Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry.... dawno Cię nie widziałam...:)

Cześc Kasiu :D

Dużo czasu spędzam w ogrodzie bo choc mały to jednak wiecznie coś trzeba w nim robic :wink:.No i oczywiście muszę jedną roślinkę z 10 razy poprzesadzac :wink:.Ale bywam u Ciebie :D.Widziałam relację z nasadzeń-będzie ślicznie.

Zamówiliśmy jeszcze towar-ledwo idzie się ruszyc :wink:

No i oczywiście czekamy na murarza-u nas to tradycja :(

mam co raz więcej roślinek na działeczce :lol: dzisiaj zakupiłam cyprysy 9 szt i 3 szt skalniaczków, będę je sadziła wzdłuż kojca dla psa, który będziemy jutro stawiac :roll:

Zlituj się kobieto i zrób te zdjęcia :D :wink: Jak ja jestem ciekawa co tam u Ciebie się dzieję.A płytki wybrałaś?I jeszcze jedno -pewnie pisałaś o tym ale wolę się upewnic. O ile podnieśliście ściankę kolankową?(jeśli dobrze kojarzę to o 2 pustaki).

Dzień dobry.... dawno Cię nie widziałam...:)

Cześc Kasiu :D

Dużo czasu spędzam w ogrodzie bo choc mały to jednak wiecznie coś trzeba w nim robic :wink:.No i oczywiście muszę jedną roślinkę z 10 razy poprzesadzac :wink:.Ale bywam u Ciebie :D.Widziałam relację z nasadzeń-będzie ślicznie.

Zamówiliśmy jeszcze towar-ledwo idzie się ruszyc :wink:

No i oczywiście czekamy na murarza-u nas to tradycja :(

ale miejmy nadzieję...że już jest bliżej niż dalej...;)

A są zdjęcia działki z przeogromną ilością materiałów??

Idę zweryfikować :)

ale miejmy nadzieję...że już jest bliżej niż dalej...;)

Przyjechał wczoraj.

ZACZYNAMY W ŚRODĘ

A są zdjęcia działki z przeogromną ilością materiałów??

Może ze zdjęc nie widac ale cały tył jest jeszcze zawalonu całym materiałem na strop i ściany.Te ostatnie zdjęcia to tylko namiastka :wink:

Też się cieszę bo już zaczeły puszczac mi nerwy

Zdaję sobie sprawę z tego, że nie było ci łatwo...jak dookoła domki rosną a Ty wiecznie czekasz.... :)

Nie jestem osobą zazdrosną.Niech sobie budują :wink: .Ale jak się umawiam to tak chcę żeby było i koniec :D.Bardzo szanuję osoby dotrzymujące słowa.

Też się cieszę bo już zaczeły puszczac mi nerwy

Zdaję sobie sprawę z tego, że nie było ci łatwo...jak dookoła domki rosną a Ty wiecznie czekasz.... :)

Nie jestem osobą zazdrosną.Niech sobie budują :wink: .Ale jak się umawiam to tak chcę żeby było i koniec :D.Bardzo szanuję osoby dotrzymujące słowa.Fakt faktem może i jego wina nie była że tak to wszystko się poprzestawiało.Ale ja mam m-ąc w d..pe :evil: .Problem byłby gdybym musiała się w tym roku wprowadzic.

Ale najbardziej mnie wku......................ło to że obok mnie przejeżdża murarz ten który robił u mnie fundamenty w zeszłym roku(buduje się niedaleko) i te spojrzenie i głupi uśmieszek że on po godzinach grzebie sobie i ma więcej niż ja :evil: A wiesz czemu on taki złośliwy d..................ek?Bo przecież nie chciałam już go więcej widziec. :D I facio tego przeżyc nie może a i jeszcze jedno-ciągle to mi wypominał że będziemy mieli najpiękniejszy dom w całej okolicy.

Sorki że tak się rozpisałam :oops:

Nic się nie stało... ważna zasada...nie ważne jak zaczyna - ważne jak kończy... :)

Nie ma się co przejmować pustym facetem....na pewno było to wk.....%%%ce.... , ale nic na to nie poradzisz. Teraz jak wyskoczycie do przodu... to na pewno kopara mu opadnie.

w końcu zrobiłam zdjęcia, ale są już mało aktualne, troszkę się u mnie zmieniło :wink: i tak np. dzisiaj wkopaliśmy (bo pomagała cała rodzinka) cyprysy i zrobiliśmy kojec dla psa, na jutro zostały nam jeszcze 4 szt cyprysów (dzisiaj już nie daliśmy rady), poplewione mam wokoło thuji - i to najbardziej nas wykończyło :roll:

Danka podnosiliśmy ściankę o 2 pustaki, zastanawialiśmy się czy nie podnieśc o 3, ale uznaliśmy, po pierwsze, że może zabraknąc nam dachówki a po drugie trzeba by było miec dłuższą więźbę i w końcu daliśmy sobie spokój. Teraz mogę powiedziec, że była to słuszna decyzja. Dzisiaj skończyli nam gładzie :lol: :lol: :lol: jutro zrobię zdjęcia i postaram się je pokazac - efekt prawie końcowy-pokoje są wystarczająco wysokie i skosy nie duże. Jest naprawdę teraz cudownie na górze :D

jeśli chodzi o płytki do łazienki na górze to pojechaliśmy je kupic i w końcu ich nie kupiliśmy ale za to kupiliśmy kafle do domku gospodarczego ponieważ ekipa chce jego otynkowac, okafelkowac i wstawiac piec i zbiornik na wodę :lol: później będą tam robic dach aby wstawic panel słoneczny. Uznałam, że jednak kafle do łazienki mogą jeszcze troszkę poczekac.

Ale u Ciebie Ewuniu pięknie się robi :D -tyle zieleni.Niby budowa a tak po domowemu.Jednak roślinki robią swoje :wink: Wierzba,rh,żonkile,róże,brzózki,warzywniaczek(widze że zabiezpieczony przed pieskiem) :wink: itd......................wszystko chyba wykupiłas :D .Masz kawał ziemi do obsadzenia.I piesek też jest :D .Nasza też wiecznie jest z nami podczas wypadów działkowych-ale wtedy trzeba iśc na pieszo :wink:

To te obok pomieszczenie to gospodarcze? :o Myślałam że tak widac sąsiedni domek(ale byłby za blisko)-toc to kawał chałupy :o

PS.Wiem że nie masz dużo czasu ale napisz mi jeszcze -ścianka podniesiona o 2 pustaki +wieniec?Wałkujemy w tej chwili ten temat i mąż musi wiedziec :wink: Domek pięknie wygląda. :D :D :D :D :D

A płytki-wszystko w swoim czasie.Po co komu łazienka skoro trzeba najpierw zrobi to co jest pilne.Trzymam kciuki. :D