dankaf 28.12.2009 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 nie zrozumcie mnie źle!!!!!!dla mnie wydac 32 tysiaki na okna, to olbrzymia kwota,ale spodziewałam się,że cena będzie oscylowac powyżej 40 tys za drewno. A propo plastików to: Oknolpast wycenił mi okna na 20 785zł z szprosami profi platinium (zaokrąglony) termoramka gratis bez szprosów 16853zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.12.2009 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 4 balkony a okno 1 łukowate,ale żeby je miec zrezygnowałam z jednego garażowego Arctica co myslisz o szprosach?U Ciebie będą czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.12.2009 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 A dużo masz tych okien? Jak robiłam wyceny, w sporej ilości firm różniastych, to za 14szt. 120x150, balkonowe 270x230 i pięć witryn do stajni dostałam propozycje od 5 do 32 tys. Rozbieżność ogromna jak za to samo, nieee? ta 5 to od kogo? Gdzie jeszcze warto wycenic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.12.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 U mnie będą szprosy, po dwa poziome w każdym skrzydle. W kolorze okna, czyli białe , szerokie, tylko jeszcze nie wiem te najszersze, 45mm chyba, czy te ciut węższe . Danuś, za 5 tyś. chcą mi zrobić okna w Łomiankach, koło nas. A co najciekawsze to na tym samym profilu co te sporo droższe . Jak chcesz znaleźć tanie okna, wejdź sobie na allegro, zaznacz sobie jakąś sensowną odległość od Was (przecież nie będą lecieć 500km) i powysyłaj zapytania do wszystkich którzy Ci się wyświetlą, sprzedających okna oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.12.2009 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 i taka różnica na tych samych oknach? a to świnki! U mnie będą szprosy, po dwa poziome w każdym skrzydle. W kolorze okna, czyli białe , szerokie, tylko jeszcze nie wiem te najszersze, 45mm chyba, czy te ciut węższe 4,5cm? to kawał szprochy Arctica,ty się nie zastanawiaj tylko bierz drewniane, do tego Twojego pięknego dworku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.12.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 i taka różnica na tych samych oknach? a to świnki! U mnie będą szprosy, po dwa poziome w każdym skrzydle. W kolorze okna, czyli białe , szerokie, tylko jeszcze nie wiem te najszersze, 45mm chyba, czy te ciut węższe 4,5cm? to kawał szprochy Arctica,ty się nie zastanawiaj tylko bierz drewniane, do tego Twojego pięknego dworku Nie kcem, i nie pytaj dlaczego bo nie wiem , nawet wyceny drewnianych nie robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.12.2009 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 pewnie, nic na siłe podobaja Ci się takie koniec,kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.12.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 cześć Danuśka z tego co wiem ,to Urzędowski bardzo spuścił z tonu!Znajomy teraz zamawiał drewniane u nich i był zaskoczony ,ze wyszło dużo taniej ,niż się spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.12.2009 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 cześc Beatko spuścił i to bardzo !!! za 21 szt okien 32tys - zdejmowane szprosy lub bez za 26 tys. U mnie jest jeden problem - mam juz uszykowane miejsce na rolety a przy drewnianych oknach ,to chyba niezbyt myślę i myślę i zazdroszczę Wam dziewczyny tą szybkośc w podejmowaniu decyzji! Arctica,wie,że będą białe i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.12.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 cześc Beatko spuścił i to bardzo !!! za 21 szt okien 32tys - zdejmowane szprosy lub bez za 26 tys. U mnie jest jeden problem - mam juz uszykowane miejsce na rolety a przy drewnianych oknach ,to chyba niezbyt myślę i myślę i zazdroszczę Wam dziewczyny tą szybkośc w podejmowaniu decyzji! Arctica,wie,że będą białe i koniec i nawet "koniec" tez biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.12.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 cześc Beatko spuścił i to bardzo !!! za 21 szt okien 32tys - zdejmowane szprosy lub bez za 26 tys. U mnie jest jeden problem - mam juz uszykowane miejsce na rolety a przy drewnianych oknach ,to chyba niezbyt Dlaczego? to chyba nie ma znaczenia.Chyba ,że planujesz takie ozdoby naklejane na ramę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 28.12.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Cześć kobitki Znowu mam anginę i z sylwestrowego szampana nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.12.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Dlaczego? to chyba nie ma znaczenia.Chyba ,że planujesz takie ozdoby naklejane na ramę . planuję proste okienka ale z szprosami Beatko,skoro piszesz,że nie ma problemu to myślę dalej-mąż juz siwieje od tych moich 100 myśli na minutę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 28.12.2009 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Cześć kobitki Znowu mam anginę i z sylwestrowego szampana nici Ewelinko,niech ten twój lekarz zleci Ci dodatkowe badanie.Dopiero co wyszłaś z jednej anginy.A może jestes alergikiem?Wcale bym się nie zdziwiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.12.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Cześć kobitki Znowu mam anginę i z sylwestrowego szampana nici Pikselku, witaj w klubie, ja mam zapalenie oskrzeli i też szampańską imprezę pewnie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.12.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 dziewczyny wyceniłam okna drewniane w Urzędowskim,bo musiałam-ciekawośc mnie zżarła i nawet,nawet cena przystępna 32 tys ale z szprosami sciąganymi tak jak u pablitoo 26 bez szprosów kolor obustronny 20.800zł -plastiki ........ale ja mam miejsce na rolety i myślę co zrobic urzędowskiego okna wyszły taniej niż w oknoplaście dobrze,że mam jeszcze czas Danuś, ja sama mam plastiki, ale gdybym drugi raz wybierała, to na pewno drewniane Masz sporo okien, ale cena nie jest zła - w zeszłym roku dostaliśmy wyższą wycenę, a okien mamy mniej (tak mi się przynajmniej wydaje) A druga sprawa - do Orionka najbardziej pasują mi drewniane Jeśli już z jakichś względów wybierzecie pcv to tylko białe - ja mam okleinę i klnę szpetnie ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.12.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 U mnie będą szprosy, po dwa poziome w każdym skrzydle. W kolorze okna, czyli białe , szerokie, tylko jeszcze nie wiem te najszersze, 45mm chyba, czy te ciut węższe . Danuś, za 5 tyś. chcą mi zrobić okna w Łomiankach, koło nas. A co najciekawsze to na tym samym profilu co te sporo droższe . Jak chcesz znaleźć tanie okna, wejdź sobie na allegro, zaznacz sobie jakąś sensowną odległość od Was (przecież nie będą lecieć 500km) i powysyłaj zapytania do wszystkich którzy Ci się wyświetlą, sprzedających okna oczywiście Arctica, to pewnie Markbud? Powiem szczerze - ja nie wierzę, że za 5 tysi dostaniesz dobre jakościowo okna... No, 4 sztuki to tak, ale nie 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 28.12.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Cześć kobitki Znowu mam anginę i z sylwestrowego szampana nici Ewelinko,niech ten twój lekarz zleci Ci dodatkowe badanie.Dopiero co wyszłaś z jednej anginy.A może jestes alergikiem?Wcale bym się nie zdziwiła Ja w życiu tyle razy nie byłam chora co w końcu tego roku a to moja 2 angina w życiu i to w dodatku równo po miesiącu mnie dopadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 28.12.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Jeśli już z jakichś względów wybierzecie pcv to tylko białe - ja mam okleinę i klnę szpetnie ten pomysł. Eleno, czemu klniesz szpetnie na plastiki "kolorowe". Ja mam swoje w okleinie dąb bagienny i na razie nie widzę ich wad (bo na to za wcześnie - okna mam od kwietnia), ale w obecnym domu mam białe ok. 13 letnie i na te klnę MEGAszpetnie. Myją się fatalnie bo nawet jak godzinę jedno okno szczoteczką szoruję to brud z nich nie schodzi. Pewnie przyczynia się do tego klimat bo mieszkam na śląsku, gdzie wszyscy w domach palą węglem, ale w życiu nie zdecydowałaby się na białe okna. Zresztą chyba nie ma okien bez wad. Drewniane trzeba co parę lat konserwować. Białe się brudzą a kolorowe plastikowe... hm jeszcze nie wiem, jakie mają wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.12.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Jeśli już z jakichś względów wybierzecie pcv to tylko białe - ja mam okleinę i klnę szpetnie ten pomysł. Eleno, czemu klniesz szpetnie na plastiki "kolorowe". Ja mam swoje w okleinie dąb bagienny i na razie nie widzę ich wad (bo na to za wcześnie - okna mam od kwietnia), ale w obecnym domu mam białe ok. 13 letnie i na te klnę MEGAszpetnie. Myją się fatalnie bo nawet jak godzinę jedno okno szczoteczką szoruję to brud z nich nie schodzi. Pewnie przyczynia się do tego klimat bo mieszkam na śląsku, gdzie wszyscy w domach palą węglem, ale w życiu nie zdecydowałaby się na białe okna. Dobrusiak, klnę szpetnie zwłaszcza jak za blisko podchodzę z zewnątrz, bo okleina tylko z jednej strony i widać szystkie zarysowania - a bolą jak diabli Albo ja przewrażliwiona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts