dankaf 03.12.2009 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dziewczyny, sorry, wiecie coś o zwrocie VAT? Czy to jest tak, że można 1x w roku składać? Chodzi o kalendarzowy, bo ktos mówił, ze do kwietnia... A jak zrobię odbiór, to tylko stare faktury sprzed odbioru (i czy mogę pretrzymać do następnego roku te stare)? Aguś,musisz dusic Ewkę,ona jest dobra w te klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.12.2009 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Cześć laseczki wróciłam Ale mi się do pracy niechciało iść Jak tam po szkoleniu? nudy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 03.12.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 witanko co tam słychac ,u nas pada od rana ,mam nadzieję ze w Polsce chocaz ładnie ,no musi byc ładnie w koncu dzisiaj kopiemy fundamenty i musi byc pogoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 03.12.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Cześć laseczki wróciłam Ale mi się do pracy niechciało iść Jak tam po szkoleniu? nudy! nie było tak strasznie Troche żeczy z tego szkolenia nawet się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.12.2009 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 cześc U nas w wilekopolsce 0 stopni,w nocy -2 ,ale nie zapowiadają przymrozków,więc łopata w ruch........znaczy się kopara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.12.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Cześć laseczki wróciłam Ale mi się do pracy niechciało iść Jak tam po szkoleniu? nudy! nie było tak strasznie Troche żeczy z tego szkolenia nawet się przyda A jak córeczka,to przechodzi? ciężko pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 03.12.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 cześc U nas w wilekopolsce 0 stopni,w nocy -2 ,ale nie zapowiadają przymrozków,więc łopata w ruch........znaczy się kopara no kopareczka juz własnie jest u nas na działce hihihihi ,a za niedługo przychodzi w ekipa i będą skręcać "żelastwo" oby tylko nie padało i nie było dużych mrozów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 03.12.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Cześć laseczki wróciłam Ale mi się do pracy niechciało iść Jak tam po szkoleniu? nudy! nie było tak strasznie Troche żeczy z tego szkolenia nawet się przyda A jak córeczka,to przechodzi? ciężko pewnie Nie wręcz odwrotnie ona już jest duża i bardzo rezolutna Pani ją bardzo chwaliła wczoraj na muzyce że jak na 5-latka bardzo się skupia i koncentruje, grzeczna, pojetna i ma duzy talent itd. to po MAMUSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 03.12.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dziewczyny, sorry, wiecie coś o zwrocie VAT? Czy to jest tak, że można 1x w roku składać? Chodzi o kalendarzowy, bo ktos mówił, ze do kwietnia... A jak zrobię odbiór, to tylko stare faktury sprzed odbioru (i czy mogę pretrzymać do następnego roku te stare)? to jest tak: wniosek o zwrot VAT można składać tylko jeden raz w roku podatkowym np. od 01.01.2009r. do 31.12.2009r. można zatem złożyć tylko jedną szt wniosku w którym ujmuje się wszystkie posiadane faktury do dnia złożenia wniosku reasumując: jeżeli ktoś złoży wniosek do 31.12.2009 r. z posiadanymi fakturami do dnia np. 12.12.2009 r. to w kolejnym roku 2010 będzie mógł złożyć kolejny wniosek z fakturami wystawionym po 12.12.2009 r. dalej idąc jeżeli ktoś złoży wniosek np. 03.05.2010 r. to już w 2010 r. nie będzie mógł złożyć kolejnego wniosku: zasada raz w roku przy rozpoczetej inwestycji. W sytuacji gdy kończymy inwestycję to czas jest ograniczony do 6 mcy od jej zakończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 03.12.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 dzisiaj poszło pierwsze historyczne zamówienie jedna tona pelletu jestem ciekawa,czy jest droższy od eko-groszku.ile za t? 1 t pelletu 8 mm kosztuje 799,10 zł a wiesz ile kosztuje groszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 03.12.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dana robisz murek pomiędzy jadalnią a kuchnią (tam przy wykuszu)? myślę o tym.........taki szybki barek,dwa hakery ,ale ostatecznie podejmę decyzję jak ustalę coś z meblami,żeby nie było sytuacji,że się z nimi nie wmieszczę I nie wiem czy ściana z szafki,czy murowana w tej kwestii w ogóle nie jestem zdecydowana im bliżej wyboru mebli tym gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 03.12.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Cześć laseczki wróciłam Ale mi się do pracy niechciało iść Jak tam po szkoleniu? nudy! nie było tak strasznie Troche żeczy z tego szkolenia nawet się przyda fajnie, że już jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.12.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dziewczyny, sorry, wiecie coś o zwrocie VAT? Czy to jest tak, że można 1x w roku składać? Chodzi o kalendarzowy, bo ktos mówił, ze do kwietnia... A jak zrobię odbiór, to tylko stare faktury sprzed odbioru (i czy mogę pretrzymać do następnego roku te stare)? to jest tak: wniosek o zwrot VAT można składać tylko jeden raz w roku podatkowym np. od 01.01.2009r. do 31.12.2009r. można zatem złożyć tylko jedną szt wniosku w którym ujmuje się wszystkie posiadane faktury do dnia złożenia wniosku reasumując: jeżeli ktoś złoży wniosek do 31.12.2009 r. z posiadanymi fakturami do dnia np. 12.12.2009 r. to w kolejnym roku 2010 będzie mógł złożyć kolejny wniosek z fakturami wystawionym po 12.12.2009 r. dalej idąc jeżeli ktoś złoży wniosek np. 03.05.2010 r. to już w 2010 r. nie będzie mógł złożyć kolejnego wniosku: zasada raz w roku przy rozpoczetej inwestycji. W sytuacji gdy kończymy inwestycję to czas jest ograniczony do 6 mcy od jej zakończenia Dzięki, Ewuniu, jesteś super!! A czy to znaczy, że jeśli nie rozliczyłam faktur z 2008r (bo nie składałam jeszcze), to one mi przepadają?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 03.12.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 nie, nic nie przepada tylko teraz postaraj się do końca br złożyć wniosek i ując te wszystkie faktury bo w przyszłym roku będziesz mogła złożyć kolejny i już w US będziesz miała dwa wnioski a jak złożysz dopiero pierwszy w przyszłym roku to bedziesz w US miała tylko jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.12.2009 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 dzisiaj poszło pierwsze historyczne zamówienie jedna tona pelletu jestem ciekawa,czy jest droższy od eko-groszku.ile za t? 1 t pelletu 8 mm kosztuje 799,10 zł a wiesz ile kosztuje groszek? mam nadzieję,że będzie tańszy jeśli zdecyduję się na linga to będę mogła palic i eko-groszkiem,pelletem,drewnem,węglem grubszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 03.12.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 już dzisiaj mogę potwierdzić pierwszy rozruch pieca w sobotę o 12/00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.12.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 jaka dokładna godzinka Ewka,napisz ile dałaś za swój piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.12.2009 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 sprawdzałam na allegro,tańszy jest eko-groszek ok.650zł/t no i bardziej kaloryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 03.12.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 jaka dokładna godzinka Ewka,napisz ile dałaś za swój piec? godzinę musiałam ustalić z serwisantem bo on musi w gwarancji odnotować pierwszy rozruch daliśmy 14 tys. za piec i solar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.12.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 przerabialiśmy też ten temat, ekogroszek ciut tańszy, ale ... wiadomo, brudny... a i piec zdecydowanie droższy do pelet... ale popiół z pelet to super nawozik do roślinek, a z wungla nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts