aga_i_wojtek 14.09.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ewa, niestety ja o desce barlineckiej, też naczytałam się sporo złego, ale niekoniecznie tak musi być w rzeczywistości, może trafisz na jakąś dobrą partię. Słyszałam, że te deski , które robią na eksport są świetne, tylko te, na Polskę są kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.09.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 deska z tej firmy jest szkoda że nic nie wspomniałaś że chcesz ją kupic a nie można jest zamienic na coś innego w tym sklepie? dopłacisz i weźmiesz coś innego. już przepdało kupiliśmy ją na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.09.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 cześc Aguś Pewnie się "wybyczyłaś" mam nadzieję że za mnie również Tak się zastanawiam co ja teraz będę robic na działcę ,żeby chociaż płot był to można by było cosik posadzic A co do okien zdecyduje zawartośc portfela bo w tej materii nie mam 100% zdania Fajnie że juz wróciłaś......musisz się pochwalic zdjęciami z wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.09.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ewa, niestety ja o desce barlineckiej, też naczytałam się sporo złego, ale niekoniecznie tak musi być w rzeczywistości, może trafisz na jakąś dobrą partię. Słyszałam, że te deski , które robią na eksport są świetne, tylko te, na Polskę są kiepskie. mnie się pewnie trafiła ta nasz krajowa w sobotę będę chciała testy porobić w szpillkach na budowę jadę jak się okaże, że jest do bani to położymy ją w garderobie bo tam w kapciach się chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.09.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 kabina bedzie naprzeciwko okien (bo dwa mam w łazience ) a lustro i umywalka na ścianie przy wejściu po lewej stronie i to jest bardzo dobre rozwiązanie musze to jeszcze przemyslec,bo tak naprawdę to do czego mi to pom gosp. tylko po to aby tam umieścic zlew gosp.i od czasu do czasu umyc buty....... będę myslc nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.09.2009 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 jak się okaże, że jest do bani to położymy ją w garderobie bo tam w kapciach się chodzi no widzisz,znów dobre rozwiązanie z tego co czytałam to: KAHRS FINISH PARKIET z firmy Dąbex mają dobre produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.09.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 cześc Aguś Pewnie się "wybyczyłaś" mam nadzieję że za mnie również Oj, wakacje niespecjalnie udane, bo u rodziny pod Krakowem tylko przez tydzień a od 1 września córcia poszła mi do przedszkola (prawie 3latka) i po niecałym tygodniu złapała grypę, więc było siedzenie w domu. Niestety ja zaraziłam się od niej i też tydzień chorowałam. Tak więc, jak widzisz urlop niespecjalnie udany. Resztę dni spędziłam na załatwianiu masy zaległości papierkowych, między innymi w tym czasie sprzedaliśmy mieszkanie (za pieniądze, ze sprzedaży mamy zamiar się wybudować w przyszłym roku). Jakiś bardziej udany wyjazd może uda nam się wykombinować zimą, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.09.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ja tą dolną łazienkę zwiększyłam z dwóch powodów: na dole będzie kabina (na górę bym już jej nie zmieściła a zresztą i po co dwie) a po drugie ta łazienka "przynależy" do pokoju gościnnego a coś mi się wydaje, że często gości bedziemy mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 jak się okaże, że jest do bani to położymy ją w garderobie bo tam w kapciach się chodzi no widzisz,znów dobre rozwiązanie z tego co czytałam to: KAHRS FINISH PARKIET z firmy Dąbex mają dobre produkty mogą się jeszcze przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.09.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Danusia, a masz jakąś spiżarkę? Bo ja planuję to pomieszczenie gospodarcze wykorzystać trochę jako spiżarkę no i w moim przypadku, tam chyba będzie piec gazowy, ale Ty masz to w garażu z tego co pamiętam. A tak a propos garażu, to Ty zamurowałaś tam ścianę i zrobiłaś jednostanowiskowy a z tej drugiej części kotłownię, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.09.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 cześc Aguś Pewnie się "wybyczyłaś" mam nadzieję że za mnie również Oj, wakacje niespecjalnie udane, bo u rodziny pod Krakowem tylko przez tydzień a od 1 września córcia poszła mi do przedszkola (prawie 3latka) i po niecałym tygodniu złapała grypę, więc było siedzenie w domu. Niestety ja zaraziłam się od niej i też tydzień chorowałam. Tak więc, jak widzisz urlop niespecjalnie udany. Resztę dni spędziłam na załatwianiu masy zaległości papierkowych, między innymi w tym czasie sprzedaliśmy mieszkanie (za pieniądze, ze sprzedaży mamy zamiar się wybudować w przyszłym roku). Jakiś bardziej udany wyjazd może uda nam się wykombinować zimą, zobaczymy. to kombinuj bo jak zaczniesz budowę to później będzie tobie szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.09.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ja tą dolną łazienkę zwiększyłam z dwóch powodów: na dole będzie kabina (na górę bym już jej nie zmieściła a zresztą i po co dwie) a po drugie ta łazienka "przynależy" do pokoju gościnnego a coś mi się wydaje, że często gości bedziemy mieli Ewa, Ty masz pomniejszoną łazienkę górną, bo zrobiłaś korytarz, tak? Czy w nie pomniejszonej górnej nie zmieści się kabina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.09.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 to kombinuj bo jak zaczniesz budowę to później będzie tobie szkoda kasy Wiem, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.09.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ja tą dolną łazienkę zwiększyłam z dwóch powodów: na dole będzie kabina (na górę bym już jej nie zmieściła a zresztą i po co dwie) a po drugie ta łazienka "przynależy" do pokoju gościnnego a coś mi się wydaje, że często gości bedziemy mieli Ewa, Ty masz pomniejszoną łazienkę górną, bo zrobiłaś korytarz, tak? Czy w nie pomniejszonej górnej nie zmieści się kabina? niestety nie tam jest miejsce tylko na wannę albo kabinę, ale gdyby zmniejszyć korytarz to może by weszło jedno i drugie. My nie chcieliśmy dużej łazienki bo teraz mamy taką a pomysł większego korytarza spodobał mi się bo jest baaardzo jasny i przestronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.09.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 to kombinuj bo jak zaczniesz budowę to później będzie tobie szkoda kasy Wiem, wiem nasze ostatnie wakacje to Turcja w zeszłym roku Budowa City a przyszły to może Egipt bo tam podobało mi się najbardziej a po skończonej budowie to trzeba odreagować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.09.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Danusia, a masz jakąś spiżarkę? Bo ja planuję to pomieszczenie gospodarcze wykorzystać trochę jako spiżarkę no i w moim przypadku, tam chyba będzie piec gazowy, ale Ty masz to w garażu z tego co pamiętam. A tak a propos garażu, to Ty zamurowałaś tam ścianę i zrobiłaś jednostanowiskowy a z tej drugiej części kotłownię, tak? Aguś tak chciałam właśnie zrobic na początku w pom.gosp.spiżarkę ale będzie tam za ciepło i zrezygnowałam z tego pomysłu. Spiżarka u mnie to będzie szafka w garażu i tam słoiczki z przetworami bo jednak to pom będzie najchłodniejsze.Fakt pom gosp.to fajna sprawa np.schowac miotłę,mopa itd. Udek wymyślił jeszcze coś innego powiększyc łazienkę kosztem pom.gosp. ale tylko do połowy komina a reszta to taka wneka do zabudowania na takie właśnie pierdółki. Jesli chodzi o kotłownię. Garaż dwustanowiskowy -podzielony i tak: garaż ma szer.367cm a kotłownia 200cm -bardzo wygodna. u nas będzie piec na paliwo stałe,więc potrzebe było pom ze składem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.09.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 pom.gosp.w Orionie jest idealne na piec gazowy i tylko na to. Fajny pomysł to postawienie pom. gosp. obok garażu jako taki trzeci element (na forum widziałam takie zdjecia) ale do tego trzeba mieć szeroką działkę. Co do spiżarki to super sprawa ale ta nasza to jakiś żarcik ze strony projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 15.09.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Fajny pomysł to postawienie pom. gosp. obok garażu jako taki trzeci element (na forum widziałam takie zdjecia) ale do tego trzeba mieć szeroką działkę. Co do spiżarki to super sprawa ale ta nasza to jakiś żarcik ze strony projektanta Ewa, ale to fajnie wygląda jak jeszcze się poszerza dom o pomieszczenie gospodarcze? Nie widziałam czegoś takiego, ale czy Orion nie robi się taką straszną "kobyłą" (nie obrażając kobył oczywiście ). Chyba, że to osobny budynek niepołączony z domem? Spiżarki faktycznie bardzo brakuje, dom duży i z taką ciut, ciut spiżarką, to naprawdę kiepska strona Oriona, ale dla mnie większym problemem jest brak miejsca na TV w salonie. Chyba, kiedyś, powiesimy telewizor na ścianie z wyjście na taras, ale dalej nie jest to idealne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2009 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Aguś pytałaś o materiały. Ja od samego poczatku wiedziałam że domek będzie z ceramiki. Mam jedynie wykończone szczyty suporexem i ścianki na wykuszach (tyko dlatego że łatwo się go docina) i powiem Ci szczerze cieszę się że nie budowałam z tego materiału domku.......strasznie chłonie wodę Co do pękania to prawda.Sprzedawca materiałów budowlanych ma wybudowany domek z suporexa i niestety pękają mu ściany.Odradzał nam zakup działówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Danuś ty pamietasz kto miał wybudowane pom.gosp.obok garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts