Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

właśnie znalazłam oferte pracy na zastępstwo i to blisko tylko 15 km
Danuś a jaki ty masz zawód? jeśli to nie tajemnica 8)

wyższe o specjalizacji agronom :wink:

zarządzanie gospodarstwem czy uprawa roślin to chyba potrzebny zawód a zwłaszcza teraz

niby tak ale wszystkie interesujace prace są w Poznaniu a dla mnie to to 80km drogi :-?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pracowałam wcześniej w podobnej placówce ale w Gnieźnie miałam największe szanse na stałe ale pani kierownik mnie nie wybrała bo miałam małe dziecko-Gosia miała wtedy 3 lata.......i to jest prawda :o

tyle że to była rozmowa w cztery oczy więc nic z tym nie mogłam zrobic :-?

czyli taka dyskryminacja :roll: ale teraz będziesz decydowała się na powrót do pracy?

ale ta oferta jest w innej placówce

chodizło mi ogólnie czy chcesz wrócić do pracy a 80 km to faktycznie troszkę jest

wiesz co? teraz właśnie nadszedł taki czas że bardzo brakuje mi pracy,bycia z innymi.........tak po prostu
masz rację jest czas a zwłaszcza jak dziecko jest małe, że potrzebujesz opiekować się nim ale kiedy dziecko podrasta to już to się zmienia i wówczas chcesz się spełniać na innym "polu". Mam 16-latka i czasem chciałabym jeszcze raz mieć takie maleństwo ale jak pomyślę, że musiałabym na pewien czas z pracy rezygnować, z wyjazdów i przede wszystkim z takiej niezależności to mi przechodzi

u mnie to było tak..........wychowuję każdę dziecko sama do 3 lat.....bo sama tego potrzebowałam i nie wyobrażam sobie że mógłby to zrobic ktoś inny

w tej chwili Marcelka ma 3,5 latka i widze że bardzo chciałaby byc między dziecmi czyli nadszedł ten czas........dla mnie troszkę smutny :wink:

Witam ze słonecznego Krakowa :)

Danusiu, jak tam sprawy?

Ewa, ale fajnie, że już dół Orionka robisz :) i, że możesz liczyć na pomoc Taty.

Ja też z pracy piszę :wink:

Kala67, mam podobny staż pracy do Twojego :)

Danusiu, ja myślę, że już niedługo będzie spore zapotrzebowanie na Twój zawód. Nawet dzisiaj w radio słyszałam, że gospodarstwa rolne w Polsce są na coraz wyższym poziomie i, że coraz bardziej fachowo zarządzane, więc za jakiś czas, pewnie będziesz miała w czym wybierać, choć wiem, że czekanie może być trudne :(

Co do posiadania jeszcze dzieci, to mnie się bardzo marzy i jakby coś, to bym była prze szczęśliwa. Ja po urodzeniu córci musiałam zrezygnować z bardzo fajnych, bardzo odległych, egzotycznych firmowych wyjazdów, które tak naprawdę były jednym z nielicznych plusów tej pracy, ale powiem Wam, że zupełnie tego nie żałuję i macierzyństwo wynagradza mi to wielokrotnie i jakbym mogła, to nie pracowałabym dalej. Może mam trochę inne podejście, bo moje macierzyństwo jest późnym macierzyństwem, może dlatego tak je doceniam i jeszcze mam chrapkę? 8)

Ewelina to chyba na miasto wyskoczyła a Kala to już pwenie po kwace :D bo coś dziewczyny nie piszą 8)

Wróciłam i nic nie załatwiłam co do którego banku wejde to na kredytach hipotecznych kolejka :(

Ale kupiłam kredki dla córci mojej i koleżanki bo jutro ide oglądać jej małego synka więc jej córeczce też trzeba coś dać :)

Ja kiedyś starałam się o prace w ARiMR i też miałam egazamin we Wrocławiu i się nie dostała a teraz to się cieszę bo tu mam lepszą prace i prawie w zawodzie