piksel 20.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Teraz etap ocieplania puki jeszcze pogoda Mój mąz wczoraj stwierdził że dom nabiera wyglądu A kiedy się po słome zjawisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 20.10.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam Kobietki. Zostawić Was na trzy dni i proszę ile napisałyście postów :orany: ! Wczoraj pół dnia spędziłam w Urzędzie Gminy, łopotałam rzęsami bardzo i wiecie mogę budować Oriona II !!! Powiedzieli, że nie będą się czepiać jego szerokości i, że projekt się nadaje, w ogóle to była moja pierwsza wizyta w Gminie i wszystko udało mi się załatwić a ludzie/urzędnicy aż dziwnie mili! Naprawdę bardzo, bardzo na plus zaskoczona jestem. Biuro projektowe Dobrych Domów, wyraziło zgodę żebyśmy budowali Oriona II wersję podstawową, bo mamy kupiony projekt w odbiciu lustrzanym, który pasował na tą pierwszą działkę a tutaj strony świata inaczej i teraz muszę budować wg wersji podstawowej. Mam nadzieję, że do marca/kwietnia dostanę pozwolenie. Danusiu i jaką podjęłaś decyzję z dolną łazienką? Też się nad powiększeniem zastanawiałam, ale ja chyba zostawię taką jak jest, tylko wydłużę, tak jak Ty, do końca ścianek działowych. Ponieważ na naszej działce nie ma gazu, więc pewnie zrobię też tak jak ty Danusiu, że kotłownię przeniosę do garażu i zastanawiam się czy nie warto tej projektowej kotłowni na pralnię wykorzystać? Na początku miałam plan, żeby pralnię zrobić nad garażem, ale powiem Wam, że teraz trochę zaczyna mi się robić żal tak ładnego pomieszczenia i wykrawania z niego pralni. Zaczęliśmy się zastanawiać z mężem, czy nie zostawić tego nad garażem na taki salon dla dziecka/dzieci, bo dla takich nastolatków, którzy przyjmują kolegów/koleżanki, to może być fajna sprawa a my "staruszki" byśmy w spokoju siedzieli w dolnym salonie. Sama nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 20.10.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Teraz etap ocieplania puki jeszcze pogoda Mój mąz wczoraj stwierdził że dom nabiera wyglądu A kiedy się po słome zjawisz ? w sobotę teraz nie będę tobie głowy tym zawracać z ociepleniem faktycznie dom nabiera kształtów aż miło patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 20.10.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Aga jak postawisz ściany to wówczas będziesz mogła zastanowić się czy dolne pom.gosp. bedzie wystarczajace na pralnię czy też nie, czy dolna łazienka w takim projektowym kształcie będzie tobie odpowiadała to tak jak teraz Danka zastanawia się nad powiększeniem dolnej łazienki. Ja nad garażem zrobiłam dużą garderobę i pralnię z suszarnią. Zrobiłam tak aby po pierwsze nie było w sypialni szaf a po drugie dla wygody aby nie nosić prania z góry na dół. Wchodzi się u mnie do pralni dalej przechdzi się do garderoby a z garderoby do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 20.10.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Ewa, wiem, że jak już ściany stoją, to wszystkie plany przechodzą rewolucję. Z pewnością w tym pomieszczeniu nad garażem świetnie by pasowało zrobić pralnię i garderobę i też tak mam rozplanowane wszystko na rysunku, ale to nie zmienia faktu, że ostatnio zaczęło mi brakować jeszcze jednego pomieszczenia na tzw kino domowe/bawialnię, taką alternatywę dla salonu, no i to pomieszczenie nad garażem bardzo by pasowało. Pewnie względy praktyczne wezmą górę i będzie pralnio/garderoba, ale póki co, to wymyślam Ewa, a Ty nie masz czasami dodatkowego budynku na kino domowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 20.10.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Ewa, wiem, że jak już ściany stoją, to wszystkie plany przechodzą rewolucję. Z pewnością w tym pomieszczeniu nad garażem świetnie by pasowało zrobić pralnię i garderobę i też tak mam rozplanowane wszystko na rysunku, ale to nie zmienia faktu, że ostatnio zaczęło mi brakować jeszcze jednego pomieszczenia na tzw kino domowe/bawialnię, taką alternatywę dla salonu, no i to pomieszczenie nad garażem bardzo by pasowało. Pewnie względy praktyczne wezmą górę i będzie pralnio/garderoba, ale póki co, to wymyślam Ewa, a Ty nie masz czasami dodatkowego budynku na kino domowe? mam tak pom.nad garażem jest wystarczająco duże na taką bawialnię ale czy czasem dzieci nie będą chciały bawić się u siebie w pokojach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 20.10.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 mam tak pom.nad garażem jest wystarczająco duże na taką bawialnię ale czy czasem dzieci nie będą chciały bawić się u siebie w pokojach? Może i tak, sama nie wiem, tak się ostatnio z mężem nad tym zastanawialiśmy czysto teoretycznie. Z drugiej strony, to taki dodatkowy budynek, też jest fajnym rozwiązaniem, ale to to już zupełnie odległa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 20.10.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 dodatkowy budynek gosp. jest bardzo fajny i praktyczny można w nim "upchać" wszystko to czego nie chce się mieć w domu Aga teraz nie martw się na zapas wszystko w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 20.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 jakiś plan musi być, który w trakcie budowy będzie modyfikowany i to z pewnością nie jeden raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.10.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Danusiu, czy wiesz coś w naszej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.10.2009 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!! Witamy w gronie orionowiczów tak na 100% http://www.zpo-konieczno.eu/pliki/powitalny/szampan.jpg Aguś cieszę się bardzo!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.10.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Danusiu, czy wiesz coś w naszej sprawie? cały czas czekam na znak od Ciebie ..............mialaś dac znac czy mam załatwiac z tym od żuka?A może chcesz nr.tel do mnie? bo stemple masz na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 20.10.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Danusiu, czy wiesz coś w naszej sprawie? cały czas czekam na znak od Ciebie ..............mialaś dac znac czy mam załatwiac z tym od żuka?A może chcesz nr.tel do mnie? bo stemple masz na 100% podaj tel na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.10.2009 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Aguś,Ewuś caly czas gdybam i nie wiem co zrobic z tą łazienką Bo prawda jest taka,że takie pom.zawsze się przydadzą Jeśli chodzi o pom nad garażem to mi nie jest szkoda przeznaczyc go na pralnio-suszarnie i garderobę..........jedynie nie mam pojęcia jak to funkcjonalnie ustawic Zawsze marzyłam o takim wygodnym pom ...........wrzucam brudne ciuchy i nic mi nie zalega w łazience.........żadne majtochy Ale każdy musi do tej sprawy podejśc indywidualnie.........jeden ma 3 dzieci inny 4 i pokój nad garażem jak znalazł Aguś jeśli marzysz o pokoju kinowym to spełnij swoje marzenie bo jest okazja.........swój dom który urządzamy pod swoje zapotrzebowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.10.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ja sobie takie pomieszczenie zrobiłam pod łazienką. Mam tam pralnię i kotłownię. A w łazience w szafce wrzutnię ciuchów do prania, tzw. "gaciolot" jest super - własnie o czymś takim marzyłam! W łazience bdzie czysto, a nie, jak teraz - sterty ciuchów do prania! witam popołudniowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.10.2009 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ja sobie takie pomieszczenie zrobiłam pod łazienką. Mam tam pralnię ale narobiłaś teraz te pom.nad którym tyle czasy gdybam jest pod łazienką górną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.10.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ja sobie takie pomieszczenie zrobiłam pod łazienką. Mam tam pralnię ale narobiłaś teraz te pom.nad którym tyle czasy gdybam jest pod łazienką górną hehe lubię sobie czasem namieszać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 20.10.2009 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 i jak ja mam to powiedziec mojemu lubemu.............z domu mnie przegna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.10.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 i jak ja mam to powiedziec mojemu lubemu.............z domu mnie przegna najlepiej ze starego domu do nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 20.10.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Danusiu, dziękuję za przyjęcie do zacnego grona Orionowiczów, no i bardzo dziękuję za szampana! Zaraz się napiję Sure, słyszałam od znajomych, że taki zsyp na ubrania, to fajna sprawa. Oj nie ułatwiasz Danusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts