Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

nie zrozumcie mnie źle!!!!!!dla mnie wydac 32 tysiaki na okna, to olbrzymia kwota,ale spodziewałam się,że cena będzie oscylowac powyżej 40 tys za drewno.

A propo plastików to:

Oknolpast wycenił mi okna na 20 785zł z szprosami profi platinium (zaokrąglony) termoramka gratis :wink:

bez szprosów 16853zł

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie będą szprosy, po dwa poziome w każdym skrzydle. W kolorze okna, czyli białe :D , szerokie, tylko jeszcze nie wiem te najszersze, 45mm chyba, czy te ciut węższe :roll: .

Danuś, za 5 tyś. chcą mi zrobić okna w Łomiankach, koło nas. A co najciekawsze to na tym samym profilu co te sporo droższe :roll: .

Jak chcesz znaleźć tanie okna, wejdź sobie na allegro, zaznacz sobie jakąś sensowną odległość od Was (przecież nie będą lecieć 500km) i powysyłaj zapytania do wszystkich którzy Ci się wyświetlą, sprzedających okna oczywiście :D

i taka różnica na tych samych oknach? :o a to świnki!

U mnie będą szprosy, po dwa poziome w każdym skrzydle. W kolorze okna, czyli białe , szerokie, tylko jeszcze nie wiem te najszersze, 45mm chyba, czy te ciut węższe

4,5cm? to kawał szprochy :lol:

Arctica,ty się nie zastanawiaj tylko bierz drewniane, do tego Twojego pięknego dworku :D

i taka różnica na tych samych oknach? :o a to świnki!

U mnie będą szprosy, po dwa poziome w każdym skrzydle. W kolorze okna, czyli białe , szerokie, tylko jeszcze nie wiem te najszersze, 45mm chyba, czy te ciut węższe

4,5cm? to kawał szprochy :lol:

Arctica,ty się nie zastanawiaj tylko bierz drewniane, do tego Twojego pięknego dworku :D

Nie kcem, i nie pytaj dlaczego bo nie wiem :roll: , nawet wyceny drewnianych nie robiłam :-?

cześc Beatko :D

spuścił i to bardzo !!! :o

za 21 szt okien 32tys - zdejmowane szprosy lub bez za 26 tys.

U mnie jest jeden problem - mam juz uszykowane miejsce na rolety

a przy drewnianych oknach ,to chyba niezbyt :-?

myślę i myślę :roll: i zazdroszczę Wam dziewczyny tą szybkośc w podejmowaniu decyzji!

Arctica,wie,że będą białe i koniec :lol: :wink:

myślę i myślę :roll: i zazdroszczę Wam dziewczyny tą szybkośc w podejmowaniu decyzji!

Arctica,wie,że będą białe i koniec :lol: :wink:

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

i nawet "koniec" tez biały :wink:

Dlaczego? to chyba nie ma znaczenia.Chyba ,że planujesz takie ozdoby naklejane na ramę .

dziewczyny wyceniłam okna drewniane w Urzędowskim,bo musiałam-ciekawośc mnie zżarła :lol:

i nawet,nawet cena przystępna 32 tys ale z szprosami sciąganymi tak jak u pablitoo

26 bez szprosów

kolor obustronny 20.800zł -plastiki

........ale ja mam miejsce na rolety :roll: i myślę co zrobic 8)

urzędowskiego okna wyszły taniej niż w oknoplaście

dobrze,że mam jeszcze czas 8)

Danuś, ja sama mam plastiki, ale gdybym drugi raz wybierała, to na pewno drewniane :roll: Masz sporo okien, ale cena nie jest zła - w zeszłym roku dostaliśmy wyższą wycenę, a okien mamy mniej (tak mi się przynajmniej wydaje) :roll:

A druga sprawa - do Orionka najbardziej pasują mi drewniane 8)

Jeśli już z jakichś względów wybierzecie pcv to tylko białe - ja mam okleinę i klnę szpetnie ten pomysł.

U mnie będą szprosy, po dwa poziome w każdym skrzydle. W kolorze okna, czyli białe :D , szerokie, tylko jeszcze nie wiem te najszersze, 45mm chyba, czy te ciut węższe :roll: .

Danuś, za 5 tyś. chcą mi zrobić okna w Łomiankach, koło nas. A co najciekawsze to na tym samym profilu co te sporo droższe :roll: .

Jak chcesz znaleźć tanie okna, wejdź sobie na allegro, zaznacz sobie jakąś sensowną odległość od Was (przecież nie będą lecieć 500km) i powysyłaj zapytania do wszystkich którzy Ci się wyświetlą, sprzedających okna oczywiście :D

Arctica, to pewnie Markbud?

Powiem szczerze - ja nie wierzę, że za 5 tysi dostaniesz dobre jakościowo okna... No, 4 sztuki to tak, ale nie 14 :roll:

Cześć kobitki :)

Znowu mam anginę i z sylwestrowego szampana nici :(

Ewelinko,niech ten twój lekarz zleci Ci dodatkowe badanie.Dopiero co wyszłaś z jednej anginy.A może jestes alergikiem?Wcale bym się nie zdziwiła :wink:

Ja w życiu tyle razy nie byłam chora co w końcu tego roku a to moja 2 angina w życiu i to w dodatku równo po miesiącu mnie dopadła

Jeśli już z jakichś względów wybierzecie pcv to tylko białe - ja mam okleinę i klnę szpetnie ten pomysł.

Eleno, czemu klniesz szpetnie :lol: :lol: na plastiki "kolorowe". Ja mam swoje w okleinie dąb bagienny i na razie nie widzę ich wad (bo na to za wcześnie - okna mam od kwietnia), ale w obecnym domu mam białe ok. 13 letnie i na te klnę MEGAszpetnie. Myją się fatalnie bo nawet jak godzinę jedno okno szczoteczką szoruję to brud z nich nie schodzi. Pewnie przyczynia się do tego klimat bo mieszkam na śląsku, gdzie wszyscy w domach palą węglem, ale w życiu nie zdecydowałaby się na białe okna.

Zresztą chyba nie ma okien bez wad. Drewniane trzeba co parę lat konserwować. Białe się brudzą a kolorowe plastikowe... hm jeszcze nie wiem, jakie mają wady

Eleno, czemu klniesz szpetnie :lol: :lol: na plastiki "kolorowe". Ja mam swoje w okleinie dąb bagienny i na razie nie widzę ich wad (bo na to za wcześnie - okna mam od kwietnia), ale w obecnym domu mam białe ok. 13 letnie i na te klnę MEGAszpetnie. Myją się fatalnie bo nawet jak godzinę jedno okno szczoteczką szoruję to brud z nich nie schodzi. Pewnie przyczynia się do tego klimat bo mieszkam na śląsku, gdzie wszyscy w domach palą węglem, ale w życiu nie zdecydowałaby się na białe okna.

Dobrusiak, klnę szpetnie zwłaszcza jak za blisko podchodzę z zewnątrz, bo okleina tylko z jednej strony i widać szystkie zarysowania - a bolą jak diabli :roll:

Albo ja przewrażliwiona jestem :lol: