Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja ostatnio kupiłam do mieszkania sosnowe w markecie, sama malowałam białą lakierobejcą, tak, że był widoczny rysunek drewna, jedne kosztowały chyba 370zł, potem byłam zdziwiona, że calkiem fajnie wyglądają... :roll:

sure..........pokaż fotke tych drzwi !!

prosze !! :lol: :lol:

to sa najzwyklejsze z 4 szybkami - nie mam dobrych ujęc, ale mogę jakiegoś poszukać, jak chcesz?

ja ostatnio kupiłam do mieszkania sosnowe w markecie, sama malowałam białą lakierobejcą, tak, że był widoczny rysunek drewna, jedne kosztowały chyba 370zł, potem byłam zdziwiona, że calkiem fajnie wyglądają... :roll:

sure..........pokaż fotke tych drzwi !!

prosze !! :lol: :lol:

to sa najzwyklejsze z 4 szybkami - nie mam dobrych ujęc, ale mogę jakiegoś poszukać, jak chcesz?

bardzo chce:)

Sure, ja chyba wiem, o jakich drzwiach mówisz. Widziałam w necie w jakimś bardzo ładnym mieszkaniu, właśnie takie marketowe malowane drzwi i wyglądały naprawdę świetnie (tylko, tamte malowane na brąz). Gdzieś powinnam mieć zdjęcie, ale znaleźć nie mogę.

PS. Sure, pięknie u Ciebie w domku się robi!

Dziewczyny, a tak z innej beczki, to robiłyście, lub planujecie swoją studnię przy domu? Ja się zastanawiam i tak sobie planujemy z mężem, że chyba zrobimy, tylko nie wiem, czy studnię wierci się przed postawieniem domu, czy to nie ma znaczenia?

Udało mi się znaleźć te drzwi, o których myślałam. Też z Leroy merlin:

http://img18.imageshack.us/img18/9716/drzwit.jpg

Sure, to chyba takie jak Twoje?

Więcej zdjęć mieszkania tutaj:

http://deccoria.pl/galeria/foto,id,2917,19075

Sure, skromna jesteś :wink: Ja tam myślę, podobnie jak Danusia o Twoim domu. :D

Danusiu, ja myślałam raczej o brązowych drzwiach i oknach, kolorystyka podobna właśnie do tego mieszkania z linku. Białe drzwi są bardzo ładne, ale jak bym je robiła, to chyba takie białe portalowe i schody wtedy np. stopnie drewno brązowe a balustrady (czy jak tam to nazywają) białe. Taki klasyczny styl. Do Oriona bardzo pasuje i może bym się nawet na coś takiego pokusiła, ale mój mąż jakoś średnio taki styl znosi, choć może, może? W sumie łatwiej by było urządzać w takim stylu, tyle, że wtedy to białe okna by pasowały, a znowu jak białe, to tylko drewniane i ze szprosami, bo białe plastiki bardzo mnie rażą. Jak bym robiła białe, to całość coś w tym stylu (nie wiem czyje to?):

http://img694.imageshack.us/img694/7253/giy9buy7ab7oxtpnkb.jpg

http://img710.imageshack.us/img710/9864/qvwet0y7zaa28sjy0x.jpg

Agatko,nie mów tak, masz wspaniały gust!Nie możesz porównywac swojego mieszkania z mieszkaniem pani x.Twoje dopiero się tworzy.Za jakiś czasie przestawisz meble,dokupisz parę rzeczy i znów będzie inne.Ja bardzo lubię Twój dom i Twoje pomysły!!!!! :D
Agato masz super gust a tym samym suuuuuuper dom :lol: :lol: :lol:

Białe drzwi bardzo mi się podobają.W ogóle fajnie, wygląda drzewo na tle białego.Takie drzwi,które pokazałaś z przeszkleniem planuję do Oriona w miejscu przejścia do salonu obok gabinetu(możliwe,że wstawię troszkę później).Na początku planowałam zostawic to tak jak jest,ale chyba salon nabierze takiego cieplejszego charakteru-pomimo,że będą częściej otwarte :wink:

Najgorsze jest,że nie podobają mi się listwy podłogowe brązowe,bo zaznaczją taką linie poziomą (rzucają się w oczy) i tutaj widziałabym właśnie jasne listwy.Agata takie ma.