Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danusia, jak kominek otwarty to bez wentylacji mechanicznej, bo chyba się nie da?

Aguś muszę pobuszowac na forum może cos znajdę

komin mam murowany,cug jest .......sprawdzaliśmy z Udkiem podpalajac :wink:

zastanawiam się czy nie ma to jakiegoś złego wpływu na alergików!?

pewnie przy spalaniu trochę się produtów spalania do wnętrza dostaje..

a ja własnie ze względu na efekt "otwartego ognia" wymysliłam kominek z szybą podnoszoną do góry, żeby móc miec i tak i tak. Wyszło to dośc drogo, bo wkład wielki i euro w owym czasie poszło w górę. Mam nadzieję, że chociaz będę zadowolona z efektów? :-?

...na razie mi się podoba! ;)

Witaj Danusiu :) Cześć Dziewczyny :)

Ewa i Piksel, ale fajnie macie, że możecie się odwiedzać. Trochę zazdroszczę ;)

Danusiu, widziałam kilka dni temu w Twoim dzienniku, zdjęcia takich klasycznych sofek, ale chyba już je usunęłaś? Bardzo ładne były, ale mnie się wydaje, ze lepiej jest pomieszać ten, wybrany przez Ciebie kolonialny styl, z bardziej nowoczesnym. Ja ma właśnie taki plan dla siebie. :)

Chwilkę mnie nie było i muszę Ci / Wam napisać, że u mnie rewolucja budowlana! Cały misternie ułożony plan budowy wywrócony do góry nogami. Jak wiecie mamy działkę, projekt Orion II, papiery złożone a na wiosnę mieliśmy zacząć budowę, ale w życiu nie może być tak prosto... Któregoś dnia, zupełnie przez przypadek znaleźliśmy piękną działkę z zupełnie innej, dużo fajniejszej, strony Krakowa, no i przepadliśmy! Stwierdziliśmy, mimo, że to straszne szaleństwo!!, że kupimy tą drugą działkę i, że na niej się wybudujemy a tą pierwszą sprzedamy na wiosnę. Niestety na tej nowej działce, ze względu na plan zagospodarowania, najprawdopodobniej nie będziemy mogli wybudować Oriona :( . Teraz szukam nowego projektu, ale wszystkie wypadają blado, bo Orion jednak jako dom jest śliczny. Na razie rozważam W rododendronach 6 z piwnicą, ale sama nie wiem? Może pomożecie Dziewczyny, proszę. Może macie w pamięci jakieś fajne projekty z poddaszem użytkowym? Ale się podziało! Ach...

a tak ba marginesie dlaczego odrzucili tobie Oriona?

Jest za szeroki. Nie wiem jak się to fachowo nazywa, ale szerokość ściany z boku, tam gdzie jest dach w trójkąt, ma być 9 metrów a Orion ma więcej.

Będziemy jeszcze próbować przeforsować Oriona, ale z urzędnikami, to różnie bywa.

a tak ba marginesie dlaczego odrzucili tobie Oriona?

Jest za szeroki. Nie wiem jak się to fachowo nazywa, ale szerokość ściany z boku, tam gdzie jest dach w trójkąt, ma być 9 metrów a Orion ma więcej.

Będziemy jeszcze próbować przeforsować Oriona, ale z urzędnikami, to różnie bywa.

oj, tak skąd my to znamy :wink: :lol: