Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć :D

Danusiu, ciężko powiedzieć, który ładniejszy, bo na zdjęciu próbki bardzo podobnie wyglądają. A jak ten winchester wygląda na żywo? On jest jaśniejszy niż orzech? Może jakieś inne zdjęcia masz?

Byłam w Gminie. Mam namiary na osobę, która rozpatruje wnioski i zobaczymy, może coś mi się uda przyśpieszyć, ale to niepewna sprawa. Niestety, jest dokładnie tak, jak napisałam wcześniej, że 2 pracowników nie było/nie ma i mają zaległości w rozpatrywaniu wniosków z kilku miesięcy. Nic nowego się nie dowiedziałam.

Cześc :D

Aguś niestety nie mam innego zdjęcia,w ogóle ciężko znaleźc jakieś inspiracje z winchesterem.Wydaje mi się,że idzie bardziej w kolor zółtego.Orzech - nie mam pojęcia dlaczego tak go nazwali,ponieważ na żywo jest on znacznie ciemniejszy, niż patrząc na skorupkę orzecha :wink: .Nawet w salonie okien nie mają takiego wykonania,jedynie mały skrawek okleiny. Miałam nadzieję,że może widziałyście :wink: Porównując oba kolory orzech ma wiecej brązu.

Co do gminy-byłoby super :D zawsze,to miła niespodzianka :wink: Fajną masz tą gminę.........widac,że ida Wam na rękę.

Cześć :D

Danusiu, ciężko powiedzieć, który ładniejszy, bo na zdjęciu próbki bardzo podobnie wyglądają. A jak ten winchester wygląda na żywo? On jest jaśniejszy niż orzech? Może jakieś inne zdjęcia masz?

Byłam w Gminie. Mam namiary na osobę, która rozpatruje wnioski i zobaczymy, może coś mi się uda przyśpieszyć, ale to niepewna sprawa. Niestety, jest dokładnie tak, jak napisałam wcześniej, że 2 pracowników nie było/nie ma i mają zaległości w rozpatrywaniu wniosków z kilku miesięcy. Nic nowego się nie dowiedziałam.

Aga choroba pracowników czy też inne zdarzenia losowe nie są przesłanką do wstrzymania decyzcji administracyjnej muszą mieć ważny powód właśnie taki jak np.uchwalenie planu zagospodarowania przestrzennego, ale co gmina to obyczaj. Moja jest bidna ale bardzo pomocna i życzliwa. U nas też był problem z podłączeniem energetycznym z wodą i kanalizą ale wszystko udało się załatwić bo pozwolenie na budowę dostaliśmy w ciągu 3 mcy

Cześć Kobiety :D

Ewa, moja Gmina, ludzie tam pracujący, są bardzo życzliwi i jak na razie, to złego słowa na nich nie mogę powiedzieć. Z tym planem zagospodarowania jest tylko taki problem. Nie wiem, bo nigdzie nie jest tak jednoznacznie napisane, ile dokładnie ustawowo gmina ma na sporządzenie warunków zabudowy? Później, jak już je dostanę, to w innej miejscowości, w urzędzie będziemy czekać 65 dni na pozwolenie i tam nie powinno być żadnego opóźnienia. Co do gminy i tej wuzetki, to żadnego innego powodu do przeciągania terminu oprócz tego, że są zarobieni i pracownicy chorują nie mają, bo już wszystkie pozwolenia-waunki mamy. Te 5 miesięcy czekania wywraca nam bardzo plany budowlane :(

Danusiu, szukałam zdjęć tego winchestera, ale ciężka sprawa. Najfajniej by było zobaczyć już wybudowany dom z takimi oknami. Orzech pod tym względem jest bezpieczny, bo wiele osób już ma takie okna i można sobie pooglądać. Powiem Ci, że mnie się podoba orzech, ale podobają mi się okna trochę jaśniejsze- powiedzmy, że tak jasne jak złoty dąb, tylko do złotego dębu miałam awersję, bo bardzo miodowy jest a może właśnie ten winchester jest tym co mi się spodoba, bo chyba jest mniej miodowy niż złoty dąb? W sumie, i orzech i winchester może wyglądać fajnie, bo orzech ładnie z ciemnymi meblami wygląda a winchester pasowałby do dębowych podłóg.

Znalazłam takie zdjęcia okien w kolorze winchester z takim opisem:

"Winchester". Jest to jeden z najnowszych kolorów naszej jesienno- zimowej kolekcji. "Winchester" jest odcieniem nieco zbliżony do "Złotego dębu" ma natomiast bardzo wyraźne usłojenie, dzięki czemu wygląda jeszcze bardziej naturalnie.”

http://img130.imageshack.us/img130/91/66159181.jpg

http://img28.imageshack.us/img28/5488/10ac.jpg

A jak jest z bramami w tym kolorze, są?

Danusiu, mam nadzieję, że mnie nie zlinczujesz za te zdjęcia, ale znalazłam w swoich inspiracjach jeszcze jedną bardzo ładną kuchnię i chciałam się z Wam podzielić.

Tutaj kuchnia do okien Winchester:

http://img163.imageshack.us/img163/2118/1super.jpg

A tutaj kuchnia do okien w kolorze orzech:

http://img97.imageshack.us/img97/8249/superwf.jpg

W ogóle byliśmy z mężem w Ikea w niedzielę i a 99,95% u nas (kiedyś ;) ) będzie biała kuchnia.

Dziewczyny ślicznie Wam dziękuję :wink: ..........na Was,to zawsze mogę liczyc :D

Aguś,jak Ty znalazłaś to zdjęcie.........jesteś lepsza - mi się nie udało :lol:

Kolor ciekawy,ale żeby jeszcze tak na żywo oblukac :wink:

Ewka,Aguś macie superaśne gminy.Moja(takie mam wrażenie) robi wszystko pod swoich pracowników :-? Pan z-ca burmistrza musiał miec szybko wodę i kanalizację,bo przecie to PAN! :evil: .......padalec :evil:

Moja młodsza córcia od wczoraj walczy z bólem brzuszka i wymiotami :( ,że też w taki mróz wirus wytrzymał.Starsza przywlokła z szkoły.