Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Dziewczyny, sorry, wiecie coś o zwrocie VAT? Czy to jest tak, że można 1x w roku składać? Chodzi o kalendarzowy, bo ktos mówił, ze do kwietnia... :-?

A jak zrobię odbiór, to tylko stare faktury sprzed odbioru (i czy mogę pretrzymać do następnego roku te stare)?

Aguś,musisz dusic Ewkę,ona jest dobra w te klocki :wink:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześc :D

U nas w wilekopolsce 0 stopni,w nocy -2 ,ale nie zapowiadają przymrozków,więc łopata w ruch........znaczy się kopara :lol: :wink:

no kopareczka juz własnie jest u nas na działce hihihihi ,a za niedługo przychodzi w ekipa i będą skręcać "żelastwo" :wink: :lol: :lol: oby tylko nie padało i nie było dużych mrozów :wink: :lol: :lol:

Cześć laseczki wróciłam :)

Ale mi się do pracy niechciało iść :(

Jak tam po szkoleniu? nudy! :wink:

nie było tak strasznie :) Troche żeczy z tego szkolenia nawet się przyda :)

A jak córeczka,to przechodzi? ciężko pewnie :-?

Nie wręcz odwrotnie ona już jest duża i bardzo rezolutna :)

Pani ją bardzo chwaliła wczoraj na muzyce że jak na 5-latka bardzo się skupia i koncentruje, grzeczna, pojetna i ma duzy talent itd. to po MAMUSI :p :lol:

Dziewczyny, sorry, wiecie coś o zwrocie VAT? Czy to jest tak, że można 1x w roku składać? Chodzi o kalendarzowy, bo ktos mówił, ze do kwietnia... :-?

A jak zrobię odbiór, to tylko stare faktury sprzed odbioru (i czy mogę pretrzymać do następnego roku te stare)?

to jest tak: wniosek o zwrot VAT można składać tylko jeden raz w roku podatkowym np. od 01.01.2009r. do 31.12.2009r. można zatem złożyć tylko jedną szt wniosku w którym ujmuje się wszystkie posiadane faktury do dnia złożenia wniosku reasumując: jeżeli ktoś złoży wniosek do 31.12.2009 r. z posiadanymi fakturami do dnia np. 12.12.2009 r. to w kolejnym roku 2010 będzie mógł złożyć kolejny wniosek z fakturami wystawionym po 12.12.2009 r. dalej idąc jeżeli ktoś złoży wniosek np. 03.05.2010 r. to już w 2010 r. nie będzie mógł złożyć kolejnego wniosku: zasada raz w roku przy rozpoczetej inwestycji. W sytuacji gdy kończymy inwestycję to czas jest ograniczony do 6 mcy od jej zakończenia :D

Dana robisz murek pomiędzy jadalnią a kuchnią (tam przy wykuszu)?

myślę o tym.........taki szybki barek,dwa hakery :wink:,ale ostatecznie podejmę decyzję jak ustalę coś z meblami,żeby nie było sytuacji,że się z nimi nie wmieszczę

I nie wiem czy ściana z szafki,czy murowana :roll:

w tej kwestii w ogóle nie jestem zdecydowana :roll: im bliżej wyboru mebli tym gorzej :(

to jest tak: wniosek o zwrot VAT można składać tylko jeden raz w roku podatkowym np. od 01.01.2009r. do 31.12.2009r. można zatem złożyć tylko jedną szt wniosku w którym ujmuje się wszystkie posiadane faktury do dnia złożenia wniosku reasumując: jeżeli ktoś złoży wniosek do 31.12.2009 r. z posiadanymi fakturami do dnia np. 12.12.2009 r. to w kolejnym roku 2010 będzie mógł złożyć kolejny wniosek z fakturami wystawionym po 12.12.2009 r. dalej idąc jeżeli ktoś złoży wniosek np. 03.05.2010 r. to już w 2010 r. nie będzie mógł złożyć kolejnego wniosku: zasada raz w roku przy rozpoczetej inwestycji. W sytuacji gdy kończymy inwestycję to czas jest ograniczony do 6 mcy od jej zakończenia :D

Dzięki, Ewuniu, jesteś super!!

A czy to znaczy, że jeśli nie rozliczyłam faktur z 2008r (bo nie składałam jeszcze), to one mi przepadają?? :(

dzisiaj poszło pierwsze historyczne zamówienie :lol: :lol: :lol: jedna tona pelletu :wink: :lol:

jestem ciekawa,czy jest droższy od eko-groszku.ile za t?

1 t pelletu 8 mm kosztuje 799,10 zł :-? a wiesz ile kosztuje groszek?

mam nadzieję,że będzie tańszy :wink:

jeśli zdecyduję się na linga to będę mogła palic i eko-groszkiem,pelletem,drewnem,węglem grubszym