Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześc dziewczyny!

Ewuś,ślicznie dziękuję za zdjęcia :wink:

Aguś,dowiedziałam się bardzo dużo.Ogólnie rzecz biorąc,szprosy pogarszają termoizolację szyby.

Najmniej zewnetrzne:zakładane lub klejone.Inaczej jest w przypadku klejonych zew.ale dzielonych wew.aluminiową ramą(dla ładnego efektu)ale są najgorsze :-? (przez tą aluminiową ramę,która dzieli każde pole w środku okna)

-to te,które pokazywałam wcześniej :-?

Czyli jeśli szprosy, to najlepiej zewnetrzne zakładane lub klejone(ale bez dzielenia ramki w środku).Wew.troszkę pogarszają ale dla pewności można zakupic pakiet 3-szybowy.Termoramka ma poprawic parametry(ja zamówię)

Pan do którego pisałam w tej sprawie wszystko pięknie opisał i stwierdził,żeby się tak bardzo tym faktem nie przejmowac.Nie ma dużej straty ciepła.

Więc albo zew,ściągane albo wew.-takie będzie najlepsze wyjście :wink:

Cześć :)

Danuś, solidne schodki Wam wyszły :)

U nas też zawiane. Przed chwilą wróciliśmy z działki. Licho nas podkusiło, żeby w ogóle w taką pogodę ruszać tyłki z domu. Droga prywatna, nikt jej nie odśnieża i jak chcieliśmy wracać to zakopaliśmy się na amen. Po pół godzinnnej walce udało się wreszcie wygrzebać, ale auto odstawiam chyba do wiosny :roll:

Elenuś,moja wada,że lubie wiedziec i tak. Poczytałam i dowiedziałam się,że:

-szprosy zewnetrzne z aluminiową ramką wew. pogarszają termoizolację szyby :-?

-średnio - wewnątrzszybowe

-w ogóle zewnetrzne (zakładane,klejone - bez ramek aluminiowych)

Niby nie są to duże straty,więc jeszcze się zastanawiamy.Stwierdzilismy,że zdecydujemy w danej chwili i dajemy na pełen luz :lol: :wink: