dankaf 20.08.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 oj Danusia......ale u Ciebie juz tak domowo sie robi Kaluś u Ciebie idzie to 3 razy szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 20.08.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 dziewczyny KOMITET BUDOWY - jest to takie zrzeszenie osób, które wspólnie będą realizowac określony cel poprzez wytyczone zadania w moim przypadku wspólnie ze znajomymi będziemy przyłączac wodę i kanalizację ale jak to ma byc formalnie to właśnie tego jeszcze nie wiem jutro umówiona jestem w gminie, która coś takiego realizowała bo moja nie ma bladego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 20.08.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 troszkę inny temat: czy różę pnącą też się przycina przed zimą??? ja nie przycinam to ja też nie będę przycinac ale zastanawiam się czy ją nie przesadzic bliżej tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.08.2009 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 troszkę inny temat: czy różę pnącą też się przycina przed zimą??? ja nie przycinam to ja też nie będę przycinac ale zastanawiam się czy ją nie przesadzic bliżej tarasu jesli chcesz przesadzic to śmiało przytnij ale jeszcze nie teraz ja jak będę przenosic moje to wszystkie pójdą pod sekator Ewuś napisz mi później jak zakłada się taki komitet,wszystko co się dowiesz bo nasza gmina tez ma wiele wad tzn.robią wszystko tam gdzie w poblizu mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 21.08.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 nie jest tak strasznie z tym komitetem komitet zawiązuje się: 1) lista obecności właścicieli nieruchomości zawiązujących Społeczny Komitet Budowy (u mnie to:) Przyłącza Wodno-Kanalizacyjnego, 2) Uchwała nr 1 o powołaniu Komitetu i wyborze osoby reprezentującej komitet (jeszcze jej nie napisałam ale zajmę się tym w poniedziałek), 3) wszystkie decyzje podejmowane na zebraniach powinny być zapisane w uchwałach np. wybór firmy wykonawczej, rozliczenia finansowe pomiędzy członkami Komitetu itd. Komitetu nie trzeba nigdzie rejestrować tylko zawiadamia się pisemnie gminę o powołaniu takiego komitetu. Wybudowane przyłącza można przekazać później gminie albo np. w porozumieniu z gminą można nadal być właścicielem przyłącza a gmina administratorem przyłącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 21.08.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 teraz na weekend bedziemy mieli troszkę gości ale w przyszłym tygodniu przesadzę moją różyczkę, bedzie jej lepiej koło tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.08.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 czyli wszystkie przyłącza robicie sami?na swój koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 22.08.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 czyli wszystkie przyłącza robicie sami?na swój koszt? tak wodę i kanalizę, teraz dopinam sprawy formalne a później to już tylko robota okres realizacji dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 22.08.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Jest więźba !!!!!!!!! Gratulacje. Musze Ci się przyznaż, że często zaglądamy z mężem do Waszego dziennika, a wszystko przez Waszego Udka . Podgladamy jego pracę, bo naprawde jest co, a diabeł tkwi w szczegółach, my zbliżamy się do etapu stropowo-szalunkowego, a to co on (Wy również, bo wiem że też pracowaliście) wyczynia jest poprostu ZADZIWIAJĄCE!!! Na jego prace można patrzeć, patrzeć i patrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.08.2009 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Powaluś dziękuję Ci ślicznie za takie pochwały Cieszę sie że mamy swojego Udka bo tak jak sama juz wspominałaś zna się chłop na sztuce budowlanej .Mąż ma mnóstwo pomysłów które wykorzystuje Udek (oprócz tego po pracy zapier....cza) a ja mam dobre oko do fotografowania (tak szczerze to pracuję równie ciężko bo trzeba to ogarnąc) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.08.2009 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 A gdzie zaopatrujesz się w materiały budowlane?Nie wiesz gdzie w Gnieźnie mogę dostac dobrą cenę na rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 23.08.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wszystko bierzemy z VOX-u na Dywizji Piechoty w Gnieźnie, sprawdzę jak ich wycena na rynny wyglądała w porównaniu z innymi i dam znać.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.08.2009 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wszystko bierzemy z VOX-u na Dywizji Piechoty w Gnieźnie, sprawdzę jak ich wycena na rynny wyglądała w porównaniu z innymi i dam znać.[/i] ok dziękuję My wszystkie materiały braliśmy w bola anie ale rynny wychodziły u nich drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 23.08.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Wszystko bierzemy z VOX-u na Dywizji Piechoty w Gnieźnie, sprawdzę jak ich wycena na rynny wyglądała w porównaniu z innymi i dam znać.[/i] ok dziękuję My wszystkie materiały braliśmy w bola anie ale rynny wychodziły u nich drogo Danusiu, VOX wypadł u nas najtaniej, dla przykładu podam Ci kilka wycen (netto): Dek-Pol/Poznań 2225 zł Fast/Poznań 2718 zł Bolann 2197 zł VOX 1516 zł Możliwe, że różnica wyniaka z różnicy w towarze (różni producenci), ale z pewnością były to rynny plastikowe. Z VOX-u dostałam tez b. dobre ceny na okna dachowe (fakro)- 7037, od innych ceny oscylowały wokół 10 tys. Jak będziesz chciała, to podam Ci na p.w. nr do kierownika VOX-u . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 23.08.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Danka lada moment ściany działowe na górze będziesz stawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 23.08.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 co do okien dachowych to spradźcie sobie różnice pomiędzy Fakro a Velux my mieliśmy fajne porównanie bo jednej i drugiej firmy okna były zamontowane blisko siebie jako taka wystawka, że mogliśmy podejść, otworzyć i po tej wizji lokalnej wybraliśmy Veluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 23.08.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 świetna pogoda jest dzisiaj siedzę teraz sobie na budwie na tarasie a w przerwie gotuję w letniej kuchni obiadek szkoda tylko, że to już niedziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.08.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Jak będziesz chciała, to podam Ci na p.w. nr do kierownika VOX-u . będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.08.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Danka lada moment ściany działowe na górze będziesz stawiać chyba zrezygnuję narazie .....mężuś chce to sam zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.08.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 co do okien dachowych to spradźcie sobie różnice pomiędzy Fakro a Velux okna dachowe będę wstawiac gdy domek będzie ogrzewany..........prawdopodobnie tak jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts