EwaWoj 07.01.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 rura pomarańczowa i szara są to rury kanalizacyjne. Pomarańczowa jest to rura ziemna fi110. Poniżej tego przekroju (fi110) nie ma rur pomarańczowych dlatego idzie szara fi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.01.2010 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Ewuś,chodzi mi o tą pomarańczową rurę,która biegnie wzdłuż gabinetu.Po co Wy ją tam przeciągaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 07.01.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Ewuś,chodzi mi o tą pomarańczową rurę,która biegnie wzdłuż gabinetu. Po co Wy ją tam przeciągaliście? ona idzie do budynku gospodarczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 08.01.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Witam Dziewczyny Ewa, kiedyś bym powiedziała, że rury jak rury, ale odkąd bierzemy się za budowę, to nawet na rury patrzę z podziwem Danusiu, i jak tam badania w sprawie szprosów? Jakieś nowe informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 08.01.2010 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Cześc dziewczyny! Ewuś,ślicznie dziękuję za zdjęcia Aguś,dowiedziałam się bardzo dużo.Ogólnie rzecz biorąc,szprosy pogarszają termoizolację szyby. Najmniej zewnetrzne:zakładane lub klejone.Inaczej jest w przypadku klejonych zew.ale dzielonych wew.aluminiową ramą(dla ładnego efektu)ale są najgorsze (przez tą aluminiową ramę,która dzieli każde pole w środku okna) -to te,które pokazywałam wcześniej Czyli jeśli szprosy, to najlepiej zewnetrzne zakładane lub klejone(ale bez dzielenia ramki w środku).Wew.troszkę pogarszają ale dla pewności można zakupic pakiet 3-szybowy.Termoramka ma poprawic parametry(ja zamówię) Pan do którego pisałam w tej sprawie wszystko pięknie opisał i stwierdził,żeby się tak bardzo tym faktem nie przejmowac.Nie ma dużej straty ciepła. Więc albo zew,ściągane albo wew.-takie będzie najlepsze wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 08.01.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Danusiu, czyli jednak szprosy będą w Twoim Orionku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 08.01.2010 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Aguś,chyba tak Czegoś mi brakuje w oknach-bez szprosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.01.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 dziewczyny jak tam zima u was??????? bo nas zasypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.01.2010 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Właśnie wróciłam z działki.............pieszo ,no prawie......były sanki Ledwo,ledwo się doczłapałam z dziewczynkami.Prawdziwa zima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.01.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 my na budowę też piechotką dojść musieliśmy tylko 250 m a dzisiaj wydawało nam się, że to całe kilometry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.01.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 tak jest u nas http://lh4.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S0iUhZTWlYI/AAAAAAAACFA/zVXh3tK6Uuk/s512/DSC00233.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.01.2010 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 U nas jest też tyle,chyba przyszła do Polski prawdziwa zima chciałam wkleic zdjęcia ale cos nie dział net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.01.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Cześć Danuś, solidne schodki Wam wyszły U nas też zawiane. Przed chwilą wróciliśmy z działki. Licho nas podkusiło, żeby w ogóle w taką pogodę ruszać tyłki z domu. Droga prywatna, nikt jej nie odśnieża i jak chcieliśmy wracać to zakopaliśmy się na amen. Po pół godzinnnej walce udało się wreszcie wygrzebać, ale auto odstawiam chyba do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.01.2010 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Hej Pogoda straszna czekam z utęsknieniem za wiosną!!!!!!!!! Wczoraj wracając z działki sankami musiałam przykryc twarz małej,bo ledwo łapała oddech........tak wiało. Co do schodów,to muszę przyznac,że udały się mężusiowi - solidne.......musza wytrzymac "kupe"czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.01.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Ja bym poszukała nowego zastosowania dla tych schodów po zakończeniu budowy, bo będzie żal wyrzucać Danuś, a jak tam kwestia okienek i szprosów? Jesteście bliżej podjęcia decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.01.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Elenuś,moja wada,że lubie wiedziec i tak. Poczytałam i dowiedziałam się,że: -szprosy zewnetrzne z aluminiową ramką wew. pogarszają termoizolację szyby -średnio - wewnątrzszybowe -w ogóle zewnetrzne (zakładane,klejone - bez ramek aluminiowych) Niby nie są to duże straty,więc jeszcze się zastanawiamy.Stwierdzilismy,że zdecydujemy w danej chwili i dajemy na pełen luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.01.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 To chyba dobry pomysł ale ważne, żeby sobie zdawać sprawę z zalet i wad różnych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.01.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Najlepszym rozwiązaniem byłyby szprosy zakładane,ale są drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 11.01.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Wiam zimowo i śniegowo Słyszałam Ewa że dojechałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.01.2010 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Cześc dziewczyny! Wielkopolska pod śniegiem!!!!!!!!!!!!Sypie,sypie i nie chce przestac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts