Elena76 14.10.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Cześć Danuś, wpadłam skonsultować pewien drobiazg czy takie rzeczy jak na zdjęciu są dopuszczalne czy mam robić dym? chodzi mi o to, że styropian nie dochodzi do ościeża Elenuś niech fachowcy "psikną" pianką (zbytnio rozmowny ten mój miły nie jest ).Niech tylko uważają aby nie zabrudzic okna pianką bo lubi się "wżerac". Słabo widac z tego zdjęcia Dzięki Danusiu Ja już dziś na budowie poruszyłam sprawę okna mają pion, a ściany niekoniecznie idealne są, i to prawdopodobnie przez wystający pustak ta szczelina... jak już dojechałam na miejsce to ściana była już zazbrojona siatką, ale zapewniali mnie, że wszystkie takie szczeliny wypełniane są pianką.... niech będzie, że w to wierzę... Ja bym to sprawdziła. Bardzo się cieszę np., że mam manię fotografowania wszystkiego. Początkowo te zdjęcia robiłam dla przyjemności, było widać na nich, że domek rośnie. A teraz bardzo się przydały, bo nie dałam sobie wcisnąć przy regulacji drzwi balkonowych, że wykrzywiły się z powodu złego używania - na fotkach widac, że od początku były źle zamontowane! ja też najpierw robiłam zdjęcia "dla potomności", ale teraz widzę, że to są dowody w sprawie i przeciewko... elewację oglądam prawie z lupą, a w szczególności okna i drzwi na razie nie jest najgorzej, a ja upierdliwa w takich razach bywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.10.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 a swoją drogą, to co pan miała na myśli mówiąc o złym używaniu drzwi? Sure, do czego Ty ich używałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.10.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 czasem dobrze mieć wszystko udokumnetowane a zdjęcia w tym są bardzo pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.10.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ewelino odnośnie słomy dla naszego psiaka czy sprawa byłaby aktualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 elewację oglądam prawie z lupą, a w szczególności okna i drzwi na razie nie jest najgorzej, a ja upierdliwa w takich razach bywam i bardzo dobrze a później zastanawiamy się skąd mamy mostki termiczne Jesli chodzi o zdjęcie ciężko było z niego wywnioskowac. Elenuś a jak przyklejane były płyty styropianowe do ściany to mini szczelinka jedna obok drugiej była wypełniana pianką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 elewację oglądam prawie z lupą, a w szczególności okna i drzwi na razie nie jest najgorzej, a ja upierdliwa w takich razach bywam i bardzo dobrze a później zastanawiamy się skąd mamy mostki termiczne Jesli chodzi o zdjęcie ciężko było z niego wywnioskowac. Elenuś a jak przyklejane były płyty styropianowe do ściany to mini szczelinka jedna obok drugiej była wypełniana pianką? tak, zwracaliśmy na to uwagę, wszystkie dziurska wypiankowane, nawet w okolicach krokwi jak styro nie dochodził dokładnie, to pianką uzupelniono nieszczelnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 A w jaki sposób przyklejają siatkę do ściany? zatapiają ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.10.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 A w jaki sposób przyklejają siatkę do ściany? zatapiają ją? tak, siatkę zatapiają, ale martwi mnie bo jakaś sól powyłaziła i brzydkie zacieki w niektórych miejscach się pojawiły - to podobno się zdarza... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 napisze do mojego smsa z pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.10.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witam w ten śnieżny dzień Miałam dzisiaj jechać do Gminy, ale niestety muszę zostać w pracy, bo kolekcja do skończenia i pewnie dopiero jutro, lub w piątek pojadę a tak bardzo już się informacji od nich doczekać nie mogę. Aguś.........jak słyszę" informacje" od gminy ........reszty chyba się domyślasz.No, ale Twoja może bardziej zorganizowana Danusiu, nawet nie strasz Ja liczę na to, że ta Gmina będzie wyjątkowa. Jeszcze tam nie byłam, więc daj mi choć kilka dni pożyć w takim pięknym przeświadczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 A w jaki sposób przyklejają siatkę do ściany? zatapiają ją? tak, siatkę zatapiają, ale martwi mnie bo jakaś sól powyłaziła i brzydkie zacieki w niektórych miejscach się pojawiły - to podobno się zdarza... ? nie martw się............wszystko jest ok. szpachel ze względu na zmienne temp. schnie nierówno i dlatego pojawia się taka biała "sól" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Danusiu, nawet nie strasz Ja liczę na to, że ta Gmina będzie wyjątkowa. Jeszcze tam nie byłam, więc daj mi choć kilka dni pożyć w takim pięknym przeświadczeniu U nas nie ma śniegu ale zimno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech będzie długo ciepło bo to nasz chleb Aguś czuję, że będzie dobrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.10.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 U nas nie ma śniegu ale zimno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niech będzie długo ciepło bo to nasz chleb Danusiu, jak dla mnie, to zimy w ogóle może nie być, ja ciepłolubna jestem. Jak bym była stęskniona za śniegiem, to bym sobie na narty gdzieś w góry pojechała, ale tak na co dzień, to zima może dla mnie nie istnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Aguś a dla kogo Ty projektujesz kolekcje?tzn.dla dzieci,kobiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.10.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 A w jaki sposób przyklejają siatkę do ściany? zatapiają ją? tak, siatkę zatapiają, ale martwi mnie bo jakaś sól powyłaziła i brzydkie zacieki w niektórych miejscach się pojawiły - to podobno się zdarza... ? nie martw się............wszystko jest ok. szpachel ze względu na zmienne temp. schnie nierówno i dlatego pojawia się taka biała "sól" dzięki Danusiu, to już trochę spokojniejsza będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.10.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 za zimą nie przedpadałam dopóki nie zaczęłam jeździć na nartach od tamtej pory zimę uwielbiam a szusowanie po stokach to dla mnie radość życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Elenuś nie martw się tak bardzo wszystko będzie ok. Ewka znasz się na odwołaniach co do plan zagosp.przestrzennego?czy takie coś w ogóle jest możliwe,do przejścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.10.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Elenuś nie martw się tak bardzo wszystko będzie ok. Ewka znasz się na odwołaniach co do plan zagosp.przestrzennego?czy takie coś w ogóle jest możliwe,do przejścia? plan uchwala Rada Gminy więc może być kłopot ale z pewnością istnieje jakaś możliwość odwołania. Gospodarka przestrzenna opatrzona jest ustawą więc sprawdzę i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 14.10.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ewelino odnośnie słomy dla naszego psiaka czy sprawa byłaby aktualna? Aktualna tylko ja będę dzisiaj później A ja wczoraj swojego jednego uśpiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.10.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Aguś a dla kogo Ty projektujesz kolekcje?tzn.dla dzieci,kobiet?? Danusiu, od jakiś 2 lat projektuję głównie dla dzieci i młodzieży. Głównie kolekcje licencyjne z rysunkami z bajek dla dzieci. Ewka znasz się na odwołaniach co do plan zagosp.przestrzennego?czy takie coś w ogóle jest możliwe,do przejścia? Obawiam się, że u nas jak już Gmina się wypowie w sprawie domu jaki będę mogła postawić, to raczej odwołania nie będzie, bo ta działka jest w pierwszym pasie zabudowań przy Bielańsko-Tynieckim Parku Krajobrazowym i tam są ścisłe wymogi co do wysokości i szerokości budynków. Z tego co wiem, to Orion może być za szeroki, wtedy pewnie zdecydujemy się na W werbenach 2 (2G), bo on jest podobny a węższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts