Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danusiu ja mam okna Oknoplastu dąb bagienny i teraz faktycznie mamy problem z kolorem bramy. Byłam w Hormanie i tam mają bardzo podobny kolor, ale niestety Hormana odrzuciliśmy ze względu na cenę. My zrobiliśmy 2 bramy (zamiast jednej dużej) i z Hormana dostaliśmy cenę ponad 9 tys. za obie (a tyle nie dam za bramy).

Bierzemy jeszcze pod uwagę Wiśniowskiego i Normsthala (z Normsthala mamy super cenę bo kolega jest regionalnym) ale tutaj jest już problem. Bo albo trzeba malować bramę, bo kolor z RALa jest za jasny, co dodatkowo wychodzi ok. 2 tys. ale jest jeszcze większy problem. Mój ślubny tupie nogami, że on chce bramę w okleinie drewnianej, czyli żeby były takie słoje drewna na bramie, a takie jest tylko opcja dąb ciemny- to jest po prostu kolor orzecha.

Na pewno prościej i bez kłopotów dobrać kolor jasny brąz - czyli zbliżony do orzecha a nie dąb bagienny.

Co do szprosów to chyba faktycznie kwestia przyzwyczajenia. Teraz jak patrzę sobie na okna to na dużych powierzchniach bardzo ładnie wyglądają szprosy. Okno nie jest takie puste. Ale to faktycznie kwestia gustu.

Orion pięknie wyglada ze szprosami :D ........cudownie i to by mi pasowało do ogrodu barokowego :lol: :wink:

okna bez szprosów znów mają te tafle szkła, których u nas jest wiele :D

Zrobię losowanie :wink:

Dobrusiu kiedy będą zdjęcia?

Dana cokolwiek nie wybierzesz i tak będzie ślicznie :lol: przyłączam się do zdjęć :wink: :lol:

Dobrusiu nie żałuj bo Twój kolor jest piękny :D

Z Krispolu mają dąb bagienny bo taką firmę mamy w wycenie

zacytuje co napisali :wink:

.........'Brama garażowa firmy Krispol podnoszona ręcznie,kolor dąb bagienny na zewnątrz, wewnątrz kolor biały .Segmenty bramy wykonane są z blachy stalowej ocynkowanej ogniowo, wypełnione bezfreonową pianką poliuretanową, wał ze sprężynami skrętnymi nie naciągowymi!!!, zabezpieczenie w przypadku pęknięcia sprężyn.Brama ze strukturą woodgrain - chropowatą".......

Widziałam, że rozmawiałyście ostatnio o kominie. My mamy kratki, bo może rzadko, ale jednak zdarza się, że ptaszek sobie wleci i nie ma już wtedy szansy, by wylecieć. Poza faktem, że szkoda byłoby mi takiego ptaszka to dodatkowo może zatkać komin i zapachy są wtedy też mało ciekawe. Mieszkam całe życie w domu jednorodzinnym, gdzie przez jakiś czas tych kratek nie było - więc wiem, co mówię :wink:

Co do wyglądu to inna kwestia. Mnie one specjalnie nie przeszkadzają, tym bardziej, że są wysoko i kto na to będzie tak naprawdę zwracał uwagę.

http://lh3.ggpht.com/_0KvTX09Hybk/SpY8o4k14uI/AAAAAAAAAdk/oMN5nuxb8uU/komin.JPG

http://picasaweb.google.com/lh/photo/XBFPJsqdVMx4RUZwh27otA?feat=directlink

Nie mam pojęcia co robię źle :(

.........'Brama garażowa firmy Krispol podnoszona ręcznie,kolor dąb bagienny na zewnątrz, wewnątrz kolor biały .Segmenty bramy wykonane są z blachy stalowej ocynkowanej ogniowo, wypełnione bezfreonową pianką poliuretanową, wał ze sprężynami skrętnymi nie naciągowymi!!!, zabezpieczenie w przypadku pęknięcia sprężyn.Brama ze strukturą woodgrain - chropowatą".......

Brama podnoszona ręcznie - o fe- a kto to będzie podnosił, chyba musiałabym mojemu ogrodnikowi dodatkowo za to płacić :lol: :lol: :lol:

Ja bym się na podnoszoną bramę nie zdecydowała, jestem za niska (nie dobiłam nawet do 160) a już mam dosyć doskakiwania do wszystkiego. Z pewnością parkowałabym zawsze przed garażem

Brama podnoszona ręcznie - o fe- a kto to będzie podnosił, chyba musiałabym mojemu ogrodnikowi dodatkowo za to płacić :lol: :lol: :lol:

Ja bym się na podnoszoną bramę nie zdecydowała, jestem za niska (nie dobiłam nawet do 160) a już mam dosyć doskakiwania do wszystkiego. Z pewnością parkowałabym zawsze przed garażem

nie,nie to tylko cytat mozna dokupic silnik.......zapomniałam dopisac :wink: