Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga,robisz jakieś zmiany w Orionku?

Danusiu, zmian planuję niewiele, właściwie prawie żadnych. Pewnie dodam okna połaciowe w pokojach na górze. Na pewno zrobimy tak jak Ty, że z części garażu zrobimy kotłownię, bo na tej drugiej, nowej działce nie mamy gazu, więc będziemy mieć piec na jakiś opał i gdzieś to trzeba będzie zmieścić. Pokój nad garażem jeszcze nie wiem jak wykorzystam, czy zrobię tam pralnio-suszarnię, czy może na to wystarczy miejsce na parterze w tej projektowej kotłowni, która u nas będzie niewykorzystana? Zastanawiamy się nad drzwiami z garażu na ogród, ale nie wiem, czy warto robić? Myślę nad powiększeniem wiatrołapu, ale też jeszcze decyzja nie zapadła. Więcej zmian chyba nie będzie…no jeszcze jedna spora :wink: , że kupiliśmy projekt w odbiciu lustrzanym (bo na starą działkę) a teraz na tą nową musimy wybudować w wersji podstawowej, bo strony świata są inaczej.

Zapomniałam jeszcze napisać o podniesieniu ścianki kolanowej.

My wydłużyliśmy wiatrołap o kilkanaście cm ale trzeba pamietac o schodach :wink:.Pomyslcie również o łazience - warto wydłużyc do ścianki działowej.

Witaj Danusiu po dłuższej przerwie! Witajcie Dziewczyny :D Już zdążyłam nadrobić zaległości w czytaniu i widzę, że temat szprosów jest jak Lenin – wiecznie żywy :wink: :lol:

Ja wypadłam trochę z obiegu Muratorowego, bo jestem w ciąży i miałam taki odrzut od netu, że nigdy bym się tego niespodziewała. Teraz zaczynam 5 miesiąc – pamiętacie jak kiedyś rozmawiałyśmy o macierzyństwie i mówiłam, że bym jeszcze chciała :wink: no to mam :lol: Niestety muszę leżeć, bo przez moment było kiepsko – 2 razy wylądowałam w szpitalu, ale z Dzidziusiem wszystko ok.

Nasz Orionem dalej tylko na papierze. Niestety jeszcze czekamy na mapę i będziemy czekać na pozwolenie, może do kwietnia się uda? Oby. W przyszłym tygodniu wybieram się do Gminy, zobaczymy co załatwię.

Ale fajnie maci, że już w tym roku zamieszkacie w Swoich domkach.

GRATULACJE :) bardzo się cieszę :) trzymam mocno kciuki za ciebie i dzidzie :)

Ewcia kolej na ciebie :)

z pewnością chodziło tobie o zamieszkanie w Orionku :wink: :lol:

"Człowieki",wszystkim Wam ślicznie dziękuję za opinie i zrozumienie MNIE :wink:

Nie wiem co się ze mną dzieję,bo nigdy aż tak bardzo nie miałam problemu z podjęciem decyzji! :roll:

Poczytam jeszcze,popytam o tej przenikalności (może nie warto się tym przejmowac) i może w końcu cos podejmiemy z tym moich chłopem :wink:

Witaj Danusiu po dłuższej przerwie! Witajcie Dziewczyny :D Już zdążyłam nadrobić zaległości w czytaniu i widzę, że temat szprosów jest jak Lenin – wiecznie żywy :wink: :lol:

Ja wypadłam trochę z obiegu Muratorowego, bo jestem w ciąży i miałam taki odrzut od netu, że nigdy bym się tego niespodziewała. Teraz zaczynam 5 miesiąc – pamiętacie jak kiedyś rozmawiałyśmy o macierzyństwie i mówiłam, że bym jeszcze chciała :wink: no to mam :lol: Niestety muszę leżeć, bo przez moment było kiepsko – 2 razy wylądowałam w szpitalu, ale z Dzidziusiem wszystko ok.

Nasz Orionem dalej tylko na papierze. Niestety jeszcze czekamy na mapę i będziemy czekać na pozwolenie, może do kwietnia się uda? Oby. W przyszłym tygodniu wybieram się do Gminy, zobaczymy co załatwię.

to w pierwszej kolejności a to w drugiej mówią nowy dom nowe dziecko a podejście do dzieci masz sama widziałaś jak Laura ciebie polubiła :)

to w pierwszej kolejności a to w drugiej mówią nowy dom nowe dziecko a podejście do dzieci masz sama widziałaś jak Laura ciebie polubiła :)

dom już prawie mamy, drzewo posadzone ale dzieciątko to najlepsze i najbardziej słodkie u .... koleżanek :wink: :lol:

"Człowieki",wszystkim Wam ślicznie dziękuję za opinie i zrozumienie MNIE :wink:

Nie wiem co się ze mną dzieję,bo nigdy aż tak bardzo nie miałam problemu z podjęciem decyzji! :roll:

Poczytam jeszcze,popytam o tej przenikalności (może nie warto się tym przejmowac) i może w końcu cos podejmiemy z tym moich chłopem :wink:

mam przygotowane dla ciebie troszkę zdjęć z rurami ale wczoraj coś nie działał picasso więc będę jeszcze próbować dzisiaj 8) już jestem cała szczęśliwa bo do górnej łazienki wróciliśmy i mam już prawie całą wannę obudowaną :lol: ale małżonek zapowiedział, że i tak nie da mi szafki pod umywalką rozłożyć :wink: