Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

nie chcę zapeszać ale w sobotę będzie skończone ogrzewanie 8) a na początku przyszłego tygodna będzie pierwszy rozruch pieca :D

super :D

czyli św.wielkanocne w nowym domku realne!?

nawet boję się o tym myśleć coby wszystko wyszło :wink: ale jak bedziemy trzymać się mojego planu to raczej tak 8) a z moimi chłopcami to różnie bywa bo coś ostatnio kapryśni się stali :wink:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danusia, naprawdę super! :o :o

Napisz, jak to się robi??? :roll:

Dziękuję :wink:

Najpierw musisz miec podkład,aby dobrze trzymała farba na danym przedmiocie.

-później malujesz dwa razy

-ja na niektórych częściach zrobiłam crakle(preparat do spękań),aby wyszło jak stare,na to poszła farba ciemniejsza (packałam gąbkom )

-rysunki dzieci wydrukowałam z papiera śniadaniowego przyklejonego na papierze zwykłym

-przykleiłam klejem do decoupagu

-teraz czeka mnie lakierowanie i to jest bardzo pracochłonne,bo trzeba kilka razy

Wszystkie produkty kupiłam typowo do decoupagu.

Jest jeszcze szafka na te przyprawy.Potraktowałam ją lakierobejcą.

Nie mysl,że na początku szło mi tak łatwo.........były nerwy :lol: :wink:

Pokaże Wam później efekt ostateczny :wink:

dzięki, Danusia - wkleję sobie do moich komentarzy, ok? :D

Arctica chyba też takie ręczne piękne rzeczy robi

Oj tak.Ma kobieta talent!!!!!!Uwielbiam jej jeden obraz.

Możesz obejrzec jej prace .......ma link w stopce.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Dziękuję Danusiu... jeszcze spałam jak mnie taaaaakie pochwały oblatywały :oops:

Galerii dawno nie odnawiałam, bo mi fotosik limit założył i d..a. Może przeniosę się i z tą galerią do onetu... bo nowego anioła stworzyłam... i serwetkę dla teściowej...a i dwa kolejne ogromne xxx się tworzą...

Decu bawiłam się tylko troszeczkę... cały czas noszę się z zamiarem wznowienia tej twórczej działalności :roll: , większość swoich dzieł niestety porozdawałam, więc nawet nie mam jak zrobić zdjęć :( .

Jak mogą podpowiedzieć... to do szkła też niepotrzebny podkład... wystarczy papierem ściernym potraktować :D

Dzięki Ewuś... :oops: :oops: :oops:

muszę Cię jednak rozczarować... aż tak romantyczna dusza to ja nie jestem :-? ... raczej techniczne poglądy na wszystko posiadam :roll: , nie bujam w obłokach i, co uważam za swoja wadę, najpierw mówię, a później myślę co powiedziałam... i czasami mi głupio, że tak palnęłam... :-?

Cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje prace... :p

takie zachwyty są jednak dopingujące... lecę do siebie pochwalić się nowym aniołkiem... :roll: