Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziewczyny KOMITET BUDOWY - jest to takie zrzeszenie osób, które wspólnie będą realizowac określony cel poprzez wytyczone zadania w moim przypadku wspólnie ze znajomymi będziemy przyłączac wodę i kanalizację ale jak to ma byc formalnie to właśnie tego jeszcze nie wiem :roll: jutro umówiona jestem w gminie, która coś takiego realizowała bo moja nie ma bladego pojęcia :wink: :lol:

troszkę inny temat: czy różę pnącą też się przycina przed zimą???

ja nie przycinam :wink:

to ja też nie będę przycinac ale zastanawiam się czy ją nie przesadzic bliżej tarasu

jesli chcesz przesadzic to śmiało przytnij ale jeszcze nie teraz :wink:

ja jak będę przenosic moje to wszystkie pójdą pod sekator :wink:

Ewuś napisz mi później jak zakłada się taki komitet,wszystko co się dowiesz bo nasza gmina tez ma wiele wad tzn.robią wszystko tam gdzie w poblizu mieszkają :-?

nie jest tak strasznie z tym komitetem :lol: komitet zawiązuje się:

1) lista obecności właścicieli nieruchomości zawiązujących Społeczny Komitet Budowy (u mnie to:) Przyłącza Wodno-Kanalizacyjnego,

2) Uchwała nr 1 o powołaniu Komitetu i wyborze osoby reprezentującej komitet (jeszcze jej nie napisałam ale zajmę się tym w poniedziałek),

3) wszystkie decyzje podejmowane na zebraniach powinny być zapisane w uchwałach np. wybór firmy wykonawczej, rozliczenia finansowe pomiędzy członkami Komitetu itd.

Komitetu nie trzeba nigdzie rejestrować tylko zawiadamia się pisemnie gminę o powołaniu takiego komitetu.

Wybudowane przyłącza można przekazać później gminie albo np. w porozumieniu z gminą można nadal być właścicielem przyłącza a gmina administratorem przyłącza

Jest więźba !!!!!!!!! Gratulacje. :D :D :D

Musze Ci się przyznaż, że często zaglądamy z mężem do Waszego dziennika, a wszystko przez Waszego Udka :wink: . Podgladamy jego pracę, bo naprawde jest co, a diabeł tkwi w szczegółach, my zbliżamy się do etapu stropowo-szalunkowego, a to co on (Wy również, bo wiem że też pracowaliście) wyczynia jest poprostu ZADZIWIAJĄCE!!! Na jego prace można patrzeć, patrzeć i patrzeć.

Powaluś dziękuję Ci ślicznie za takie pochwały :oops:

Cieszę sie że mamy swojego Udka bo tak jak sama juz wspominałaś zna się chłop na sztuce budowlanej :wink:.Mąż ma mnóstwo pomysłów które wykorzystuje Udek (oprócz tego po pracy zapier....cza) a ja mam dobre oko do fotografowania :lol: (tak szczerze to pracuję równie ciężko bo trzeba to ogarnąc) :wink:

pozdrawiam :D

Wszystko bierzemy z VOX-u na Dywizji Piechoty w Gnieźnie, sprawdzę jak ich wycena na rynny wyglądała w porównaniu z innymi i dam znać.[/i]

ok dziękuję :D

My wszystkie materiały braliśmy w bola anie ale rynny wychodziły u nich drogo :-?

Danusiu, VOX wypadł u nas najtaniej, dla przykładu podam Ci kilka wycen (netto):

Dek-Pol/Poznań 2225 zł

Fast/Poznań 2718 zł

Bolann 2197 zł

VOX 1516 zł

Możliwe, że różnica wyniaka z różnicy w towarze (różni producenci), ale z pewnością były to rynny plastikowe. Z VOX-u dostałam tez b. dobre ceny na okna dachowe (fakro)- 7037, od innych ceny oscylowały wokół 10 tys.

Jak będziesz chciała, to podam Ci na p.w. nr do kierownika VOX-u .