Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poczytam sobie, moja ma kwiaty i nie wiem co mam teraz robić - zerwać je i czekać na nowe, czy same odpadną?

Znalazłam fajne oczko, akurat wielkości mojego i chyba będę się na nim wzorować - żabę już mam :wink:

http://www5.picturepush.com/photo/a/1510158/480/Picture-Box/i-bogusia-e-2003-10-04-101-0103.jpg

Ale to jest roślinka która nie zimuję na zewnątrz?Szkoda bo u mnie brak miejsca :(

Moje na zimę wsadziłam do garażu

http://www2.picturepush.com/photo/a/1510165/480/Picture-Box/PA160044.jpg

Te kwiaty nadal na nich są :-? i nie wiem co dalej :roll: . Obrywać?

Tola kiedyś pisała, że Jej w zimie przemarzły, ale z drugiej strony mam jeszcze dwie malutkie w ogrodzie i żyją.

Właśnie wróciłam z działeczki,obiadek dostarczyłam mężusiowi.Troszkę nawet pomogłam obsypywac fundamenty.I czekam,czekam za możliwością sadzenia. :wink:

Ostatnio załozyłam sobie zeszyt i prowadze notatki o moich roślinkach o tych planowanych w przyszłości - również.Muszę się przyznac że bardzo lubię bylinki.

A jeśli chodzi o oczko to nie możesz Sonisiu zrobic sobie kaskadę?

Sonisiu pewnie już sobie poczytałaś o SKIMMIE ale napiszę.Moze akurat komuś się przyda :wink:

W tej chwili Sonisiu to sa jej owoce pojawiaja się od X do III.Skimmia zaczyna dopiero kwitnąc od IV.Wymaga ściółkowania np.kora.I co bardzo ważne lubi glebę kwaśną więc albo wymienic jej glebę macieżysta na torf kwaśny albo stosowac nawozy zakwaszające.Może pojawic się plamistośc liści-wtedy usuwamy.

WAŻNE-w celu zapewnienia efektywnego wzrostu trzeba przestrzegac kilku zasad:

- przekwitłe kwiaty zawsze usuwamy

- resztę opisałam wyżej(gleba,nawóz)