piksel 14.10.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Elenuś nie martw się tak bardzo wszystko będzie ok. Ewka znasz się na odwołaniach co do plan zagosp.przestrzennego?czy takie coś w ogóle jest możliwe,do przejścia? plan uchwala Rada Gminy więc może być kłopot ale z pewnością istnieje jakaś możliwość odwołania. Gospodarka przestrzenna opatrzona jest ustawą więc sprawdzę i dam znać Jak plan jest uchwalony to nie można się odwołać Plan to świętość można go zmienić ale na własny koszt i to jest drogi biznes Łatwiej coś zrobić jak jest tylko studium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Nie pamietam jak to było u nas .......wtedy jeszcze starałam się o inna działkę i tam gmina uparła się, że na tym pasie tylko i wyłącznie będą budowane domki z płaskim dachem .Z tego co pamietam właściciele działek zrobili wojnę i pomogło bo zrobili zmianę :wink:i gmina za to buliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.10.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Jak plan jest uchwalony to nie można się odwołać Plan to świętość można go zmienić ale na własny koszt i to jest drogi biznes Łatwiej coś zrobić jak jest tylko studium W tej mojej gminie sprawa jest o tyle złożona, że plan wygasł w tamtym roku a nowego jeszcze nie uchwalili, jednak z tego co wiem, to opierają się na warunkach z tego poprzedniego planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.10.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 niestety nie ma możliwości odwołania się już od zatwierdzonego czyli istniejącego planu zagospodarowania przestrzennego ale jest możliwość wniesienia np. do Wójta albo nwet bezpośrednio do Rady Gminy wniosku o zmianę całego planu zagospodarowania przestrzennego (wniosek trzeba bardzo dobrze umotywować). Procedura jest kosztowna (dla Gminy) i z pewnością długotrwała także chyba lepiej dostosować się do istniejących warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.10.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ewelino odnośnie słomy dla naszego psiaka czy sprawa byłaby aktualna? Aktualna tylko ja będę dzisiaj później A ja wczoraj swojego jednego uśpiłam umówimy się tak jak tobie będzie pasowało bo ja raczej 16-17 to już jestem na budowie. Przykro mi, że musiałaś uśpić psiaka chorował czy to już wiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Aga nie odpuszczaj im tym bardziej,że będą uchwalac nowy co to jest za problem zrobic mini zmianę co do wielkości domku przecie nie chodzi o wys i nie budujesz wieży.......... Najwygodniej jest dla gminy przyjśc powiedziec tak i koniec.Ja bym troszkę z nimi powojowała. Ale przez cały czas nie rozumiem albo nie doczytałam dlaczego nie może byc szerszy dom? za wąska jest ta działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 niestety nie ma możliwości odwołania się już od zatwierdzonego czyli istniejącego planu zagospodarowania przestrzennego a jesli stary wygasł a nowego jeszcze nie uchwalili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.10.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Jak plan jest uchwalony to nie można się odwołać Plan to świętość można go zmienić ale na własny koszt i to jest drogi biznes Łatwiej coś zrobić jak jest tylko studium W tej mojej gminie sprawa jest o tyle złożona, że plan wygasł w tamtym roku a nowego jeszcze nie uchwalili, jednak z tego co wiem, to opierają się na warunkach z tego poprzedniego planu. jeżeli teraz nie ma aktualnego planu to musiałabyś "śledzić" gminę kiedy udostępni plan do publicznego wglądu bo zgodnie z art.23.1. ustawy z dn.7 lipca 1994 o zagospodarowaniu przestrzennym DZIENNIK USTAW Nr 89, poz. 415 możesz wnieść protest: Art. 23. 1. Protest może wnieść każdy, kto kwestionuje ustalenia przyjęte w projekcie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, wyłożonym do publicznego wglądu. 2. Protest należy wnieść na piśmie, w terminie nie dłuższym niż 14 dni, po upływie okresu wyłożenia projektu. 3. O uwzględnieniu bądź odrzuceniu protestu rozstrzyga rada gminy w drodze uchwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 14.10.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Aga nie odpuszczaj im tym bardziej,że będą uchwalac nowy co to jest za problem zrobic mini zmianę co do wielkości domku przecie nie chodzi o wys i nie budujesz wieży.......... Najwygodniej jest dla gminy przyjśc powiedziec tak i koniec.Ja bym troszkę z nimi powojowała. Ale przez cały czas nie rozumiem albo nie doczytałam dlaczego nie może byc szerszy dom? za wąska jest ta działka? Danuś walka z urzędnikami to jak walka z wiatrakami bardzo ciężka batalia i jak ktoś nie wykazuje się duuuuuuuuużą cierpliwością i uporem to lepiej takiej bitwy nie zaczynać zwłaszcza, że w przypadku Agi skutkowałoby to odwleczeniem się terminu rozpoczęcia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Dziękuję Dziewczyny za pomoc, jesteście nieocenione! Danusiu, ja myślę podobnie jak Ewa, że walka z urzędnikami, to prawie zawsze skazana jest na porażkę. Nie mam na to ani czasu ani chęci, jednak liczę na odrobinę ludzkiej/urzędniczej życzliwości i może przymkną oko na tą szerokość budynku. Jeżeli nie, to niestety będziemy musieli zmienić projekt. Czas na oczekiwanie na pozwolenie na budowę w miejscu, gzie nie ma aktualnego planu zagospodarowania, jest i tak dużo dłuższy niż tam gdzie plan jest a my chcemy a właściwie nie mamy innego wyjścia i musimy na wiosnę zacząć budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.10.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 a swoją drogą, to co pan miała na myśli mówiąc o złym używaniu drzwi? Sure, do czego Ty ich używałaś ? no wiesz, ja przez nie wchodziłam i wychodziłam! Po prostiu straszne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.10.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 za zimą nie przedpadałam dopóki nie zaczęłam jeździć na nartach od tamtej pory zimę uwielbiam a szusowanie po stokach to dla mnie radość życia ja się trzy lata temu nauczyłam - jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 14.10.2009 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 http://img79.imageshack.us/img79/3610/1009686.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 14.10.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Od razu cieplej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.10.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 ale szkoda, ze ta szyba nie przesuwa się jeszcze wyżej (przynajmniej w moim).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 14.10.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 a swoją drogą, to co pan miała na myśli mówiąc o złym używaniu drzwi? Sure, do czego Ty ich używałaś ? no wiesz, ja przez nie wchodziłam i wychodziłam! Po prostiu straszne!! i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 14.10.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Sure, piękny kominek! Ale masz fajnie, za oknem śnieg, wichura a w domu kominkowe ciepełko. Ach… ... Tylko uważaj i nie podnoś zbyt często tej szyby, bo przyjdzie jakiś super fachowiec (jak od drzwi) i powie Ci, że źle używałaś, bo podnosiłaś i opuszczałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.10.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 niestety - jeszcze nie używam, bo nie mogę skłonić fachowców, żeby wreszcie się z tej budowy wynieśli - grzebią i grzebią coś, co można zrobic w tydzień... ale będzie cudnie! Już niedługo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 15.10.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Cześć dziewczynki Ewa widziałam ciebie wczoraj mijałysmy się samochodami na wysokości mojej chatki nowej . Przyjeżdżasz dzisiaj po słome ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts