Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chętnie połozyłabym takie cudo w łazience........o cenie nie wspomnę :-?

ale robocizna tez droższa :-? .Udek zapowiedział,że za mozaike weźmie więcej,bo gorzej się kładzie 8) .........mógłby mi dac jakiś upust!

mógłby, w końcu to kompleksowo Wam robi to ceny też powinny być inne...

nam Paweł za mozaikę 100zł/m2 zaśpiewał, ale i tak go wyrzucam z roboty, bo nie podoba mi się jego podejście do pracy :-?

kiedys miałam jasna kanapę........kiedys bo w tej chwili,to ona jest juz przykrywana narzuta :-? wszystko przez małe,dwie rozrabiary :wink:

ale z drugiej strony dom to duże pomieszczenie,będą miały swoje pokoje -kąciki zabaw :wink:

ja sie na dzieciach nie znam, ale wydaje mi się, że będą rozrabiać właśnie tam, gdzie nie można, dopiero jak zaczną na randki chadzać, to pozamykają się w swoich pokojach 8)

a myślisz, że białą skórę byłoby łatwiej wyczyścić?

nam Paweł za mozaikę 100zł/m2 zaśpiewał, ale i tak go wyrzucam z roboty, bo nie podoba mi się jego podejście do pracy :-?

poważnie :o

jeśli alcantara to jakiś odcień brązu - chyba :roll:

welur- może szary i do tego turkus

wiesz co? ja to mam 1000 pomysłów :lol: :lol: :lol:

poważnie :o

jeśli alcantara to jakiś odcień brązu - chyba :roll:

welur- może szary i do tego turkus

wiesz co? ja to mam 1000 pomysłów :lol: :lol: :lol:

wierze :) i jeszcze z 1000 razy koncepcja zdąży się zmienić 8)

a Pawla poważnie chce pogonic. nie jest solidny, tyle razy prosiłam o wymianę trzech uszczerbionych płytek i olał to. zrobilismy teraz przerwe bo czekamy na dekory do le rable, i Pawel poszedl do innej roboty, bo akurat cos znalazl - ok, ale zostawil taki pierdzielnik, ze szlag mnei trafil, jak to zobaczylam. jak potrzebowal zaliczki, to byl mily, ale jak ja o cos prosilam, to mial to w nosie. no i mam dosyc wszedzie lezacych petow po papierosach. nie chce, zeby wracal do roboty, niech spada :evil:

Dokładnie o tej :wink: Tam najbardziej pasuje,a jednocześnie ożywi to mdłe wnętrze.Myślę ,ze jak szafka będzie ciemniejsza i ściany pomalowane na inny kolor ,niż biały ,to będzie piknie :wink:

a co dzieciaki na to? juz się pewnie cieszą :D

Cieszą się bardzo i cały czas popędzają ,że by już się przeprowadzać .Synowi to tak naprawdę wszystko jedno ,jakie będą meble.Najważniejsze ,żeby miał na czym spać i na czym położyć kompa,a reszta nie jest tak ważna.Natomiast córka ,ma zawsze wiele do powiedzenia ,a najczęściej są to pretensje dlaczego to ,a nie to ?.Tak było z zestawem prysznicowym .Wybrała sobie taki ,który kosztował 7 tys.i cały czas d...ę truła ,ze ma być ten,bo jest duża deszczownica i wychodzi prostopadle ze ściany.Trzeba było czasu ,żeby przestała się dąsać. :wink: A w nawiązaniu do kanap .Danusiu ,ja mam i komplet ze skory i z alcantary i zdecydowanie wolę ten ostatni.Jest milutki w dotyku i kłopotów z utrzymaniem czystości nie ma .Dwa razy prałam go odkurzaczem piorącym i nic się nie dzieje.A nawet jak wyleje się wino ,to zbierając do środka plamy mokrą ściereczką,wszystko znika.A skóra jest fajna ,ale w lecie ,jak chcesz się ochłodzić.No chyba ,ze zamontujesz sobie podgrzewane fotele :lol: :lol:

wierze :) i jeszcze z 1000 razy koncepcja zdąży się zmienić 8)

kobieta zmienną jest.......tralalala :lol: :wink:

a Pawla poważnie chce pogonic. nie jest solidny, tyle razy prosiłam o wymianę trzech uszczerbionych płytek i olał to. zrobilismy teraz przerwe bo czekamy na dekory do le rable, i Pawel poszedl do innej roboty, bo akurat cos znalazl - ok, ale zostawil taki pierdzielnik, ze szlag mnei trafil, jak to zobaczylam. jak potrzebowal zaliczki, to byl mily,

skąd ja to znam 8) .........mój murarzyk od fundamentów :evil:

szykował się na ściany do mnie i go olałam :lol:

ale jak ja o cos prosilam, to mial to w nosie. no i mam dosyc wszedzie lezacych petow po papierosach. nie chce, zeby wracal do roboty, niech spada :evil:

to tez znam :wink:,ale żeby było śmiesznie,to nie Udka,bo on nie pali tylko naszych pracowników,którzy ocieplali w tamtym czasie chatę sąsiadowi :wink:

Powiedziałm P.-mężowi,że albo posprzątają mój przyszły ogród,albo jutro przeprowadzam kastrację!!!!!!!!-a znam sie na tym :wink: - z teorii :lol:

PS.A propo ocieplenia.Elenuś,gdybyś ocieplała chate pare tyg.temu miałabys wszystko zrobione tak pogoda dopisała.......cieplejszy listopad od października

Beatko,bardzo się cieszę,że wkleiłaś swoje zdjęcia.Coraz bardziej przekonuje się do alcantary.Taka jasna,a jaka czyściutka,czyli łatwa w utrzymaniu czystosci.

Welur, też bardzo lubię.Będzie ciężko z wyborem tym bardziej,że P.zostawia mi to na głowie 8)

Wybrała sobie taki ,który kosztował 7 tys.

wie,co dobre :wink:

Wpadłam na chwileczkę .Ten wypoczynek jeszcze swoje odleży w nowym domu .Wypiorę go przed przeprowadzką .Ale w sumie nie jest nawet taki brudny.Moja siostra ma z takich nowoczesnych modeli w kolorze kawa z mlekiem i ten kolor jeszcze bardziej bym polecała .W ogóle brudu nie widać ,pomimo tego ,że dzieci (w ilości 2)wszystkie posiłki jadają na tych kanapach :wink: :wink:

co do porzadkowania to ostatnio stwierdziłam, że w moim Orionku przydałoby się mycie okien :lol:

Mi ti by się w moim obecnym domku pomyć okna przydało ale mi sie nie chce wogóle to w tym domu mi sie już nic nie chce ale w mojej Hani to by sie strasznie sprzatać chciało :wink: byle tam juz mieszkać :p

co do porzadkowania to ostatnio stwierdziłam, że w moim Orionku przydałoby się mycie okien :lol:

Mi ti by się w moim obecnym domku pomyć okna przydało ale mi sie nie chce wogóle to w tym domu mi sie już nic nie chce ale w mojej Hani to by sie strasznie sprzatać chciało :wink: byle tam juz mieszkać :p

mam tak samo 8)

Danuś piec hula aż za bardzo :o tak nam serwisant piec ustawił, że w dobę poszło nam 100 kg peletu :roll: bez frycowego się nie obyło :wink: teraz testujemy różne ustawienia na piecu i już idzie zdecydowanie lepiej :D ale myślę, że to jeszcze to troszkę potrfa bo chłopcy piec traktują jak zabawkę :wink: :lol: mierzą czas, przeliczają, przestawiają :lol: