kala67 29.09.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 najlepiej to bym kogoś poprosiła o rozliczenie mi tego ja w PIT-ach ciemna jestem!! nigdy sie sama nie rozliczałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 druki: http://www.vat.pl/deklaracje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 to który druk musze sobie wydrukowac??/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.09.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ewo, jestes wielka! ...ja tez skorzystam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a są jakies limity?? ile najmniej, ile najwięcej w ciągu roku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a są jakies limity?? ile najmniej, ile najwięcej w ciągu roku?? druk to VATZM-1 limit jest oczywiście limit dla tych którzy nie korzystali z ulg mieszkaniowych: inwestycja wymaga pozwolenia na budowę – 33522,32 zł (12,295% x 70 m2 x 3895 zł/m2) inwestycja nie wymaga pozwolenia na budowę – 14366,71 zł (12,295% x 30 m2 x 3895 zł/m2) limit dla podatników, którzy korzystali z ulg mieszkaniowych: inwestycja wymaga pozwolenia na budowę – 27153,21 zł (9,959 % x 70 m2 x 3895 zł/m2) inwestycja nie wymaga pozwolenia na budowę – 11637,09 zł (9,959 % x 30 m2 x 3895 zł/m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ewo, jestes wielka! ...ja tez skorzystam! cieszę się, że mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 29.09.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 druki: http://www.vat.pl/deklaracje/ A ty to widzę dobra jesteś w tych cudach podatkowych zwanych PITY Ja to ciemna masa może masz jakąś solidną i niedrogą osóbkę co tym się zajmuje w naszej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 najlepiej to bym kogoś poprosiła o rozliczenie mi tego ja w PIT-ach ciemna jestem!! nigdy sie sama nie rozliczałam Kala jak nie wiesz czy dany materiał można rozliczyć czy nie to go wpisz do wniosku a urząd sam to skoryguje, jak masz na fakturze np. zakup wałków do malowania, wiadra czyli jakieś takie "oprzyrządowania" to możesz od razu sama oto pomiejszyć fakturę. Jak na fakturce nie masz wpisanego PKWIU to musisz to uzupełnić na fakturze ołówkiem lub opisać z tyłu. Resztę zrobi urząd. Nie jest to takie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 druki: http://www.vat.pl/deklaracje/ A ty to widzę dobra jesteś w tych cudach podatkowych zwanych PITY Ja to ciemna masa może masz jakąś solidną i niedrogą osóbkę co tym się zajmuje w naszej okolicy zawodowo się tym zajmuję jak będziesz chciała to pomogę w końcu mamy blisko do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.09.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ewo, jestes wielka! ...ja tez skorzystam! cieszę się, że mogę pomóc A jak kiedys w życiu odpisywałam sobie ulgę mieszkaniową, to mam z tego niższego limitu korzystać? To limit wydatków, czy podatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ja kilka lat temu tez korzystała z ulgi mieszkaniowej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 29.09.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 druki: http://www.vat.pl/deklaracje/ A ty to widzę dobra jesteś w tych cudach podatkowych zwanych PITY Ja to ciemna masa może masz jakąś solidną i niedrogą osóbkę co tym się zajmuje w naszej okolicy zawodowo się tym zajmuję jak będziesz chciała to pomogę w końcu mamy blisko do siebie [/quote Dobrze wiedzieć ale czekam jeszcze na 2 fakturki i się zacznę zabierać a sporo tych fakturek jest tylko z czasem kiepsko Na głowie praktyka i jakiś egzamin ze szkolenia w Poznaniu może mi się uda tym razem spotkać z Glamcią Zachciało mi się robić dodatkowy zawód przez to nie mogę zwami siedzieć tylko muszę robić jakieś obliczenia Zimno się zrobiło a szkoda bo niedziela była piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 w niedziele był grill u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a jeżeli teraz złożę, a w tym roku będą potem jakies faktury, czy mogę je przenieść na nastepny rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ewo, jestes wielka! ...ja tez skorzystam! cieszę się, że mogę pomóc A jak kiedys w życiu odpisywałam sobie ulgę mieszkaniową, to mam z tego niższego limitu korzystać? To limit wydatków, czy podatku? jeżeli korzystałaś z jakiejkolwiek ulgi budowlanej lub remontowej w ciągu 5 lat to bierzesz ten niższy limit. Limity dotyczą podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 druki: http://www.vat.pl/deklaracje/ A ty to widzę dobra jesteś w tych cudach podatkowych zwanych PITY Ja to ciemna masa może masz jakąś solidną i niedrogą osóbkę co tym się zajmuje w naszej okolicy zawodowo się tym zajmuję jak będziesz chciała to pomogę w końcu mamy blisko do siebie [/quote Dobrze wiedzieć ale czekam jeszcze na 2 fakturki i się zacznę zabierać a sporo tych fakturek jest tylko z czasem kiepsko Na głowie praktyka i jakiś egzamin ze szkolenia w Poznaniu może mi się uda tym razem spotkać z Glamcią Zachciało mi się robić dodatkowy zawód przez to nie mogę zwami siedzieć tylko muszę robić jakieś obliczenia Zimno się zrobiło a szkoda bo niedziela była piękna jak trza to trza i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 w niedziele był grill u mnie u mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ewcia.....powinnaś założyc osobny wątek gdzie mogłybyśmy zadawac Ci pytania dotyczace US ja napewno jeszcze nie raz Cie bedę dręczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 29.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a jeżeli teraz złożę, a w tym roku będą potem jakies faktury, czy mogę je przenieść na nastepny rok? tak możesz. Po złożeniu wniosku możesz następne faktury ująć w kolejnym wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts