jessi 21.01.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 hej Danus a co tam u Ciebie słychac tez masz przestuj na budowie tak jak ja ta zima mnie juz wk....... Jessi,mam nadzieję,że ta zima odejdzie wraz z nadejściem lutego Od przyszłego tygodnia ma zejśc temp.minusowa - oby! fajnie by było bo jakby była tak dodatnia temperatura to kto wie moze choc troszke moje majstry by mi pobudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.01.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Ewcia Będę miała dzidziusia Piksel, czyżby czyżyk Naprawdę? Ale super, to jest nas dwie. Widać to zaraźliwe. Ewa, Danusia uważajcie, bociany się zbliżają a gdzie tam...........do nas nie dolatują bociany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 21.01.2010 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 hej Danus a co tam u Ciebie słychac tez masz przestuj na budowie tak jak ja ta zima mnie juz wk....... Jessi,mam nadzieję,że ta zima odejdzie wraz z nadejściem lutego Od przyszłego tygodnia ma zejśc temp.minusowa - oby! fajnie by było bo jakby była tak dodatnia temperatura to kto wie moze choc troszke moje majstry by mi pobudowali nie możesz się doczekac!?.........też tak mam pocieszam się tym,że m-ąc styczeń zawsze jest najmroźniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 25.01.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Cześć Jak tam? Zima zamroziła Wam łącza internetowe ? U nas bardzo mroźno i z domu wychodzić się nie chce nigdzie. Gorąca czekolada najlepszym przyjacielem. Dziewczyny budujące Oriona, mam pytanie, jak myślicie jaka może być różnica/oszczędność w wybudowaniu Oriona z jednym a nie z dwoma garażami? Cały czas się zastanawiamy z mężem, czy nie wybudować jednostanowiskowego, żeby bez kredytu się obejść, ale nie wiem jakiego rzędu to będzie oszczędność? W ogóle musimy jeszcze raz zamówić jeden egzemplarz projektu, bo teraz, jak zmieniliśmy działkę, to musimy mieć Oriona w wersji podstawowej a nie takiego jak mamy w odbiciu lustrzanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 25.01.2010 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Cześc Aguś Sama szukam oszczędności Myślałaś może o instalacjach - ile wyniosą?(pytałam na forum Oriona-może ktoś odpowie).Szukamy z mężem informacji,aby jakoś ,to wszystko podliczyc Co do Twojego pytania - nie mam pojecia ile zaoszczędzisz na 1-stanowiskowym garażu.Policz jaka jest różnica w m pomiędzy 1-dno a 2-dwu stanowiskowym i wtedy warto policzyc ilośc metrów x dachówka,więźba,robocizna,pustak itd......... Powiem Ci szczerze jeśli miałabym miec 1-stanowiskowy,to poszerzyłabym go.Widziałam na żywo i wyglądał na niewygodny-ale to moje zdanie, a Ty możesz miec inne spojrzenie na te sprawy A co wtedy z kotłownią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 25.01.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Danusiu, no wiem, że jednostanowiskowy, to mniej wygodny, ale perspektywa życia bez kredytu też ma swoje plusy W sumie, to pewnie i tak, za jakiś czas trzeba by było dobudować jakiś budynek gospodarczy na narzędzia ogrodowe, bo w jednostanowiskowym, to na to już miejsca brak. Sama nie wiem i tak się wahamy cały czas…w sumie, to ludzie mają jednostanowiskowe i jakoś dają radę? Co do instalacji, to gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie, że ktoś na elektrykę wydał 20tysięcy a na kanalizację 30tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 25.01.2010 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Aguś i właśnie o to mi chodziło. -każdy ma swoją wizję na budowę domku.Myślisz o domku gospodarczym,bo pewnie masz działeczkę sporych metrów,a mi znów szkoda ogrodu-działka do olbrzymów nie należy :-?a szkoda! Jesli Wam będzie wygodnie z jednym garażem,to nie zastanawiaj się (u nas ważny argument to mozliwośc przeniesienia tam kotłowni) Jesli chodzi o instalacje,to elektryka zamknie się w 8 tys a co,grzejniki piec ok 30tys. Nie wiem ile instalacja wodno-kanalizacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 25.01.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Danusiu, działkę mamy 10 arową, więc nie jakaś duża, ale budynek gospodarczy bez problemów by się zmieścił. Pewnie, że bym wolała mieć 2stanowiskowy i nie budować żadnego gospodarczego, ale gospodarczy można później wybudować, więc jeżeli by się udało trochę zaoszczędzić na początku, to by było fajnie. Kotłownia w jednostanowiskowym zostałaby w tym miejscu, co w projekcie. Co do kosztów instalacji i w ogóle budowy, to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że mój region jest drogi, bo te ceny o których Ty Danusiu pisałaś, to u nas są nie do osiągnięcia. Pamiętasz, ja już kiedyś pisałam, że mnie wycenili Oriona II za robociznę i dach ok. 58 tysięcy a i to, bez przedłużenia dachu i podniesienia ścianki kolanowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 25.01.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Aguś,rzeczywiście ceny za robocizne masz o wiele wyższe i to grubo o 25 tys. U nas wyszło taniej moze dlatego,że mieszkamy w małym miasteczku i stąd ta różnica.W samym Poznaniu ceny zwalają z nóg Jest jeden bardzo ważny argument w budowaniu z oszczędności-liczysz każdą złotówkę 3 razy PS. mąż stwierdził,że nie będzie aż takiej różnicy w kosztach między 1 a 2 -stanowiskowym garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 25.01.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Cześć DZIEWCZYNY troszkę mnie nie było ale już jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 25.01.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Aga co do garażu to jednostanowiskowy to troszkę jest mały. Nie wydaje mi się aby różnica w wybudowaniu była tak duża żebyś specjalnie tylko na ten cel musiała brać kredyt. Musisz to przemyśleć bo później nie będzie odwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 25.01.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Danuś u nas instalacje wyniosły troszkę drożej ale zaraz sprawdzę ceny i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 25.01.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Dzięki Dziewczyny Myślimy cały czas, no i chyba jeszcze raz zaczniemy szukać ekipy budowlanej. Może znajdziemy kogoś tańszego? Od jutra zaczynam dzwonienie. Kurcze, no najfajniej by było żeby wybudować dwugarażowy…zobaczymy. Ewa, też jestem ciekawa ile dałaś za instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 25.01.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 za grzejniki, rury do podłogówki, peszla, rozdzielacze 14 tys. do tego rury, kształtki, kolanka, pompy wodne, zawór czterodrożny to kolejne 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 25.01.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ewa a robocizna? Sami robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 25.01.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Cześc Ewka Napiszę Wam na ile my liczymy -elektryka 5-6 tys materiał /robocizna ok 1500 -2000zł(więc myślę Aguś,że jedynie na robociźnie mogłaby byc różnica między naszymi wycenami) -instalacje co,piec, grzejniki - materiał z robocizną ok 30 tys -35tys(wszystko zalezy od rodzaju pieca-jak drogi,ile podłogówki,kaloryferów itd.....) -instalacja wodno-kanalizacyjna (tutaj podpowiedziala mi Dobrusia) ok.5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 25.01.2010 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Cześć DZIEWCZYNY troszkę mnie nie było ale już jestem A gdzie byłaś? wyjazd służbowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 25.01.2010 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Wiecie co dziewczyny!? Tak sobie podliczam z moim mężusiem,to jeszcze sporo nas będzie,to wszystko kosztowac.Zapomina się o tzw.pierdółkach, a to one własnie podbijają czasem niezły wynik w kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 25.01.2010 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ewka,a elektrykę pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 26.01.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Cześć dzisiaj jestem w prac choć mi się strasznie nie chce Mam dość mrozów i zimy Jak mi skończy elektryk to wam powiem ile nas wyniosło Jak Ewcia idą postepy jak sie ociepli to do ciebie wpadne Mam nadzieje że nie długo będę miała więcej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts