Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Kobietki. :lol: Zostawić Was na trzy dni i proszę ile napisałyście postów :orany: !

Wczoraj pół dnia spędziłam w Urzędzie Gminy, łopotałam rzęsami bardzo ;) :lol: i wiecie mogę budować Oriona II !!! :lol: Powiedzieli, że nie będą się czepiać jego szerokości i, że projekt się nadaje, w ogóle to była moja pierwsza wizyta w Gminie i wszystko udało mi się załatwić a ludzie/urzędnicy aż dziwnie mili! Naprawdę bardzo, bardzo na plus zaskoczona jestem.

Biuro projektowe Dobrych Domów, wyraziło zgodę żebyśmy budowali Oriona II wersję podstawową, bo mamy kupiony projekt w odbiciu lustrzanym, który pasował na tą pierwszą działkę a tutaj strony świata inaczej i teraz muszę budować wg wersji podstawowej.

Mam nadzieję, że do marca/kwietnia dostanę pozwolenie.

Danusiu i jaką podjęłaś decyzję z dolną łazienką? Też się nad powiększeniem zastanawiałam, ale ja chyba zostawię taką jak jest, tylko wydłużę, tak jak Ty, do końca ścianek działowych. Ponieważ na naszej działce nie ma gazu, więc pewnie zrobię też tak jak ty Danusiu, że kotłownię przeniosę do garażu i zastanawiam się czy nie warto tej projektowej kotłowni na pralnię wykorzystać? Na początku miałam plan, żeby pralnię zrobić nad garażem, ale powiem Wam, że teraz trochę zaczyna mi się robić żal tak ładnego pomieszczenia i wykrawania z niego pralni. Zaczęliśmy się zastanawiać z mężem, czy nie zostawić tego nad garażem na taki salon dla dziecka/dzieci, bo dla takich nastolatków, którzy przyjmują kolegów/koleżanki, to może być fajna sprawa a my "staruszki" :wink: byśmy w spokoju siedzieli w dolnym salonie. Sama nie wiem?

Aga jak postawisz ściany to wówczas będziesz mogła zastanowić się czy dolne pom.gosp. bedzie wystarczajace na pralnię czy też nie, czy dolna łazienka w takim projektowym kształcie będzie tobie odpowiadała to tak jak teraz Danka zastanawia się nad powiększeniem dolnej łazienki. Ja nad garażem zrobiłam dużą garderobę i pralnię z suszarnią. Zrobiłam tak aby po pierwsze nie było w sypialni szaf a po drugie dla wygody aby nie nosić prania z góry na dół. Wchodzi się u mnie do pralni dalej przechdzi się do garderoby a z garderoby do sypialni

Ewa, wiem, że jak już ściany stoją, to wszystkie plany przechodzą rewolucję. Z pewnością w tym pomieszczeniu nad garażem świetnie by pasowało zrobić pralnię i garderobę i też tak mam rozplanowane wszystko na rysunku, ale to nie zmienia faktu, że ostatnio zaczęło mi brakować jeszcze jednego pomieszczenia na tzw kino domowe/bawialnię, taką alternatywę dla salonu, no i to pomieszczenie nad garażem bardzo by pasowało. Pewnie względy praktyczne wezmą górę i będzie pralnio/garderoba, ale póki co, to wymyślam ;) Ewa, a Ty nie masz czasami dodatkowego budynku na kino domowe?

Ewa, wiem, że jak już ściany stoją, to wszystkie plany przechodzą rewolucję. Z pewnością w tym pomieszczeniu nad garażem świetnie by pasowało zrobić pralnię i garderobę i też tak mam rozplanowane wszystko na rysunku, ale to nie zmienia faktu, że ostatnio zaczęło mi brakować jeszcze jednego pomieszczenia na tzw kino domowe/bawialnię, taką alternatywę dla salonu, no i to pomieszczenie nad garażem bardzo by pasowało. Pewnie względy praktyczne wezmą górę i będzie pralnio/garderoba, ale póki co, to wymyślam ;) Ewa, a Ty nie masz czasami dodatkowego budynku na kino domowe?
mam :D :wink: tak pom.nad garażem jest wystarczająco duże na taką bawialnię ale czy czasem dzieci nie będą chciały bawić się u siebie w pokojach?

mam :D :wink: tak pom.nad garażem jest wystarczająco duże na taką bawialnię ale czy czasem dzieci nie będą chciały bawić się u siebie w pokojach?

Może i tak, sama nie wiem, tak się ostatnio z mężem nad tym zastanawialiśmy czysto teoretycznie. Z drugiej strony, to taki dodatkowy budynek, też jest fajnym rozwiązaniem, ale to to już zupełnie odległa sprawa.

Aguś,Ewuś caly czas gdybam i nie wiem co zrobic z tą łazienką :-?

Bo prawda jest taka,że takie pom.zawsze się przydadzą :wink:

Jeśli chodzi o pom nad garażem to mi nie jest szkoda przeznaczyc go na pralnio-suszarnie i garderobę..........jedynie nie mam pojęcia jak to funkcjonalnie ustawic :roll: Zawsze marzyłam o takim wygodnym pom ...........wrzucam brudne ciuchy i nic mi nie zalega w łazience.........żadne majtochy :lol: :wink:

Ale każdy musi do tej sprawy podejśc indywidualnie.........jeden ma 3 dzieci inny 4 i pokój nad garażem jak znalazł :wink:

Aguś jeśli marzysz o pokoju kinowym to spełnij swoje marzenie bo jest okazja.........swój dom który urządzamy pod swoje zapotrzebowanie

ja sobie takie pomieszczenie zrobiłam pod łazienką. Mam tam pralnię i kotłownię. A w łazience w szafce wrzutnię ciuchów do prania, tzw. "gaciolot" ;)

jest super - własnie o czymś takim marzyłam! W łazience bdzie czysto, a nie, jak teraz - sterty ciuchów do prania! :D

witam popołudniowo...