EwaWoj 21.03.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 zastanawiam się czy róże (które mam) wkopać już do ogrodu czy poczekać jeszcze troszkę aż będzie cieplej? Póki co tylko je podlewam, ale nie wiem ile tak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 21.03.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 a propo - Danka jak tam postępy w budowie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Skimmia zaczyna dopiero kwitnąc od IV. Moje już zaczynają, jednej otwierają się te czerwone kuleczki i powstają białe kwiatki, druga jeszcze się namyśla. Chyba im służy zimowanie w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.03.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Danka! ile ty wiesz na temat roślin -moja wiedza na ten temat jest niewielka, ale wczoraj dokupiłam dwie róże Maleńko wiem.Naprawdę.Ucze się na własnej "skórze".Jak popełnie błąd to wiem że w przyszłym roku tego nie zrobię Ciągle czytam o żywopłotach bo nie mam pojęcia jak je zagospodarowac-może naturalistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.03.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 zastanawiam się czy róże (które mam) wkopać już do ogrodu czy poczekać jeszcze troszkę aż będzie cieplej? Póki co tylko je podlewam, ale nie wiem ile tak można? Jeszcze ich nie wkopuj.Jest za zimno.Najlepiej w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.03.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 a propo - Danka jak tam postępy w budowie?????? Dzisiaj zakładaliśmy folię kubełkową i obsypalismy piaskiem fundamenty.Mój tatuś ma w tygodniu zrobic kibelek dla murarza.A murarz ma wejśc na ściany za ok.tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.03.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Skimmia zaczyna dopiero kwitnąc od IV. Moje już zaczynają, jednej otwierają się te czerwone kuleczki i powstają białe kwiatki, druga jeszcze się namyśla. Chyba im służy zimowanie w garażu. A te które w ogrodzie rosną też? Fajna ta roślinka tym bardziej że może rosnąc w półcieniu.Bo jednak jest chyba mniej roślin do zagospodarowania na takim stanowisku niż w słońcu.Podpowiedz mi jeszcze jakieś fajne roślinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Rosną, ale one są jakby trochę inne, a na pewno dużo mniejsze. Jedna ma jakies plamy na liściach, chyba to o czym pisałaś - jutro obetnę tylko, żeby nie było tak zimno, bo wytrzymać się nie da . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.03.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 A wiesz jaka to jest odmiana clematisa o którego pytałam u Ciebie? Od przyszłej soboty ma byc niby poprawa pogody A u mnie wschodzą tulipany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Muszę sprawdzić. A u mnie wschodzą tulipany. Moje też, nawet te, które posadziłam tydzień temu . Jak będzie ładnie za tydzień sadzę róże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.03.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Jak będzie ładnie za tydzień sadzę róże . Mówisz że już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.03.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 22.03.2009 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Za wcześnie? Ja kupiłam miniaturkową,pienną i wsadziłam do donichy bo była tylko owinięta folia ze skarwkiem ziemi.Jeszcze jej nie będę wsadzac.Występują nocne przymrozki (w zeszłym tyg. było -4 w nocy) i mogłaby przemarznąc.Lepiej poczekaj.Pamiętam od zawsze że kwiecień to taki "miesiąc róż". Ps.U mnie na parapecie w łazience robi sie już ciasno-3 prymulki,1 hiacynt (bo tak pachniał że aż dusiło),i ta róża .Wszystko czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.03.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Danusiu wpadłam do Ciebie....bo tak zaplanowałam sobie ogród....Na północnej ścianie i na wschodniej...zamiast tradycyjnego żywopłotu, lub nawet tuji (które już mi się opatrzyły) postanowiłam wsadzić bluszcz....i brzozy - dokładnie 3 szt.........Mam niewielką działkę i zastanawiam sie czy z tymi brzózkami to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.03.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Pamiętam od zawsze że kwiecień to taki "miesiąc róż". Za tydzień już prawie kwiecień i podobno ma być ciepło - oby. Doniczkami nie chcę sobie głowy zawracać, bo róż kupiłam chyba z 15cie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 22.03.2009 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Danusiu wpadłam do Ciebie....bo tak zaplanowałam sobie ogród.... Na północnej ścianie i na wschodniej...zamiast tradycyjnego żywopłotu, lub nawet tuji (które już mi się opatrzyły) postanowiłam wsadzić bluszcz....i brzozy - dokładnie 3 szt......... Mam niewielką działkę i zastanawiam sie czy z tymi brzózkami to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 22.03.2009 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Danusiu wpadłam do Ciebie....bo tak zaplanowałam sobie ogród.... Na północnej ścianie i na wschodniej...zamiast tradycyjnego żywopłotu, lub nawet tuji (które już mi się opatrzyły) postanowiłam wsadzić bluszcz....i brzozy - dokładnie 3 szt......... Mam niewielką działkę i zastanawiam sie czy z tymi brzózkami to będzie ok. Cześc Kasiu. A z tej strony co będzie ?pole? Brzozy szybko rosną to napewno na plus.Ale ja chociaż bym chciała to jednak nie mogłbym je miec ponieważ mam na nie alergię Myślałam o bukszpanie ale wolno rośnie.Ale z przodu napewno go posadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 22.03.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 brzozy są ok i łatwo się przyjmują (my mamy dwie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.03.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Danusiu wpadłam do Ciebie....bo tak zaplanowałam sobie ogród.... Na północnej ścianie i na wschodniej...zamiast tradycyjnego żywopłotu, lub nawet tuji (które już mi się opatrzyły) postanowiłam wsadzić bluszcz....i brzozy - dokładnie 3 szt......... Mam niewielką działkę i zastanawiam sie czy z tymi brzózkami to będzie ok. Cześc Kasiu. A z tej strony co będzie ?pole? Brzozy szybko rosną to napewno na plus.Ale ja chociaż bym chciała to jednak nie mogłbym je miec ponieważ mam na nie alergię Myślałam o bukszpanie ale wolno rośnie.Ale z przodu napewno go posadzę. Za brzozami będzie pole...., na razie z każdych stron jest pole wyglądało by to mniej więcej tak: http://images38.fotosik.pl/86/cfa9ee39a9ef12e3med.jpg Widziałaś Danusiu moje roślinne zakupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 23.03.2009 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witaj .Już biegnę zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts