Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Kiedyś trafiłam na fajny sklep z przeróznymi roslinami do oczka, ale cos nie mogę znależć :( .

Ale za to mam dla Ciebie i innych lubiących róże taką stronkę:

http://www.roses.webhost.pl/

setki zdjęć i opisów :D

Dzięki już wiem że zarwię nockę :wink: :D Muszę znaleźc moje róże bez imienne :wink:.Teraz jak idę do sklepu to mam swoje woreczki i karteczki i od razu zapisuję.A co mi tam niech sie na mnie gapią :D

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jutro będziemy mieli kładzioną gładź na górze :lol: w końcu ruszają roboty w domu :lol: :lol: :lol: plan na sobotę: budowa kojca dla psa i oczywsiście ogrodowe prace. Muszimy rozplantowac trochę ziemi, a w następnym tygodniu chcę tam zasadzic kwiaty. I tu prośba, planuję zrobic spore koło a w nim kwiaty: na środku w miarę wysokie, dalej mniejsze i mniejsze a na końcu wokoło bukszpan a ja nie zabardzo wiem jakie kwitay tam powinny się znaleźsc, może wy będziecie wiedziały?

wolałabym byliny, ale jeżeli kompozycja byłaby ładna to mogłyby być jednoroczne. W tej częsci działki, gdzie chcę zrobić to koło mam dużo miejsca dlatego wyobraziłam sobie, że w centrum koła muszą być dość wysokie kwiaty. Jak wchodzę np na allegro to tam jest tyle kwiatów, że mogłabym z pewnością coś wybrać, ale wiem, że jedne kwiaty można sadzić razem a inne nie i tu pojawia się problem.

wolałabym byliny, ale jeżeli kompozycja byłaby ładna to mogłyby być jednoroczne. W tej częsci działki, gdzie chcę zrobić to koło mam dużo miejsca dlatego wyobraziłam sobie, że w centrum koła muszą być dość wysokie kwiaty.

Cześc Ewuś.Przepraszam że dopiero odpisuję :oops: Nie bój się niczego i nie słuchaj innych.Ogród stworzony przez Ciebie-Twoje ręce będzie podobał się najbardziej :D Uwierz mi na słowo :wink: Będziesz go przesadzac z 10 razy -zobaczysz (niejedne tak mają).Ja gdybym miała koło z bukszpanu to do środka dałabym jednolitą roślinkę np.róże,piwonie.Pomysł masz świetny.

A może zrób tak w środku koła daj rośliny wieloletnie a bliżej brzegu jednoroczne które co roku możesz sobie zmieniac.W każdym roku rabata będzie wyglądac inaczej.

Napisz o jakich roślinkach myślałaś?

Podaj tak na oko wielkośc koła.

wolałabym byliny, ale jeżeli kompozycja byłaby ładna to mogłyby być jednoroczne. W tej częsci działki, gdzie chcę zrobić to koło mam dużo miejsca dlatego wyobraziłam sobie, że w centrum koła muszą być dość wysokie kwiaty.

Cześc Ewuś.Przepraszam że dopiero odpisuję :oops: Nie bój się niczego i nie słuchaj innych.Ogród stworzony przez Ciebie-Twoje ręce będzie podobał się najbardziej :D Uwierz mi na słowo :wink: Będziesz go przesadzac z 10 razy -zobaczysz (niejedne tak mają).

Ja tak mam :lol: :lol: :lol: :lol: Przesadzałam więcej niż 10 razy :lol: :lol:

Ja gdybym miała koło z bukszpanu to do środka dałabym jednolitą roślinkę np.róże,piwonie.Pomysł masz świetny.

A może zrób tak w środku koła daj rośliny wieloletnie a bliżej brzegu jednoroczne które co roku możesz sobie zmieniac.W każdym roku rabata będzie wyglądac inaczej.

Napisz o jakich roślinkach myślałaś?

Podaj tak na oko wielkośc koła.

Ja mam kilka obwódek z bukszpanu w firmie kół - w dwóch mam róże Rosarium szczepione na pniu, a w trzecim różę angielską Reines de Violettes, która urośnie kiedyś spora - mniej więcej tak:

http://img11.imageshack.us/img11/1977/ranedrzewko.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/2848/reinedesviolettesrose.png

dzięki za pomoc w sprawie "koła", a pomysł z różą w środku bardzo mi się spodobał. Co do srednicy koła to myślałam o 2m. Róże - co raz bardziej mi się podobają a zwłaszcza, że te które ostatnio wkopałam rosną :lol: :lol: :lol: Muszę się tylko jeszcze nauczyc jak o nie dbac :roll: Wczoraj posadziłam migdałka, wierzbę (iwa), rododendrona i dwie piwonie.