mogłabym miec jeszcze z 2 x wiekszy :D.A powiedz mi co posadziłaś przy płocie od strony jezdni.Nie wiem jak jest u Ciebie dokładnie ponieważ nie załapałam się na wszystkie zdjęcia.Bo te maczki przy płocię to od strony sąsiada?Niewiem co posadzic u mnie tzn. jeszcze nie mam płotu ale namawiam męża żeby mi w tym roku chociazby murek wymurował i siatke leśną ząłożył :wink:.Bardzo podoba mi się bukszpan ale powoli rośnie.Ale uważam że świetnie by pasował do mojego domku.Tym bardziej że planuję przód domku zrobic w stylu francuskim-upodządkowanym do cna zaplanowanym (bukszpan formowany,róże drzewkowe).

Dobrze, że mi przypomniałaś - oprócz trawy podoba mi się jeszcze ogródek od frontu. To nic, że mały jak chusteczka do nosa, ale panuje w nim ład.

A tył - ZGROZA.

Dzisiaj kupiłam na odmianę wierzbę :roll: , bo miała ładne kotki :lol: , tylko po jaką ch..rę ja ja kupiłam :o .

Załamać się można. Już mi się chce śmiać z tego wszystkiego :wink: .

Bo te maczki przy płocię to od strony sąsiada?

Maki rosną na terenie niczyim, to samosiejki. Ciekawe czy w tym roku też będą?

Bardzo podoba mi się bukszpan ale powoli rośnie.

Mam z frontu, rośnie strasznie powoli. Chyba jutro go zetnę coby wyładować swoje frustracje :lol: :lol: :lol: .

ja chyba nie chcę większego ogrodu (już ten mnie przeraża-cała dziłka 15 arów). Jak to się mówi "nie mam ręki do kwiatów" -u mnie w domu te rośliny co przetrwają to poprostu są. Z początku chciałam ogród taki uporządkowany, wszystkie roślinki dobrane pod względem koloru, wielkości itd. Teraz po jednym roku i perspektywie, że chyba wszystko się przyjęło zmieniłam zdanie, po pierwsze chyba jednak jakiś "ogrodnik" ze mnie będzie :D i po drugie póki dom jeszcze w budowie a roślinki młode będzie troszkę taki misz-masz. Z jednej strony (od strony pola) sadzę same świerki, a z drugiej strony (od strony sąsiedniej działki) thuje, pomiędzy nimi będę siac różnego rodzaju nasiona i w zasadzie tyle mojego - reszta należy do budowlańców :cry:

Soniko, jaką wielką masz działkę? może troszkę przesadzasz, na każdą roślinkę znajdziesz miejsce, nawet na wierzbę (a kotki są cudowne), z pewnością kupując ją podświadomie wiedziałaś, co znią zrobisz :wink: Ja, teraz wchodząc do Castoramy czy OBI nie mogę przejśc obok ogrodu, muszę tam wejśc no i oczywiście coś kupic :D (a tego po sobie wcześniej bym się nie spodziewała)

Właśnie - po bokach rośliny, a po środku trawa - NUDA.

Żeby chociaż było jakieś wyżej/ niżej, a tu nic, płasko jak naleśnik.

P. S. kupiłam lampy sztuk trzy :wink: .

EwaWoj, wszystkiego razem 5 arów, łącznie z domem.

W tym problem, że wszystko mi się podoba i wszystko chciałabym mieć :wink: .