aga_i_wojtek 31.01.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ewa, z tego, co wiem, to prawie cały dom może być w deweloperce, tylko musisz mieć media, jedną łazienkę, ale może być bez kafelek, coś do gotowania – wcale szafek w kuchni nie musi być. Podłóg też nie musi być. Schody, jeżeli są, to mają mieć poręcze/balustrady, to samo dotyczy balkonów. Niektóre gminy wymagają żeby dom był wytynkowany, ale słyszałam i o takich, co tego nie wymagają. Chyba dużo od gminy zależy na ile się czepiają. Moja koleżanka wprowadziła się w wakacje tamtego roku do domu na tzw goły beton i dopiero w trakcie mieszkania wykańczali dom. Bardzo możliwe, że my też tak zrobimy, jeżeli gmina się zgodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Aga mi się też wydaje, że tak można bo wg przepisów np. mają być podłączenia wod-kan a nie jest powiedziane, że do wszystkich posiadanych łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 dzisiaj u nas była śliczna pogoda ciepło i słonecznie wymarzona pogoda do spacerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 31.01.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Aga mi się też wydaje, że tak można bo wg przepisów np. mają być podłączenia wod-kan a nie jest powiedziane, że do wszystkich posiadanych łazienek Ewcia łazienka pikna A co do odbiorów to najważniejsze są odbiory instalacji i inwentaryzacja budynku. a resztę to się da obejść. i dzienniki i zapis o zakończeniu budowy w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Aga mi się też wydaje, że tak można bo wg przepisów np. mają być podłączenia wod-kan a nie jest powiedziane, że do wszystkich posiadanych łazienek Ewcia łazienka pikna A co do odbiorów to najważniejsze są odbiory instalacji i inwentaryzacja budynku. a resztę to się da obejść. i dzienniki i zapis o zakończeniu budowy w dzienniku. a dzisiaj Ciebie widziałam jak wrcaliśmy do domu. Teraz jeździmy taty autem bo nasz się zepsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 31.01.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Aga mi się też wydaje, że tak można bo wg przepisów np. mają być podłączenia wod-kan a nie jest powiedziane, że do wszystkich posiadanych łazienek Ewcia łazienka pikna A co do odbiorów to najważniejsze są odbiory instalacji i inwentaryzacja budynku. a resztę to się da obejść. i dzienniki i zapis o zakończeniu budowy w dzienniku. a dzisiaj Ciebie widziałam jak wrcaliśmy do domu. Teraz jeździmy taty autem bo nasz się zepsuł O to szkoda a właśnie Mariusz mój mówił że was widział ja to w domu byłam bo wiesz ostatnio mam ciężkie dni I pyta co z autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 31.01.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 U nas też pogoda ładniejsza, ale niestety rodzinka mi się rozchorowała i nigdzie nie wychodzimy Ewa, co do tego stanu do wprowadzenia, to wiem, że dochodzi też do paradoksów, bo właśnie ta moja koleżanka mówiła, że ona ma piece na gaz, więc gaz w ogóle do domu musiała, chciała doprowadzić, ale w kuchni tylko piekarnik i płyta elektryczna, mimo to musiała i tam doprowadzić, pociągnąć po ścianie rurę od gazu do kuchni. Taki przepis. Dziewczyny, ja dopiero dzisiaj, jak przeglądałam zdjęcia Bogny 33, to odkryłam, że Ona ma zamurowaną tę część ściany między jadalnią i korytarzem ze schodami. Nawet fajnie to wygląda i wtedy tworzy się taka klatka schodowa osobna. Ciekawa jestem jak to na żywo wygląda? Może warto tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 31.01.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Piksel a który teraz miesiąc? Trzeci? Myślałam sobie o Tobie i o tym jak się czujesz? Ja się właściwie dopiero teraz dobrze czuję, zaczął mi się 21 tydzień c. Termin mam na 8 czerwca a ja mam 9 czerwca urodziny, może mi się uda i będę miała prezent urodzinowy? Fajnie by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Aga mi się też wydaje, że tak można bo wg przepisów np. mają być podłączenia wod-kan a nie jest powiedziane, że do wszystkich posiadanych łazienek Ewcia łazienka pikna A co do odbiorów to najważniejsze są odbiory instalacji i inwentaryzacja budynku. a resztę to się da obejść. i dzienniki i zapis o zakończeniu budowy w dzienniku. a dzisiaj Ciebie widziałam jak wrcaliśmy do domu. Teraz jeździmy taty autem bo nasz się zepsuł O to szkoda a właśnie Mariusz mój mówił że was widział ja to w domu byłam bo wiesz ostatnio mam ciężkie dni I pyta co z autem właściwie to bardziej Mariusza widziałam, ale wydawało mi się, że ty też stałaś w aucie najprawdopodobniej poszło nam wspomaganie kierownicy szczęście w nieszczęściu, że stało nam się to pod domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 U nas też pogoda ładniejsza, ale niestety rodzinka mi się rozchorowała i nigdzie nie wychodzimy Ewa, co do tego stanu do wprowadzenia, to wiem, że dochodzi też do paradoksów, bo właśnie ta moja koleżanka mówiła, że ona ma piece na gaz, więc gaz w ogóle do domu musiała, chciała doprowadzić, ale w kuchni tylko piekarnik i płyta elektryczna, mimo to musiała i tam doprowadzić, pociągnąć po ścianie rurę od gazu do kuchni. Taki przepis. Dziewczyny, ja dopiero dzisiaj, jak przeglądałam zdjęcia Bogny 33, to odkryłam, że Ona ma zamurowaną tę część ściany między jadalnią i korytarzem ze schodami. Nawet fajnie to wygląda i wtedy tworzy się taka klatka schodowa osobna. Ciekawa jestem jak to na żywo wygląda? Może warto tak zrobić? ja mam zamurowane drugie przejście a wejście do gościnnego jest tam gdzie są wnęki na szafę od strony łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Piksel a który teraz miesiąc? Trzeci? Myślałam sobie o Tobie i o tym jak się czujesz? Ja się właściwie dopiero teraz dobrze czuję, zaczął mi się 21 tydzień c. Termin mam na 8 czerwca a ja mam 9 czerwca urodziny, może mi się uda i będę miała prezent urodzinowy? Fajnie by było. Ewelinko początki są trudne ale później to może być już tylko lepiej Aga duże są szanse, że zrobisz sobie prezent urodzinowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 31.01.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 ja mam zamurowane drugie przejście a wejście do gościnnego jest tam gdzie są wnęki na szafę od strony łazienki Ooo, to też ciekawe rozwiązanie. A bieg schodów masz taki jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 31.01.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Aga duże są szanse, że zrobisz sobie prezent urodzinowy Istnieje spore prawdopodobieństwo W ogóle czerwiec będzie przełomowy, bo chyba wtedy zaczniemy budowę – pozwolenie dopiero wtedy nam dadzą. Późno trochę, ale cóż zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 ja mam zamurowane drugie przejście a wejście do gościnnego jest tam gdzie są wnęki na szafę od strony łazienki Ooo, to też ciekawe rozwiązanie. A bieg schodów masz taki jak w projekcie? niestety nie całkowice jest zmieniony i wygląda to tak: http://lh5.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/SxU3sz8Y9nI/AAAAAAAABys/u1fGn5haRZA/s640/DSC00039.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 31.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ewa, bardzo fajnie wyglądają te schody. Też myślę o zrobieniu betonowych i obłożeniu ich drewnem. Ewa, czyli na górze wychodzi się na łazienkę, tak? A masz zrobione przejścia do pokoju nad garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Ewa, bardzo fajnie wyglądają te schody. Też myślę o zrobieniu betonowych i obłożeniu ich drewnem. Ewa, czyli na górze wychodzi się na łazienkę, tak? A masz zrobione przejścia do pokoju nad garażem? wychodzi się na drzwi balkonowe ale coś nie działa mi Picaso i nie mogę wkleić zdjęcia garaż mam podzielony na 2 częśći: pralnio-suszarnię i garderobę, łazienka jest pomniejszona (jest większy korytarz), pokoje są prawie tak jak w pojekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 31.01.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 garaż mam podzielony na 2 częśći: pralnio-suszarnię i garderobę, łazienka jest pomniejszona (jest większy korytarz), pokoje są prawie tak jak w pojekcie Górę planuję zrobić podobnie. Ewa, bardzo jestem ciekawa zdjęć Twojego Oriona jak już się wprowadzisz, no i ciekawa jestem jakie będziesz miała wrażenia mieszkając w tym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 garaż mam podzielony na 2 częśći: pralnio-suszarnię i garderobę, łazienka jest pomniejszona (jest większy korytarz), pokoje są prawie tak jak w pojekcie Górę planuję zrobić podobnie. Ewa, bardzo jestem ciekawa zdjęć Twojego Oriona jak już się wprowadzisz, no i ciekawa jestem jakie będziesz miała wrażenia mieszkając w tym domu. wrażenia są niesamowite bo ja już prawie tam mieszkam teraz np. byliśmy tam przez cały weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 31.01.2010 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Dziewczyny,stawiam piwko za rozpoczęcie 100 strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 31.01.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Dziewczyny,stawiam piwko za rozpoczęcie 100 strony łał na piwku to nie może się zakończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts