EwaWoj 30.01.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 teraz mamy chwilę przerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 i po przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 30.01.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ewa, jak dobrze, że nie kupiłam działki w Beskidach Mam nadzieję, że za jakiś czas nie napiszę takiego tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ewa, jak dobrze, że nie kupiłam działki w Beskidach Mam nadzieję, że za jakiś czas nie napiszę takiego tekstu ja też mam taką nadzieję a szczególnie mój małżonek bo on z łopatą przy podjeździe będzie szuflował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.01.2010 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Strasznie dzisiaj działa mi net.........mam radiowkę Dziewczyny ja niby mieszkam w miasteczku,ale sam dojazd do dzialki to polna droga ..........chyba nie muszę pisac,że będę naginac łopatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Strasznie dzisiaj działa mi net.........mam radiowkę Dziewczyny ja niby mieszkam w miasteczku,ale sam dojazd do dzialki to polna droga ..........chyba nie muszę pisac,że będę naginac łopatą oj będziez, będziesz a u nas niedawno pług przejechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 mamy już szafkę ale niestety nie bardzo pasuje do umywalki wydawało nam się, że będzie pasowała a tu taka nie miła niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 oto moja długo oczekiwana szafka:http://lh5.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S2R0GZtDhdI/AAAAAAAACKQ/p_q4eM-Ps7Y/s640/DSC00310.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 http://lh4.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S2R0JsOtf6I/AAAAAAAACKU/MNiPiHMDlVY/s512/DSC00311.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.01.2010 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 A co Ci w niej nie pasuje?Chodzi o te wycięcie? Wpadła mi w oko Twoja umywalka,szafka(gdzie kupowałaś) i te kraniki (przypomnij mi nazwę i cenę).........pamiętam,że kiedyś pisałyśmy. Ewka, wyszło wszystko bardzo ładnie!Nic,tylko "taplac" się! łap męża i hop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 A co Ci w niej nie pasuje?Chodzi o te wycięcie? Wpadła mi w oko Twoja umywalka,szafka(gdzie kupowałaś) i te kraniki (przypomnij mi nazwę i cenę).........pamiętam,że kiedyś pisałyśmy. Ewka, wyszło wszystko bardzo ładnie!Nic,tylko "taplac" się! łap męża i hop Danuś ja to z chęcią i mężuś pewnie też ale do wiosny nic z tego nie będzie bo dopiero wiosną będziemy podłączać się do sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.01.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 fakt!.......zapomniałam o sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 szafka jest "ciut" za wąska w stosunku do umywalki a umywalka zbyt płytka do szafki ot i mały problem ale sposób już mamy: lekki lifting szafki i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 A co Ci w niej nie pasuje?Chodzi o te wycięcie? Wpadła mi w oko Twoja umywalka,szafka(gdzie kupowałaś) i te kraniki (przypomnij mi nazwę i cenę).........pamiętam,że kiedyś pisałyśmy. Ewka, wyszło wszystko bardzo ładnie!Nic,tylko "taplac" się! łap męża i hop umywalka jest CERSANITU i kupiliśmy ją w Castoramie a szafkę kupiliśmy w OBI. Baterie z allegro: EXCELENT QB202 KOHLMAN, cena umywalkowej: 549,00 zł a wannowej 899,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 tak wygląda z bliska:http://lh5.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S2R0MDQA7hI/AAAAAAAACKY/9c3Sf19_0k0/s512/DSC00307.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 30.01.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 tym razem zapisałam nazwy i ceny a propo cen mało przystępne (zwłaszcza baterii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 tym razem zapisałam nazwy i ceny a propo cen mało przystępne (zwłaszcza baterii) Dana ta cena jest niska bo jak szukaliśmy tego typu baterii w sklepach to dopiero były ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 30.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 ale pech jak ja mam dostęp do kompa to Was nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 dokumentacja odbioru domu: Zgodnie z art. 57 ust. 1, 2 i 3 Prawa budowlanego do wniosku o udzielenie pozwolenia na użytkowanie obiektu budowlanego inwestor jest obowiązany dołączyć: 1.Oryginał dziennika budowy; 2.Oświadczenie kierownika budowy: o zgodności wykonania obiektu budowlanego z projektem budowlanym i warunkami pozwolenia na budowę oraz przepisami; o doprowadzeniu do należytego stanu i porządku terenu budowy, a także – w razie korzystania – drogi, ulicy, sąsiadującej nieruchomości, budynku lub lokalu; 3.Oświadczenie o właściwym zagospodarowaniu terenów przyległych, jeżeli eksploatacji wybudowanego obiektu jest uzależniona od ich odpowiedniego zagospodarowania; 4.Protokóły badań i sprawdzeń (protokóły: kominiarski; odbioru instalacji gazowej i próby szczelności instalacji gazowej; odbioru instalacji elektrycznej i wod.- kan. lub umowy sprzedaży energii elektrycznej, o dostarczeniu wody i odprowadzeniu ścieków, sprzedaży gazu); 5.Inwentaryzację geodezyjną powykonawczą; - i tutaj rola geodety. Tą pracę należy zgłosić jednostce wykonawstwa geodezyjnego co najmniej 1,5 miesiąca przed planowanym odbiorem budynku gdyż taki jest okres przygotowania odpowiedniej dokumentacji i zatwierdzenia jej w Geodezji. Inwentaryzację powykonawczą należy w zasadzie zgłosić już po wybudowaniu budynku i przyłączy choćby do końca budowy pozostał jeszcze jakiś czas. Dokumentacja powstała w wyniku geodezyjnej inwentaryzacji powykonawczej nie przedawnia się. 6.Potwierdzenie, zgodnie z odrębnymi przepisami, odbioru wykonanych przyłączy; 7.Ponadto kserokopię lub oryginał decyzji o pozwoleniu na budowę, jeżeli jest sprzed 2000 roku. 8.W razie zmian nie odstępujących w sposób istotny od zatwierdzonego projektu budowlanego lub warunków pozwolenia na budowę dokonanych podczas wykonywania robót, do wniosku należy dołączyć kopie rysunków wchodzących w skład zatwierdzonego projektu budowlanego, z naniesionymi zmianami, a w razie potrzeby także uzupełniający opis.W takim przypadku oświadczenie Kierownika budowy powinno być potwierdzone przez projektanta i inspektora nadzoru inwestorskiego, jeżeli został ustanowiony. 9.Inwestor jest obowiązany dołączyć do wniosku oświadczenie o braku sprzeciwu lub uwag ze strony organów tj. Inspekcja Ochrony Środowiska, Państwowa Inspekcja Sanitarna, Państwowa Inspekcja Pracy oraz Państwowa Straż Pożarna. Niezajęcie stanowiska przez ww. organy w terminie 14 dni od dnia otrzymania zawiadomienia, traktuje się jako niezgłoszenie sprzeciwu lub uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 z przepisów nie wynika, że aby odebrać budynek musi być on w całości wykończony. Mają być wszystkie odbiory: wody,kanalizy,komina...ale to może być wszystko podłączone do dołu czyli teoretycznie np. górę można pozostawić w stanie tzw.deweloperskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts