Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

gratulacje ocywiście dotyczy to kominka i oby tak przyjemnych chwil więcej :lol: :lol: :lol: a co poszło tobie nie tak?

Widziałam kominek w dzienniku :) Super że "pierwsze" palenie należało do Was, bo u nas kominek rozdziewiczyli robotnicy bez naszej wiedzy :( Sami do tej pory nie testowaliśmy...

A co było do kitu?

trzeba kilka razy w tym kominku przepalić, zanim zacznie się normalnie użytkowac, nie mam jeszcze dobrego drewna, paliliśmy moim własnym, z drzew wyciętych w trakcie budowy, nie do końca dosuszonych, ale i tak fajne wrażenie

a reszta? szkoda gadać - blat za drogi, wylewki za mokre, czas rozliczenia z bankiem się zbliża, a tu wszystko spóźnione, i na dodatek: co prawda piec do wygrzewania podłogówki był ustawiony na wysoką temperaturę, ale mieszacz chyba puszczał mniej, jakby tam drewno było!

no zwariować można!

nie ma łatwo :wink: u nas teraz powinni podciągać wodę i kanalizę a ja tymczasem dalej zbieram dokumenty i dopóki ich nie będzie to nie mogą ruszyć :evil:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gratulacje ocywiście dotyczy to kominka i oby tak przyjemnych chwil więcej :lol: :lol: :lol: a co poszło tobie nie tak?

Widziałam kominek w dzienniku :) Super że "pierwsze" palenie należało do Was, bo u nas kominek rozdziewiczyli robotnicy bez naszej wiedzy :( Sami do tej pory nie testowaliśmy...

A co było do kitu?

trzeba kilka razy w tym kominku przepalić, zanim zacznie się normalnie użytkowac, nie mam jeszcze dobrego drewna, paliliśmy moim własnym, z drzew wyciętych w trakcie budowy, nie do końca dosuszonych, ale i tak fajne wrażenie

a reszta? szkoda gadać - blat za drogi, wylewki za mokre, czas rozliczenia z bankiem się zbliża, a tu wszystko spóźnione, i na dodatek: co prawda piec do wygrzewania podłogówki był ustawiony na wysoką temperaturę, ale mieszacz chyba puszczał mniej, jakby tam drewno było!

no zwariować można!

nie ma łatwo :wink: u nas teraz powinni podciągać wodę i kanalizę a ja tymczasem dalej zbieram dokumenty i dopóki ich nie będzie to nie mogą ruszyć :evil:

No to jeszcze trudniej, w sumie cieszę się, że już mam media zalatwione (no, prawie, bo gaz w trakcie, tez były problemy), ale czasem to po prostu mnie trafia!..

no zwariować można!

w takich dołujących momentach koncentruję się na jednym obrazie: budowa zakończona, a ja na tarasie, na wygodnym leżaczku, wokół trawka, słonko świeci, ptaszki ćwierkają, no pięknie jest 8)

no zwariować można!

w takich dołujących momentach koncentruję się na jednym obrazie: budowa zakończona, a ja na tarasie, na wygodnym leżaczku, wokół trawka, słonko świeci, ptaszki ćwierkają, no pięknie jest 8)

bosh, tarasów też jeszcze nie mam! :cry:

to ja Cię tu próbuje oderwać od rzeczywistości i przenieść w świetlaną przyszłość, a Ty kolejne braki wyciągasz 8) :wink:

:roll: :wink:

dzisiaj mam jjakiś czarny humor, ale tym razem oczywiście żartuję!..

Elenka, bo tam wszędzie braki, gdzie nie spojrzeć...

a za to wdzięczna jestem! :D

u nas braki przez parę lat pewnie będą straszyć :roll:

to ja Cię tu próbuje oderwać od rzeczywistości i przenieść w świetlaną przyszłość, a Ty kolejne braki wyciągasz 8) :wink:

:roll: :wink:

dzisiaj mam jjakiś czarny humor, ale tym razem oczywiście żartuję!..

Elenka, bo tam wszędzie braki, gdzie nie spojrzeć...

a za to wdzięczna jestem! :D

u nas braki przez parę lat pewnie będą straszyć :roll:

ja się na razie próbuję ustrzec prowizorek, bo potem nigdy się do tego nie wróci..

ale błędy niestety się trafiiły i mnie... ...ciekawe, czy niedługo będę powtarzać zdanie "gdybym budowała następny raz, to... "

Oj a ja nie mam koncepcji.... coś mi świta....ale nie do końca...

masz świetne pomysły :D pamietam jak pisałaś o szklanych schodach-rewelacyjnie-cały czas o tym myslisz?

Podobają mi się różne rzeczy, ale obawiam się, że jak zacznę je ze sobą łączyć, to już tak fajnie nie będzie... :-?

bedzie,zobaczysz :wink: a gdyby jakiś problem to na wnetrzach chetnie kobitki pomogą-jest ich tam sporo :wink:

a myslisz o minimaliźmie we wnetrzu?

Już nawet nie wiem, które pomysły były moje, a które Darka, ale 'tak' schody szklane nadal chcemy mieć, ale to później, bo kupę kasy kosztują. Na razie będziemy robić we własnym zakresie, takie ... tymczasowe... z drewna i krokwi, które nam pozostały po więźbie... tylko nie wiem kiedy, bo czasu na wszystko nie starcza. :-?

Bardzo lubię 'porządek' we wnętrzu, może nie kompletny minimalizm, ale coś w tym kierunku. Chociaż z drugiej strony chciałabym żeby biło ciepłem :-? i znowu rozjazd :o

Ech, co wyjdzie to wyjdzie...