Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

niedawno wynajmowaliśmy nowych murarzy do poprawek bo ciekło po kominie po tych ulewach

pamietam,czytałam w Twoim dzienniku

my za nasz nieduży w sumie domek za robociznę zapłaciliśmy 55 tys - uważam, że wcale nie mało - a miało być: będzie Pani zadowolona...

a co z umową?była czy nie?

u nas nie ma :-? ale to dobry znajomy,mieszkamy w małym miasteczku i wszyscy tutaj się znają-wiedziałam kogo biorę :wink:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

niedawno wynajmowaliśmy nowych murarzy do poprawek bo ciekło po kominie po tych ulewach

pamietam,czytałam w Twoim dzienniku

my za nasz nieduży w sumie domek za robociznę zapłaciliśmy 55 tys - uważam, że wcale nie mało - a miało być: będzie Pani zadowolona...

a co z umową?była czy nie?

u nas nie ma :-? ale to dobry znajomy,mieszkamy w małym miasteczku i wszyscy tutaj się znają-wiedziałam kogo biorę :wink:

umowa była, ale murarz na poprawki się nie spieszył bo jak tłumaczył robi na Śląsku... ale ja wiem, gdzie mieszka i wybierzemy się tam któregoś pięknego weekendu, żeby mu wstydu we wsi narobić :wink:

Danusia, ale pięknie rośnie Twój domek i jaką będzie miał piękną dachową czapeczkę! :D

Orion kojarzy mi się troszkę z dworkowatym stylem i wspaniale wygladają do niego szprosy ale fakt faktem wygodniej jest bez szprosów :wink:

Wraz z mężem cały czas nad tym debatujemy :roll:

No właśnie ja podobnie odbieram Orionka, żez zewnątrz to taki trochę staroświecko dworkowy jest, ale chyba jednak (kiedyś :wink: ) wybiorę okna bez szprosów, bo jak oglądam zdjęcia Orionów bez szprosów, to równie ładnie wyglądają. Druga sprawa, że jednak szprosy zmuszają do utrzymania tej dworkowej stylistyki we wnętrzach a tego już nie chcę.

Mam jeszcze pytanie o ile podniosłaś ściankę kolanową? Ja w zmianach wpisałam że podniesiemy o 2 pustaki i zastanawiam się czy to wystarczająco?

w projekcie jest już scianka kolankowa na 1 pustak a my podnieśliśmy jeszcze o 1 porotherm i wieniec :wink:

aby zachowac ładny wygląd dachu wydłużyliśmy również krokwie

Gdzie przeniosłaś kotłownię, bo jakoś ze zdjęć się nie mogę zorientować? Do garażu?

tak,mamy 2-stanowiskowy garaż i 2 m poszły na kotłownia :wink:

męża busik i tak wiecznie w trasie więc dla nas takie rozwiązanie jest ok

najwazniejsze że moja haneczka jest w garażu :lol: :wink: