piksel 06.01.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witaj Danusiu po dłuższej przerwie! Witajcie Dziewczyny Już zdążyłam nadrobić zaległości w czytaniu i widzę, że temat szprosów jest jak Lenin – wiecznie żywy Ja wypadłam trochę z obiegu Muratorowego, bo jestem w ciąży i miałam taki odrzut od netu, że nigdy bym się tego niespodziewała. Teraz zaczynam 5 miesiąc – pamiętacie jak kiedyś rozmawiałyśmy o macierzyństwie i mówiłam, że bym jeszcze chciała no to mam Niestety muszę leżeć, bo przez moment było kiepsko – 2 razy wylądowałam w szpitalu, ale z Dzidziusiem wszystko ok. Nasz Orionem dalej tylko na papierze. Niestety jeszcze czekamy na mapę i będziemy czekać na pozwolenie, może do kwietnia się uda? Oby. W przyszłym tygodniu wybieram się do Gminy, zobaczymy co załatwię. Ale fajnie maci, że już w tym roku zamieszkacie w Swoich domkach. GRATULACJE bardzo się cieszę trzymam mocno kciuki za ciebie i dzidzie Ewcia kolej na ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 06.01.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Piksel, bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 A więc tak, byłam i popstrykałam troszkę zdjęc to są szprosy zewnetrzne(nie zwracajcie uwagi na kolor,bo aparat przekłamuje) http://foto2.m.onet.pl/_m/5cbdfa515c21de23b461ed2a4832baae,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/4b397e6343910b99a0e2d053e4c918e2,10,19,0.jpg to ciągle jedno i to samo okno(tutaj zbliżenie szprosów) http://foto2.m.onet.pl/_m/08a230a7114376c65797399675d78f22,10,19,0.jpg szprosy wewnątrzszybowe (dół taki nie będzie) http://foto3.m.onet.pl/_m/9c17b3c7af2f9b5c719b19c9c936548b,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/a4761b875b5d720a51014b907e93411a,10,19,0.jpg i tutaj widac te silikonowe "ciapki" (wiadomo jakoś to musi się trzymac) http://foto3.m.onet.pl/_m/0d569a4d0761fc0b535843200763c25f,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 W Oknoplaście wycenili mi bramę z Krispola na 3780zł+720zł za automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.01.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 ale ostatnio przymroziło niech już puści ten mróz jaki macie dojazd na działkę? da się dojechac,czy może zaspy? u nas nie ma problemów tylko trzeba wolno i ostrożnie jeździć. Zapowiadali zaspy a tu śniegu jak na lekarstwo Ewa, a ja nie wiem, czy dziś auto spod śniegu odkopię tak sypie chyba tramwajem do domu wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.01.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Bardziej mi się widzą szprosy zewnętrzne te wewnątrzszybowe jakieś takie... jak nie szprosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 u mnie też sporo śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Bardziej mi się widzą szprosy zewnętrzne te wewnątrzszybowe jakieś takie... jak nie szprosy mi też a podzieliłabys te pole na 4(tak jak jest) czy na 6? tak się zastanawiamy z mężem czy nie zostawic na 4 aby prostokąty były większe-dla wygodniejszego mycia -w projekcie jest 6 http://foto2.m.onet.pl/_m/4b397e6343910b99a0e2d053e4c918e2,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.01.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Hm, to zależy jakiej wielkości macie okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 90x140dokładnie taka sama wielkośc jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 06.01.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Danusiu ładne szprosy. Faktycznie te zewnętrzne trochę lepiej wyglądają, ale kurcze ja nie wiem jak z myciem takich okien by było? Zdejmowane wydaja się praktyczniejsze. Sama nie wiem co Ci doradzić. Ja mam w szafkach kuchennych takie szprosy nie zdejmowane i zawsze mnie cholera bierze jak myje szyby i zbierają mi się kłaczki przy tych szprosach, szczególnie w rogach, więc ja pewnie bym wybrała zdejmowane. A bardzo te kleksy silikonowe widać, bo na zdjęciu to co innego a na żywo nigdy takich nie widziałam? Co do podziału, to chyba bym wybrała dzielone na 6, ale to znowu tylko z tego co mi się na zdjęciach podoba. Pablitoo ma tak a nawet te większe okna na 8 dzielone i fajnie to wygląda. ______ Danusiu, a jeszcze mam pytanie, czy te silikonowe ciapki, to są widoczne od strony zewnętrznej okna czy od wnętrza domu, bo jak od zewnątrz, to chyba tak ich widać nie będzie? I jeszcze jedno a pytałaś Pablitoo jak on ma zamontowane szprosy, bo kiedyś pokazywał zdjęcia ze zdjętymi do mycia okien, więc na pewno ma zdejmowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Aguś,zdejmowane szprosy są jedynie w oknach drewnianych -wycenione mam na 32tys te ciapki silikonowe widac i z zewnatrz okna i wewnątrz najgorsze,że zaczełam drążyc temat w necie i wychodzi na to,że szprosy zwłaszcza wew.zwiększają U-przenikalnośc ciepła wiecie co!?........wkurze się i kupię zwykłe bez zadnych szprosów i będę miała problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 06.01.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Straszna cena tych drewnianych okien! Naprawdę nie wiem co Ci doradzić Danusiu I tak źle i tak niedobrze. A szprosy w plastikach są dodatkowo płatne? Pewnie tak, jeżeli możesz, to napisz ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 niestety za szprosy trzeba dopłacic -wew.3500zł -zew. 4500zł Aguś,stwierdziliśmy z mężem,że bierzemy wszystko na luz.Czas pokaże na co się zdecydujemy Dobrze,że mamy jeszcze sporo czasu,więc poczytam troszkę i może wszystko się wyjaśni .............a może wygram w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 a Ty o jakich myslisz do domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 06.01.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Danusiu, przypuszczam, że w moim przypadku, na tym etapie budowy, cena będzie miała więcej do powiedzenia niż super wygląd zewnętrzny domu. Ja sama nie wiem co bym wybrała, bo z jednej strony szprosy pięknie wyglądają i nadają, podkreślają charakter Oriona, ale z drugiej strony zobowiązują do dość klasycznego wyglądu wnętrz a ja jeszcze nie wiem, czy tak bardzo klasycznie będę chciała, czy jednak z akcentami nowoczesnymi? Jak bym miała pieniądze, to wybrałabym drewniane ze zdejmowanymi szprosami i wtedy bym mogła sobie w razie mojego widzimisie zmieniać wygląd okien, no ale tak pewnie nie będzie. Danusiu, ja myślę, że Orion ze szprosami, czy bez wygląda świetnie i i tak będziemy się nim niesamowicie cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 tak,masz rację i od dziś daję sobie w tym temacie zupełny luz!!!!!!!!!! A jak córeczka?cieszy się ,że będzie miała,prawdziwą lalę w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 06.01.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 A jak córeczka?cieszy się ,że będzie miała,prawdziwą lalę w domku? Córeczka bardzo się cieszy, że będzie miała rodzeństwo i już nie może się doczekać, kiedy dzidziuś będzie się z nią bawił. Nadia ma dopiero 3 lata i chyba jeszcze nie do końca zdaje sobie sprawę, że na początku, to nie będzie kompan do zabawy. Na razie całuje brzuszek i martwi się którędy dzidziuś wyjdzie z brzuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 06.01.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Małgosia,też tak robiła Przy mecie wrecz krzyczała Marcelka wychodź!!!!!!!! a dziś, właśnie w tej chwili "tarmoszą" się o kartę papieru Aga,robisz jakieś zmiany w Orionku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 06.01.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Aga,robisz jakieś zmiany w Orionku? Danusiu, zmian planuję niewiele, właściwie prawie żadnych. Pewnie dodam okna połaciowe w pokojach na górze. Na pewno zrobimy tak jak Ty, że z części garażu zrobimy kotłownię, bo na tej drugiej, nowej działce nie mamy gazu, więc będziemy mieć piec na jakiś opał i gdzieś to trzeba będzie zmieścić. Pokój nad garażem jeszcze nie wiem jak wykorzystam, czy zrobię tam pralnio-suszarnię, czy może na to wystarczy miejsce na parterze w tej projektowej kotłowni, która u nas będzie niewykorzystana? Zastanawiamy się nad drzwiami z garażu na ogród, ale nie wiem, czy warto robić? Myślę nad powiększeniem wiatrołapu, ale też jeszcze decyzja nie zapadła. Więcej zmian chyba nie będzie…no jeszcze jedna spora , że kupiliśmy projekt w odbiciu lustrzanym (bo na starą działkę) a teraz na tą nową musimy wybudować w wersji podstawowej, bo strony świata są inaczej. Zapomniałam jeszcze napisać o podniesieniu ścianki kolanowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts