aga_i_wojtek 15.09.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Danusia, no właśnie opinie na temat Ytongu są dość różne. Teraz, jak napisałaś, że w wykuszach masz suporex, to podejrzałam na Twoich zdjęciach i faktycznie wydaje mi się, że to dobry pomysł, bo do cięcia łatwy a tak małe kawałki, to nawet jak trochę będą pracować inaczej, to nic się stać nie powinno. A jak przeliczałaś ilość porothermu, bo w projekcie jest Ytong? Pewnie w dzienniku masz gdzieś zapisaną ilość, będę musiała przejrzeć, bo pewnie skończy się na porothermie, tylko nie wiem czy na 25, czy na 30? Jeszcze czekam na jedną rozmowę z wykonawcą i zobaczymy, co on powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 pomysł "3" elementów domu bardzo mi się podobał nawet sami braliśmy taką ewentualność pod uwagę bryła domu nie jest zakłócona i całkiem, całkiem to wygląda Aga byś musiała to zobaczyć na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Danusia, no właśnie opinie na temat Ytongu są dość różne. Teraz, jak napisałaś, że w wykuszach masz suporex, to podejrzałam na Twoich zdjęciach i faktycznie wydaje mi się, że to dobry pomysł, bo do cięcia łatwy a tak małe kawałki, to nawet jak trochę będą pracować inaczej, to nic się stać nie powinno. A jak przeliczałaś ilość porothermu, bo w projekcie jest Ytong? Pewnie w dzienniku masz gdzieś zapisaną ilość, będę musiała przejrzeć, bo pewnie skończy się na porothermie, tylko nie wiem czy na 25, czy na 30? Jeszcze czekam na jedną rozmowę z wykonawcą i zobaczymy, co on powie. my budowaliśmy z porothermu bo suporex był dużo droższy i daltego nawet zbytnio się nie zastanawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2009 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Danuś ty pamietasz kto miał wybudowane pom.gosp.obok garażu? Pamietam jedynie że Irek miał wiatę dobudowana obok garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 15.09.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Danuś ty pamietasz kto miał wybudowane pom.gosp.obok garażu? Pamietam jedynie że Irek miał wiatę dobudowana obok garażu. Wiatę, to pamiętam, ale niestety mnie się nie podobała, bo wg. mnie bardzo na niekorzyść zmieniła wygląd klasycznej i proporcjonalnej bryły Oriona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Danuś ty pamietasz kto miał wybudowane pom.gosp.obok garażu? Pamietam jedynie że Irek miał wiatę dobudowana obok garażu. tak Irek ma. Aga możesz zobaczyć na forum na str.67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Aguś u mnie w dzienniku masz całe zestawienie materiałów z ceną. Chyba nawet na ostatniej,bądź przedostatniej stronie bo pamiętam że jeszcze dokupowaliśmy porotherm najpierw było 2080szt,później 3 palety i jeszcze osobne sztuki...... Pamiętaj jeśli zdecydujesz się na porotherm to tylko bierz 150 bo ma wyższy stopień wytrzymałości niż 100 Co do grubości ja jestem zwolennikiem ocieplenia. U mnie jest to bardziej opłacalne ze zwględu na fakt że mam fachowca w domu i robocizna jest darmo aaaaaaa i jeszcze jedno jeśli porotherm to tylko wienerbergera z Honoratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Danuś ty pamietasz kto miał wybudowane pom.gosp.obok garażu? Pamietam jedynie że Irek miał wiatę dobudowana obok garażu. Wiatę, to pamiętam, ale niestety mnie się nie podobała, bo wg. mnie bardzo na niekorzyść zmieniła wygląd klasycznej i proporcjonalnej bryły Oriona. Aga tak na dobrą sprawę jak wszystko się ładnie wykończy i pomaluje to wygląda cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 15.09.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 my budowaliśmy z porothermu bo suporex był dużo droższy i daltego nawet zbytnio się nie zastanawialiśmy No jest sporo droższy, ale odpada ocieplenie i dużo mniej zaprawy, więc podobno wychodzi na to samo, ale to teoria, z tego co słyszałam, to niestety w praktyce robotnicy potrafią tak spie…ć ten materiał, że trzeba jeszcze dopłacać. Chyba raczej nie będę ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 jesli chodzi o moje ścianki w wykuszu z siporexa to one będą jeszcze przyszpachlowane i nie bęą chłonąc wody.Mozna równiez wylac z betonuale szybciej i sprawniej było do zrobic z siporexa bo odpadły szalunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Najlepiej sprawdzic poprzednie roboty naszych murarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 15.09.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Danusiu, dzięki za info, spiszę sobie wszystkie Twoje zestawienia materiałów. A to są różni producenci Porothermu? Tego nie wiedziałam i myślałam, że porotherm to porotherm, tylko 25, 30, 44. Człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 masz polski porotherm i niemieckibierz tylko polski (jest lepszy) ale pod nazwą wienerbergera i produkowanego w Honoratce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 zabrakowało nam kilka sztuk i niby kupowane to samo ale produkowane w innej miejscowości.........nie trzymał wymiaru i zamiast 25cm grubości miał 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 wiecie co uważam, że każdy dom jest piękny i ma swój niepowtarzalny klimat ale raz wybraliśmy się oglądać jeden domek z zewnątrz ładny i zachęcający do oglądania ale jak weszłam do środka to byłam w ciężkim szoku. Nie wiem czy uda mi się to tak dokładnie opisać bo to jest bardzo truuuudne wyobraźcie sobie kwadrat a w środku mniejszy kwadrat i teraz tłumaczę: ten mniejszy kwadrat to było pomieszczenie gospodarcze do którego wchodzi się z wiatrołapu a w tym drugim chodzi się wokoło tego pomieszczenia gospodarczego i po kolei mija się jadalnię, kuchnię i wchdzi się do salonu z salonu wychodzisz do korytarza który biegnie do wiatrołapu a z boku jest przejście do garażu i na górę i tak można wkółko. Wszystko ma szerokość może 3 m a salon jest troszkę szerszy może o 1-2 m. To był prawdziwy koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 jesli chodzi o moje ścianki w wykuszu z siporexa to one będą jeszcze przyszpachlowane i nie bęą chłonąc wody.Mozna równiez wylac z betonu ale szybciej i sprawniej było do zrobic z siporexa bo odpadły szalunki. wykusze właśnie my mamy lane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 15.09.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ewka to jest straszne bo..... wchodząc do domu wchodzi się przez wiatrołap i później witac gości powinien salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 15.09.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 ...ten mniejszy kwadrat to było pomieszczenie gospodarcze do którego wchodzi się z wiatrołapu a w tym drugim chodzi się wokoło tego pomieszczenia gospodarczego i po kolei mija się jadalnię, kuchnię i wchdzi się do salonu z salonu wychodzisz do korytarza który biegnie do wiatrołapu a z boku jest przejście do garażu i na górę i tak można wkółko. Wszystko ma szerokość może 3 m a salon jest troszkę szerszy może o 1-2 m. To był prawdziwy koszmar Ewa, To jak w tym filmie "Cube" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ewka to jest straszne bo..... wchodząc do domu wchodzi się przez wiatrołap i później witac gości powinien salon tak a tu wita pom.gosp. salon jest na samym końcu. Już gorzej nie można było tego zrobić. Także każdy następny dom jaki oglądałam był cudniasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 15.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 ...ten mniejszy kwadrat to było pomieszczenie gospodarcze do którego wchodzi się z wiatrołapu a w tym drugim chodzi się wokoło tego pomieszczenia gospodarczego i po kolei mija się jadalnię, kuchnię i wchdzi się do salonu z salonu wychodzisz do korytarza który biegnie do wiatrołapu a z boku jest przejście do garażu i na górę i tak można wkółko. Wszystko ma szerokość może 3 m a salon jest troszkę szerszy może o 1-2 m. To był prawdziwy koszmar Ewa, To jak w tym filmie "Cube" trafne porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts