Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Danuś,

wpadłam skonsultować pewien drobiazg :)

czy takie rzeczy jak na zdjęciu są dopuszczalne czy mam robić dym? 8)

http://foto0.m.onet.pl/_m/c5d1c581d836db4e33eb1cd272eda814,10,19,3.jpg

chodzi mi o to, że styropian nie dochodzi do ościeża :roll:

Elenuś przepraszam Ciebie ale wczoraj nie zajrzałam do komentarzy :-?

Jesli jest potrzebna jeszcze opinia to mogę odpisac dzisiaj ale dopiero wieczorem bo wtedy bedzie mąż (a wolę żeby to on się wypowiedział).

Witam wtorkowo :)

a ja ostatnio mam obsesyję na otwarty 8) ........te klimat :wink: ale boję się czy nie jest to jakaś wada dla alergików

Agatka -Sure podsuneła mi pomysł z otwieranym u górze wtedy moge miec i otwarty i zamkniety ..............tyle że nie sprawdzałam jeszcze ceny :wink:

Danusiu, odkąd zobaczyłam kominek otwarty Pablitoo, to zaczęłam się nad takim zastanawiać, jednak opcja z podnoszoną szybą wydaje się jeszcze bardziej kusząca. Ciekawe jakie ceny takich kominków. Może Sure by wstawiła zdjęcie swojego, proszę :D

Ewa, gratulacje!! Z pozwoleniem życie wydaje się piękniejsze ;)

Na tej mojej nowej działce niestety nie ma kanalizacji i gazu, nad czym bardzo boleję, bo miałam wielką ochotę na takie bezproblemowe ogrzewanie domu gazem. Brak kanalizacji jakoś przecierpię i mam zamiar wystąpić o POŚ. Jutro jadę do Gminy i dowiem się czy Orion może być, czy definitywnie odpada.

Aguś podaję Ci link do dziennika Agatki......jest tam zdjęcie kominka ale niestety nie otwartego :-? ............a miała wstawic pewnie zapomniała :wink:

http://forum.muratordom.pl/sure-fotodziennik-budowy,t145160-120.htm

Trzymam kciukasy aby Orion został :D .........może dadzą się przekabacic ale spytaj się o odwołanie.A pytałaś Ewę?

Jeśli chodzi o kanalizację bardzo chcaiałam miec POŚ ale ze względu na fakt że będzie w przyszłości k. gmina nie wydała mi zezwolenia :-?

Danusiu, Ewy jeszcze nie pytałam, bo tak naprawdę, to muszę uzyskać jakieś bardziej szczegółowe informacje w Gminie, żeby wiedzieć o co pytać ;)

Przejrzałam dziennik Sure i kominek cudny! Zresztą, Sure masz śliczny dom, nie tylko kominek :) Bardzo mi się podoba zestawienie łazienkowe, antracytowo teakowe – piękne!

dziweczyny! mając to pozowlenie na sieć wszystko wydaje się łatwiejsze i prostrze :lol: :wink: ...i jak niewiele trzeba do szczęścia :D mam już uzgodnionego geodetę, firmę wykonawczą i pozostała jeszcze kwestia materiałów a tutaj zaczynają się schody bo aż tak łatno nie może przecież być :wink: dwie różne ekipy i dwie oczywiście różne wyceny matertiałowe a wciąż ten sam jeden projekt :o i treaz dla odmiany musimy zająć się analizą materiałową :D

Przejrzałam dziennik Sure i kominek cudny! Zresztą, Sure masz śliczny dom, nie tylko kominek :) Bardzo mi się podoba zestawienie łazienkowe, antracytowo teakowe – piękne!

ohoho, a to miło tak znienacka natrafic na pochwały! :D

tak dużo dziewczyny piszecie, że czasem nie mogę się przez te strony przekopać. Tym bardziej, że ostatnio dużo jestem na budowie i czasu mi brakuje. Dziś pogoda paskudna, a mi się fajnie robi, bo mam schodki. Pewnie wrzuce fotki, ale gdzies nocną porą, bo jeszcze zaległe obowiazki domowe muszę przewalić. Niedługo pewnie będzie kolejny płonący kominek, bo CO w trakcie podłączania i piec nie działa! ;)

podłoga zafugowana i szpary zniknęły! :D

pozdrawiam wieczornie,

Agata

Cześć Danuś,

http://foto0.m.onet.pl/_m/c5d1c581d836db4e33eb1cd272eda814,10,19,3.jpg

Elenuś niech fachowcy "psikną" pianką :wink: (zbytnio rozmowny ten mój miły nie jest :-? ).Niech tylko uważają aby nie zabrudzic okna pianką bo lubi się "wżerac".

Słabo widac z tego zdjęcia :wink:

Cześć Danuś,

Elenuś niech fachowcy "psikną" pianką :wink: (zbytnio rozmowny ten mój miły nie jest :-? ).Niech tylko uważają aby nie zabrudzic okna pianką bo lubi się "wżerac".

Dzięki Danusiu :)

Ja już dziś na budowie poruszyłam sprawę :) okna mają pion, a ściany niekoniecznie idealne są, i to prawdopodobnie przez wystający pustak ta szczelina... jak już dojechałam na miejsce to ściana była już zazbrojona siatką, ale zapewniali mnie, że wszystkie takie szczeliny wypełniane są pianką.... :roll: niech będzie, że w to wierzę... :wink:

Cześć Danuś,

Dzięki Danusiu :)

Ja już dziś na budowie poruszyłam sprawę :) okna mają pion, a ściany niekoniecznie idealne są, i to prawdopodobnie przez wystający pustak ta szczelina... jak już dojechałam na miejsce to ściana była już zazbrojona siatką, ale zapewniali mnie, że wszystkie takie szczeliny wypełniane są pianką.... :roll: niech będzie, że w to wierzę... :wink:

Ja bym to sprawdziła. Bardzo się cieszę np., że mam manię fotografowania wszystkiego. Początkowo te zdjęcia robiłam dla przyjemności, było widać na nich, że domek rośnie. A teraz bardzo się przydały, bo nie dałam sobie wcisnąć przy regulacji drzwi balkonowych, że wykrzywiły się z powodu złego używania - na fotkach widac, że od początku były źle zamontowane! ;)