Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

A co z trawami, są jakieś do oczka?

Sonisiu -fajne są Turzyce.

Podam Ci link do strony.Znajdziesz tu roslinki z podziałem na sucholubne,wilgociolubne,podwodne,oczyszczajace wodę itd.

Dużo jest fajnych roslin ale niektóre z czasem zrobią się za duże do naszych małych oczek wodnych.

Z tego co czytałam powinno się sadzic na 1 m2 5 roślin.

http://www.hydroflora.com.pl/index.php?page=shop.browse&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=8

Dzisiaj wyczyściłam oczko wodne(na powitanie królowej oczek wodnych-lilii) :D .Byłam też w sklepie ogrodniczym i maja miec rosliny do oczek w maju-dopiero?A w internecie ogłaszaja się że mozna nabyc roslinki już w połowie kwietnia.Nie wiem co tu wykombinowac. :roll:

Rybki urosły przez zimę :wink: Takie grubaśne. :D

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za link - z chęcią pooglądam.

Kiedy będziesz mieć lilię?

Pytałam u siebie w sklepie i też dopiero w maju będą mieć rośliny do oczka.

No to czekam :roll: .

Jednak ten maj!?Ja oczko już wyczyściłam (zdjęcia spaśnych rybek w dzienniku) :wink:

Rozglądałam się po allegro.Mają na sprzedaż już lilie ale są małe i zakwitną dopiero w przyszłym roku.Musimy na to zwrócic uwagę żeby nam nie wciśli.Albo kupię gdzieś w sklepie ogrodniczym albo właśnie u tego gościa co podałam Ci link.Zresztą jeszcze popatrzymy :wink:

Witam, z dziennika wynika, że zakupiliście dachówkę w Gnieźnie. Czy możesz podać namiary na tę hurtownię? Z góry dziękuję i pozdrawiam

Witam Terry.

Wszystkie materiały na dom zakupiłam w BOL ANN-ie u Marcina tel.....Moja współpraca z tym Panem trwa już od 8 miesięcy i zawsze otrzymuje najlepsze ceny :D Gdyby coś możesz powołac się na nas DANKA,PIOTR budowa w T.(pózniej skasuję tą miejscowośc,tel.-wieczorem).

Pozdrawiam.

Fajne te Twoje rybki :D , ale u mnie nie miałyby racji bytu, bo gdzie bym je trzymała na zimę :roll: ?

Szkoda :( , ale cóż :wink: .

Może kupię sobie psa :wink:, małżowski strasznie męczy.

Widzę, że mury zaczynają się piąć do góry - fajnie :D .

Ja też działam przy oczku, przesadzam i przesadzam i końca nie ma.

Ale zaczyna fajnie wyglądać i ktoś mi obiecał przywieźć kamoli do obłożenia. :wink:

Może kupię sobie psa :wink:, małżowski strasznie męczy.

Super :D

A wiesz że mój pies już od 2 tyg. kąpie się w jeziorze.Sama wskakuje.

Widzę, że mury zaczynają się piąć do góry - fajnie :D .

Jeszcze nie :cry: Zwozimy narazie towar który wcześniej był zamówiony.Cały czas czekamy na murarza-robota niby mu się przeciągła :roll:

Ja też działam przy oczku, przesadzam i przesadzam i końca nie ma.

Ale zaczyna fajnie wyglądać i ktoś mi obiecał przywieźć kamoli do obłożenia. :wink:

Jeszcze troszkę to Twojego oczka już wogóle nie poznam :wink: