Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

z zakupem kuchenki to był czysty przypadek :lol: poszliśmy kupować drukarkę a kupiliśmy piekarnik (Amica) i płytę (Mastercook) :wink: :lol: była oczywiście promocja :lol: sprawdzę jaki typ i napiszę :-?

Dzięki, Ewciu. A może to zreczywiście dobry pomysł, kupić, co tańsze. Im dłużej się zastanawiam, tym więcej mam wątpliwości! :lol:

Zmywarkę już prawie wybrałam, bo latem fajnie mi się zmywalo u siostry Electroluxem. Choć gdzieniegdzie widzialam opinie o jakichś ich wadach, machnęłam ręką. W miarę cicha i dobrze myje!..

ze sprzętem agd to troszkę jak gra w ruletkę :wink: :lol: jeden kupi i będzie zadowolony a drugi nie. Ja np. mam teraz kuchenkę gazową Amici i też dlatego zdecydowałam się na piekarnik Amici mam nadzieję, że będzie równie dobry :wink:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

z zakupem kuchenki to był czysty przypadek :lol: poszliśmy kupować drukarkę a kupiliśmy piekarnik (Amica) i płytę (Mastercook) :wink: :lol: była oczywiście promocja :lol: sprawdzę jaki typ i napiszę :-?

Dzięki, Ewciu. A może to zreczywiście dobry pomysł, kupić, co tańsze. Im dłużej się zastanawiam, tym więcej mam wątpliwości! :lol:

Zmywarkę już prawie wybrałam, bo latem fajnie mi się zmywalo u siostry Electroluxem. Choć gdzieniegdzie widzialam opinie o jakichś ich wadach, machnęłam ręką. W miarę cicha i dobrze myje!..

ze sprzętem agd to troszkę jak gra w ruletkę :wink: :lol: jeden kupi i będzie zadowolony a drugi nie. Ja np. mam teraz kuchenkę gazową Amici i też dlatego zdecydowałam się na piekarnik Amici mam nadzieję, że będzie równie dobry :wink:

Dokładnie, masz rację! A ja Amicę miałam na początku w mieszkaniu, gazową starego typu. Ale jakoś nieudaną. Zmieniłam na elektryczny piekarnik i płytę ceramiczną Boscha (niestety też starego typu). To jest ok, w przeciwieństwie do zmywarki, stąd moja sympatia do Electroluxa. A na pewno nowy Bosch byłby o niebo lepszy. Tylko, że coś w końcu musze wybrać i przy tym nie zbankrutować.. pewnie pójdę na jakiś kompromis? :roll:

Napiszę jeszcze tutaj :wink:

cześc Aguś

1.zdjęcie

po lewej - bylica pospolita

centralnie - wilczomlecz obrotny

z białymi kwiatkami -tasznik pospolity

2.zdjęcie

ślaz zaniedbany

widzę równiez rumianek pospolity

3.zdjęcie

komosa biała- to ta zgieta

jest tam jeszcze ostrożeń polny tzw.oset

4.mlecz kolczasty - chyba

5.bniec biały- centralnie

mak polny - po lewej

bodziszek kosmaty-różowe kwiatki

to wszystko

po chwastach wynika że masz dobrą,zasobną w skł.pokarmowe glebę

Jesli chodzi o walkę z nimi-jestem za usuwaniem ręcznym

pozdrawiam

Witaj Danusiu!Jejkuś jak ja dawno do Ciebie nie zagladałam :oops: :oops: :oops: A ty już masz dach :o :o Gratuluję ,teraz to już pójdzie lawinowo!Bardzo zgrabniutki ten Twój Orionek,a i fachowców miałaś starannych

cześc :D

Ja u Ciebie bywam .....nawet dzisiaj byłam :wink: tylko jak cos mam napisac to zaraz mamo wytumacz mi.......,mamo a tutaj?....... :lol: :wink:

U Ciebie śliczności się tworzą :D ....pięknie chałupe urządzasz

pozdrawiam

PS.i oczywiście z tym pisaniem obiecuję że się porawię :oops:

Ale piekna lilia.....

Oj jak będę miała domek i jak wezmę się za ogródek ( w sensie czasu), to zgłoszę się do Ciebie, albo zajrzę do Twoejgo dziennikia i skorzystam z Twojego doświadczenia.

A domek z dachem super wygląda.

Dziękuję Ci ślicznie za te miłe słówka :wink:

lilia pomalutku szykuje się do drugiego kwitnienia tzn.wychyla się juz drugi pączek :lol:

.....kurcze myslałam że w tym roku wydole troche kasy na leśną siatkę i ziemię ale chyba nie uda mi się to zrealizowac a chciałam cosik kombinowac w ogrodzie :roll:

Najgorsze jest to ,że pomysłów cała masa ,a dom jeden :lol: :lol: A chudziaka zostaw chłopu ,to jego działka.

masz rację :D

a co do urządzania to właśnie zmieniłam koncepcję kolorów i wracam do pierwotnej wersji :lol: :wink: ...jak to się mówi:pierwszy wybór najlepszy" :lol: :wink:

hi, hi koncepcja kolorów jeszcze nie raz będzie wałkowana :wink: :lol:

Najgorsze jest to ,że pomysłów cała masa ,a dom jeden :lol: :lol: A chudziaka zostaw chłopu ,to jego działka.

masz rację :D

a co do urządzania to właśnie zmieniłam koncepcję kolorów i wracam do pierwotnej wersji :lol: :wink: ...jak to się mówi:pierwszy wybór najlepszy" :lol: :wink:

hi, hi koncepcja kolorów jeszcze nie raz będzie wałkowana :wink: :lol:

no co Ty :o u mnie to poważna sprawa......cała chałupa zmieniła koncepcję -nawet narożnik :lol: :wink: