Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Aga,cudowna jest ta kuchnia!!!!!!!!!!!też planuję białą cegiełkę nad blat :wink:

Danusiu, nie jestem pewna czy to jest biała cegła? Chyba raczej kafelki/płytki hiszpańskiej firmy Vives one są takie lekko wypukłe:

http://img59.imageshack.us/img59/8373/vives2.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/1892/vives3u.jpg

lub takie Villeroya i Bocha z serii Creative System New:

http://img641.imageshack.us/img641/1690/parismetrokitchen.jpg

Więcej możesz znaleźć na blogu: http://outgarden.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?526375

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piksel, fajny ten układ z tym barkiem. W jakimś Orionie widziałam coś podobnego, ktoś już tak zrobił i bardzo to fajnie wygląda, no i praktyczne się wydaje.
właśnie fajny i praktyczny :lol:

Zobaczymy :)

Ewelino a jak tam prace idą??? i oczywiście jak się czujesz???

Ranki sa ok :) wieczory gorsze ale środy to poraszka :)

Na budowie postepy idą :) ocieplone poddasze z regipsami, kuchnia i łazienki też w salonie stelaż zrobiony tylko regipsy zrobić. Obliczony metraż tynków całe 350 m. i mają być w przyszłym tygodniu albo w nastepnym robione :) Mam nadzieje że pogoda jeszcze dopisze było by super, elektryka też na wykończeniu kable wszystkie są tylko podłączenia do puszek ale to już końcówka. Piec zakupiony :)

Piksel, fajny ten układ z tym barkiem. W jakimś Orionie widziałam coś podobnego, ktoś już tak zrobił i bardzo to fajnie wygląda, no i praktyczne się wydaje.
właśnie fajny i praktyczny :lol:

Zobaczymy :)

Ewelino a jak tam prace idą??? i oczywiście jak się czujesz???

Na budowie postepy idą :) ocieplone poddasze z regipsami, kuchnia i łazienki też w salonie stelaż zrobiony tylko regipsy zrobić. Obliczony metraż tynków całe 350 m. i mają być w przyszłym tygodniu albo w nastepnym robione :) Mam nadzieje że pogoda jeszcze dopisze było by super, elektryka też na wykończeniu kable wszystkie są tylko podłączenia do puszek ale to już końcówka. Piec zakupiony :)

jak wszystko idzie do przodu to super :lol: :lol: :lol: pamiętasz może ile płaciłaś za regispsy?

pewnie dlatego,że do weekendu zostały jeszcze trzy dni ? :wink:

Piec zakupiony :)

jaki kupiliście?

Piec kupiliśmy w Castoramie z podajnikiem na groszek i miał z duzym rusztem pomocniczym 19 KW. Dokupimy tylko lepszy sterownik i jakieś jeszcze ruszto w sumie z tymi dodatkami wyjdzie 6000 tys - a i tak sie opłaca bo opuscili za 4800 piec a wcześniejsza cena była 5800

Piksel, jak ja Ci zazdroszczę, że Ty już na takim etapie z Orionkiem jesteś! :wink: :D Samopoczucie w ciąży na pewno Ci się już niedługo poprawi. Ja teraz, w 22tyg c., czuję się znakomicie a początkowe 3-4mc były koszmarne. Szybko się o tych uciążliwościach zapomina. Proszę napisz, czy to Twoje pierwsze Dziecko, bo jakoś mi umknęło i nie pamiętam?

Danusiu, zapomniałam, a miałam CI napisać, że wczoraj widziałam próbkę okna w kolorze Winchester i mam mieszane uczucia, bo samo w sobie nawet ładne, tylko nie wiem, czy do Oriona jednak lepiej by nie wyglądał Orzech? Niestety okna nie mieli, tylko próbkę a to może czynić różnicę. Na pewno Winchester bardzo by do dębowych podłóg pasował i to jest na jego plus. Z tych próbek, to zauważyłam, że jest jaśniejsza od złotego dębu i zdecydowanie mniej miodowa. Najfajniej by było zobaczyć dom z takimi oknami.

Piec kupiliśmy w Castoramie z podajnikiem na groszek i miał z duzym rusztem pomocniczym 19 KW. Dokupimy tylko lepszy sterownik i jakieś jeszcze ruszto w sumie z tymi dodatkami wyjdzie 6000 tys - a i tak sie opłaca bo opuscili za 4800 piec a wcześniejsza cena była 5800

Ewelina,czy to jest piec Zębiec?

Jaki jest sterownik?

Aga,coś mi się wydaje,że winchester świetnie będzie wyglądał z grafitowym,czarnym bądź osikowym dachem.Chyba bezpieczniej będzie "wejśc" w kolor orzecha :wink:

Też tak pomyślałam, ze te jasne okna, to z grafitowym by ślicznie wyglądały.

PS.Ewelina buduje inny dom.

No popatrz, a ja byłam święcie przekonana, że Ewelina też Oriona buduje. :lol: To wszystko dlatego, że nie ma dziennika budowy

:wink: :D

Dostałam następną wycenę. Orion z materiałami do stanu deweloperskiego (chyba, bo jeszcze tej wyceny nie widziałam, tylko mąż dzwonił, że dostał papiery) 360tysięcy za całość.

Agnieszka - to moje 2 dziecko pierwsze ma już 5 lat, buduje Hanie z garazem z Archipelagu.

Danusia piec nie ziębiec ten drugi nie pamietam nazwy sterownik zwykły ale wczoraj z mężem ogladalismy na alegro taki ful wypas najnowszy sterownik 600zł kosztuje i go zamówimy.

A jestem na tym wątku przez Ewe bo budujemy w jednej miejscowości :)

Dostałam następną wycenę. Orion z materiałami do stanu deweloperskiego (chyba, bo jeszcze tej wyceny nie widziałam, tylko mąż dzwonił, że dostał papiery) 360tysięcy za całość.

Aga,a napisz mi jak to wygląda w praktyce tzn.stan deweloperski,co jest zrobione-np.wszystkie instalacje?Jak to jest w przypadku okien?-oni zamawiają?

Aga,a napisz mi jak to wygląda w praktyce tzn.stan deweloperski,co jest zrobione-np.wszystkie instalacje?Jak to jest w przypadku okien?-oni zamawiają?

Danusiu, jeszcze tej wyceny w ręce nie miałam, ale mąż przez tel mówił, że chyba deweloperka, czyli, że są instalacje i okna w cenie.

To mimo wszystko chyba dużo, bo jeżeli SSZ może się zmieścić w 200 tys, to co za instalacje 160 tysięcy?