Elena76 12.10.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Cześć Danuś, wpadłam skonsultować pewien drobiazg czy takie rzeczy jak na zdjęciu są dopuszczalne czy mam robić dym? http://foto0.m.onet.pl/_m/c5d1c581d836db4e33eb1cd272eda814,10,19,3.jpg chodzi mi o to, że styropian nie dochodzi do ościeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 12.10.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Aha, i jeszcze jedno... z tynkami wstrzymujemy się aż będzie odpowiednia temperatura, ale czy przy takiej pogodzie jak teraz się zapowiada można przyklejać siatkę na styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 13.10.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 odebrałam POZWOLENIE na sieć to do dzieła prace mają trwać do 10 dni i będzie woda i kanaliza GRATULACJE nareszcie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2009 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Cześć Danuś, wpadłam skonsultować pewien drobiazg czy takie rzeczy jak na zdjęciu są dopuszczalne czy mam robić dym? http://foto0.m.onet.pl/_m/c5d1c581d836db4e33eb1cd272eda814,10,19,3.jpg chodzi mi o to, że styropian nie dochodzi do ościeża Elenuś przepraszam Ciebie ale wczoraj nie zajrzałam do komentarzy Jesli jest potrzebna jeszcze opinia to mogę odpisac dzisiaj ale dopiero wieczorem bo wtedy bedzie mąż (a wolę żeby to on się wypowiedział). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Aha, i jeszcze jedno... z tynkami wstrzymujemy się aż będzie odpowiednia temperatura, ale czy przy takiej pogodzie jak teraz się zapowiada można przyklejać siatkę na styro? do 5 stopni C można kłaśc spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 odebrałam POZWOLENIE na sieć to do dzieła prace mają trwać do 10 dni i będzie woda i kanaliza świetnie fajnie, że bedziecie mieli kanalize my póki co szambo ale projekt kanalizy moja gmina już ma.Może za 1,2 będzie.Chciałam POŚ ale gmina nie zezwoliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.10.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Danuś, potrzebna jak źle, to jeszcze raz poczekam do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 13.10.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Witam wtorkowo a ja ostatnio mam obsesyję na otwarty ........te klimat ale boję się czy nie jest to jakaś wada dla alergików Agatka -Sure podsuneła mi pomysł z otwieranym u górze wtedy moge miec i otwarty i zamkniety ..............tyle że nie sprawdzałam jeszcze ceny Danusiu, odkąd zobaczyłam kominek otwarty Pablitoo, to zaczęłam się nad takim zastanawiać, jednak opcja z podnoszoną szybą wydaje się jeszcze bardziej kusząca. Ciekawe jakie ceny takich kominków. Może Sure by wstawiła zdjęcie swojego, proszę Ewa, gratulacje!! Z pozwoleniem życie wydaje się piękniejsze Na tej mojej nowej działce niestety nie ma kanalizacji i gazu, nad czym bardzo boleję, bo miałam wielką ochotę na takie bezproblemowe ogrzewanie domu gazem. Brak kanalizacji jakoś przecierpię i mam zamiar wystąpić o POŚ. Jutro jadę do Gminy i dowiem się czy Orion może być, czy definitywnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Aguś podaję Ci link do dziennika Agatki......jest tam zdjęcie kominka ale niestety nie otwartego ............a miała wstawic pewnie zapomniała http://forum.muratordom.pl/sure-fotodziennik-budowy,t145160-120.htm Trzymam kciukasy aby Orion został .........może dadzą się przekabacic ale spytaj się o odwołanie.A pytałaś Ewę? Jeśli chodzi o kanalizację bardzo chcaiałam miec POŚ ale ze względu na fakt że będzie w przyszłości k. gmina nie wydała mi zezwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Danuś, potrzebna jak źle, to jeszcze raz poczekam do wieczora Na Twoje oko ile ma cm ta szczelina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 13.10.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Danusiu, Ewy jeszcze nie pytałam, bo tak naprawdę, to muszę uzyskać jakieś bardziej szczegółowe informacje w Gminie, żeby wiedzieć o co pytać Przejrzałam dziennik Sure i kominek cudny! Zresztą, Sure masz śliczny dom, nie tylko kominek Bardzo mi się podoba zestawienie łazienkowe, antracytowo teakowe – piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2009 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Aguś.........jak słyszę" informacje" od gminy ........reszty chyba się domyślasz.No, ale Twoja może bardziej zorganizowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.10.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Danuś, potrzebna jak źle, to jeszcze raz poczekam do wieczora Na Twoje oko ile ma cm ta szczelina? około centymetra szerokość i z pół metra długość, z tym, że im niżej tym szczelina mniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 13.10.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 dziweczyny! mając to pozowlenie na sieć wszystko wydaje się łatwiejsze i prostrze ...i jak niewiele trzeba do szczęścia mam już uzgodnionego geodetę, firmę wykonawczą i pozostała jeszcze kwestia materiałów a tutaj zaczynają się schody bo aż tak łatno nie może przecież być dwie różne ekipy i dwie oczywiście różne wyceny matertiałowe a wciąż ten sam jeden projekt i treaz dla odmiany musimy zająć się analizą materiałową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 13.10.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 widzę, że nęci Was kominek otwarty ja jednak pozostaję przy zamkniętym. Agato nie bądź taka i pokaż swój kominek bo jest rewelacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.10.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Przejrzałam dziennik Sure i kominek cudny! Zresztą, Sure masz śliczny dom, nie tylko kominek Bardzo mi się podoba zestawienie łazienkowe, antracytowo teakowe – piękne! ohoho, a to miło tak znienacka natrafic na pochwały! tak dużo dziewczyny piszecie, że czasem nie mogę się przez te strony przekopać. Tym bardziej, że ostatnio dużo jestem na budowie i czasu mi brakuje. Dziś pogoda paskudna, a mi się fajnie robi, bo mam schodki. Pewnie wrzuce fotki, ale gdzies nocną porą, bo jeszcze zaległe obowiazki domowe muszę przewalić. Niedługo pewnie będzie kolejny płonący kominek, bo CO w trakcie podłączania i piec nie działa! podłoga zafugowana i szpary zniknęły! pozdrawiam wieczornie, Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 13.10.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Cześć Danuś, wpadłam skonsultować pewien drobiazg czy takie rzeczy jak na zdjęciu są dopuszczalne czy mam robić dym? http://foto0.m.onet.pl/_m/c5d1c581d836db4e33eb1cd272eda814,10,19,3.jpg chodzi mi o to, że styropian nie dochodzi do ościeża Elenuś niech fachowcy "psikną" pianką (zbytnio rozmowny ten mój miły nie jest ).Niech tylko uważają aby nie zabrudzic okna pianką bo lubi się "wżerac". Słabo widac z tego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.10.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Cześć Danuś, wpadłam skonsultować pewien drobiazg czy takie rzeczy jak na zdjęciu są dopuszczalne czy mam robić dym? chodzi mi o to, że styropian nie dochodzi do ościeża Elenuś niech fachowcy "psikną" pianką (zbytnio rozmowny ten mój miły nie jest ).Niech tylko uważają aby nie zabrudzic okna pianką bo lubi się "wżerac". Słabo widac z tego zdjęcia Dzięki Danusiu Ja już dziś na budowie poruszyłam sprawę okna mają pion, a ściany niekoniecznie idealne są, i to prawdopodobnie przez wystający pustak ta szczelina... jak już dojechałam na miejsce to ściana była już zazbrojona siatką, ale zapewniali mnie, że wszystkie takie szczeliny wypełniane są pianką.... niech będzie, że w to wierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 14.10.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Cześć dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.10.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Cześć Danuś, wpadłam skonsultować pewien drobiazg czy takie rzeczy jak na zdjęciu są dopuszczalne czy mam robić dym? chodzi mi o to, że styropian nie dochodzi do ościeża Elenuś niech fachowcy "psikną" pianką (zbytnio rozmowny ten mój miły nie jest ).Niech tylko uważają aby nie zabrudzic okna pianką bo lubi się "wżerac". Słabo widac z tego zdjęcia Dzięki Danusiu Ja już dziś na budowie poruszyłam sprawę okna mają pion, a ściany niekoniecznie idealne są, i to prawdopodobnie przez wystający pustak ta szczelina... jak już dojechałam na miejsce to ściana była już zazbrojona siatką, ale zapewniali mnie, że wszystkie takie szczeliny wypełniane są pianką.... niech będzie, że w to wierzę... Ja bym to sprawdziła. Bardzo się cieszę np., że mam manię fotografowania wszystkiego. Początkowo te zdjęcia robiłam dla przyjemności, było widać na nich, że domek rośnie. A teraz bardzo się przydały, bo nie dałam sobie wcisnąć przy regulacji drzwi balkonowych, że wykrzywiły się z powodu złego używania - na fotkach widac, że od początku były źle zamontowane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts