Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewuś coś Ci napiszę ale to tylko moje zdanie :wink:

kuchnie murowane są piękne :D ale uważam że do naszego Orionka za ciężkie

kuchnia u nas jest mała i te ściany murowane by ją przytoczyły :-?

Tą którą pokazałaś.....piękna :D

Widziałm ostatnio kuchnię na wysokim połysku( i to ja ) :lol: :wink:

ciemno czerwona,góra z mlecznej szyby i do tego blat granitowy ciemny :D i jeszcze ta gra świateł.....cudna była......póki co jeszcze mi nie przeszło :wink: i narazie mam chrapkę na właśnie taką

Ciemno czerwony narożnik doskonale będzie wyglądał przy ciemno czerwonej kuchni :wink:

A co do kratek w kominie - powinny być. Nie rozumiem, czemu Udek się w tej kwestii buntuje... Może nie pasuje mu, że ma taki idealny wizerunek, jaki ma w oczach inwestorów zaglądających do Twojego dziennika :wink:

Za klinkier to faktycznie jakieś szaleństwo... nam krzyczeli i po 5zł za wymurowanie jednej cegły :o

Nie lubię podnoszenia ceny w trakcie roboty. U nas wykonawca zabudowy poddasza też przebąkuje, że wprawdzie umawialiśmy się na niższą kwotę za m2, ale że czegoś tam nie przewidział i powinien wziąć więcej... :-?

Dziewczyny Wy jesteście bardziej oblatane w tym temacie bo juz jesteście po.... :wink:

czy lepiej robic na szczycie komina takie otworki?Udek twierdzi że nie potrzebne bo później ptaszki tam gniazda robią a cieśla twierdzi że komin lepszy cug będzie miał.i co mam robic?

Ja mam i są potrzebne. Ale najlepiej zamontować w nich na etapie budowy kratki ochronne przeciw ptakom (takie zwykle z marketu budowlanego moga być)

Ale najlepiej zamontować w nich na etapie budowy kratki ochronne przeciw ptakom (takie zwykle z marketu budowlanego moga być)

Dzięki,a czy później też można coś z tym wykombinowac?bo dzisiaj już pewnie będzie stał jeden komin :wink:

Z kratkami? Jasne, że można, tylko trzeba na dach wejść, wygodniej od razu...

Ewuś coś Ci napiszę ale to tylko moje zdanie :wink:

kuchnie murowane są piękne :D ale uważam że do naszego Orionka za ciężkie

kuchnia u nas jest mała i te ściany murowane by ją przytoczyły :-?

Tą którą pokazałaś.....piękna :D

Widziałm ostatnio kuchnię na wysokim połysku( i to ja ) :lol: :wink:

ciemno czerwona,góra z mlecznej szyby i do tego blat granitowy ciemny :D i jeszcze ta gra świateł.....cudna była......póki co jeszcze mi nie przeszło :wink: i narazie mam chrapkę na właśnie taką

masz rację murowana będzie za ciężka :cry: ale jak je tak oglądałam to wydawało mi się, że będzie dobrze

masz rację murowana będzie za ciężka :cry: ale jak je tak oglądałam to wydawało mi się, że będzie dobrze

nie rezygnuj z marzeń bo będziesz żałowac :-?

możesz dac cieplejszy odcień drzewa,albo dac tylko murowaną na dole idzie wszystko wykombinowac :wink:

i po co ja to pisałam,sama jestem teraz na siebie zła :-?

Guzmanuś a przyglądałaś się jeszcze pozostałym kolorom okleiny?

My cały czas zastanawiamy się czy okna wybrac z szprosami czy bez :roll:

Chodzi Tobie o inne kolory okleiny? typu.. złoty dąb itd?

Ze szprosami nie pasują do nowocześniejszego stylu, który my typujemy.

A Wy jaki chcecie mieć?

No i są szprosy typowe, tzn. takie w ramie, z osobnymi szybami i takie "oszukane", gdzie szprosy są jakby naklejane.

Chodzi Tobie o inne kolory okleiny? typu.. złoty dąb itd?

tak,tak troszkę to chaotycznie napisałam :wink:

Oknoplast Kraków wypuscił nowe kolory

Ze szprosami nie pasują do nowocześniejszego stylu, który my typujemy.

A Wy jaki chcecie mieć?

no właśnie :roll: o to jest pytanie :lol: :wink:

w środku chciałabym miec meble kolonialne połączone z stylem nowoczesnym-dodatkami

No i są szprosy typowe, tzn. takie w ramie, z osobnymi szybami i takie "oszukane", gdzie szprosy są jakby naklejane.

o własnie co myślisz o tych szprosach zewnętrznych?

Zewnętrzne szprosy są lepsze pod względem termicznym, a to dla nas ważne, więc jak mielibysmy wybierac szprosy, to właśnie te.

Oknoplast ma parę standardowych kolorów - ostatnio, o ile się nie mylę, rozszerzyli swoją kolekcję o kolejny. Mają dąb bagienny-chyba najciemniejszy, orzech, złoty dąb,... Można coś wybrać.

No i wiadomo, że za kolor trzeba dodatkowo płacić, ale wszędzie tak jest. W zależności czy z jednej strony, czy z dwóch - rózne sa dopłaty.