EwaWoj 09.10.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 a dom w kosówce wygląda jak Orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.10.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 archon ma ciekawe projekty , podobny do Orionka jest dom w koniczynce Ewa, ten dom w koniczynce, fajny, tylko brakuje mi balkonu od strony ogrodu. Pokażę mężowi W kosówce 2, faktycznie bardzo podobny, tylko dach jakiś taki Orion, no i w ogóle projekty Dobrych Domów, jak dla mnie mają świetne proporcje i to mi się bardzo w nich podoba. Archon, ma fajne projekty, ale dużo z nich, jak oglądałam na żywo, to proporcje bardzo zachwiane i domy wyglądają jak przyczepione do garażów. Oczywiście nie wszystkie, ale jednak. (Na rysunkach tego tak nie widać, bo domy pokazywane są lekko z boku i perspektywa wtedy jest korzystniejsza. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.10.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 tak, masz rację inaczej wygląda na projekcie a inaczej w realu jednym słowem trudny orzech do zgryzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.10.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Już myślałam, że mam to z głowy (bo wybór projektu, to dla mnie męczarnia) a tu proszę, ale ta nasza nowa działka jest taka śliczna, że warto jeszcze raz przez te katusze przechodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 cześc dziewczyny Przede wszystkim zastanów się co Ci się tak naprawdę podoba w orionie.............może ciągnie Cię do stylu lekko dworkowatego Dom w kosówce........powiem tak myslałam o nim .....jest piekny(moge nawet pokazac go Wam na focie w wykonaniu mojego męża tzn -elewacji) ale ma wadę .........małą kuchnię Wprosiłam się do środka i naprawdę kuchnia jest beznadziejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Swego czasu buszowałm w Archonie bo ma fajne projekty ale Orion jest najpiekniejszy ........przepraszam że tak mówię ale spojrzałam na niego i wiedziałm że to ten ..........to sie po prostu wie!!!!!!!!!!!!! Ja bym szukała tak: - z wykuszem (archon ma wiele propozycji) - z filarami - wielospadowy tak jak orion czyli lukarny Aguś a napisz jaki szeroki może byc Twój przyszły domek? Jak jest w zag.przestrzennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.10.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 jak szukaliśmy projektu to Orion nie był na pierwszym miejscu, ale jak go zobaczyłam w realu to już się tam znalazł moim ulubionym był Gracjanz Extradomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 .................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.10.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Danusiu, no ja właśnie mam takie samo zdanie jak Ty, że Orion jest śliczny i dlatego tak trudno mi coś nowego znaleźć (jeszcze bardzo mi się Proton Dobrych Domów podobał, ale też za szeroki). Na tej nowej działce jest wymóg żeby dom, ten węższy bok, miał 9 metrów. Nie ma gazu, więc musi być dość duża kotłownia, albo można by zrobić taki myk jak Ty zrobiłaś ze swoim garażem. My, właśnie ze względu na brak gazu zaczęliśmy myśleć o domu z piwnicą i tutaj pojawił się projekt Dom w rododendronach 6 (P) http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-6-p/m4783445a3fa41 Nie wygląda źle, tylko bym mu na pewno dorobiła kolumny jak w Orionie i w ogóle wystylizowała bym go na Oriona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 No właśnie, to jest ten problem z domami Archonu, na tym domu w kosówce widać to wyraźnie, proporcje rozjechane I tak ma większość ich domów, niestety Dla mnie też za wysoko podniesiony. Na pewno proporcjonalniej by wyglądał niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Agus bardzo ładny jest rodo6 A powiedz filary nie liczą sie do szer.domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.10.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 w kosówce... no cóż faktycznie bez zachowania odpowiedniej proporcji (tak jak to jest w Orionie) nie wygląda to zbyt ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 A do jakiej wielkości szukasz? do 150m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 gdyby był dłuższy to byłoby ok. Agus nic się nie martw my z Ewką wyszukamy Tobie jeszcze cosik prawda Ewka! A co do sof wykasowałam bo stwierdziłam że zacznę wklejac inspiracjie które na 99% będą u mnie w domku.Mąż woli sofe wygodną ,,,,,,,,,mozliwe że wybierzemy coś w stylu mebelplastu............takie wiecie co się siada i zapada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.10.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Agus bardzo ładny jest rodo6 A powiedz filary nie liczą sie do szer.domu? Aaa, tego nie wiem, ale chyba nie? Mówiono mi o ścianie i tego się trzymam. No ten rodo6 nie jest najgorszy, choć do Oriona mu daleko , ale ma balkony na 3 strony świata a na tej nowej działce są widoki śliczne, panoramiczne i na balkonach by mi zależało. Wykusz też jest. Brakuje zadaszonego tarasu, ale może coś by się wymyśliło? Jak na razie, z tych co oglądałam/szukałam, to ten najbardziej mi wewnątrz odpowiada. A co myślisz o piwnicy żeby tam kotłownię zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 coś w tym stylu chciałby mój mąż. http://www.mylivingroom.pl/pictures/fragment-134.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Aguś skoro będzie piwnica to jak najbardziej wywal tam kotłownię..........zrobisz sobie zsyp i bedzie ok Przez chwilę chcieliśmy podnieśc orionka ze względu na piwnice ale ten koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 ale mnie się wydaje, ze lepiej jest pomieszać ten, wybrany przez Ciebie kolonialny styl, z bardziej nowoczesnym. Ja ma właśnie taki plan dla siebie. A jak to właśnie Ty widzisz? co chcesz aby było nowoczesne? Ja mam za dużo pomysłów Wiem jedno będzie cegła i to jak najbardziej postarzana lub może gdzieś wychaczę stara z rozbiórki tylko że ta jest zawsze czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.10.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Dom wielkością to tak do 150m2. Mniejszy jeżeli by była piwnica (tak jak rodo 6) ze względu na koszt piwnicy. Liczę na waszą pomoc, choć jak pojadę do gminy, to będę jeszcze próbowała przepchnąć Orionka Danusiu, wcale się nie dziwię mężowi, że sofę chce wygodną. Myślę, ze to równie ważne jak wygląd a może nawet ciut ważniejsze Mam trochę podobną sofę do tej którą wkleiłaś i faktycznie bardzo wygodnie się na niej siedzi. Wrzucę zdjęcie, ale jak coś, to wykasuj: http://img14.imageshack.us/img14/3177/salon1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.10.2009 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 a po co mam kasowac wklejaj ile chcesz sofa wygląda na bardzo wygodną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts