aga_i_wojtek 09.02.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Aga,cudowna jest ta kuchnia!!!!!!!!!!!też planuję białą cegiełkę nad blat Danusiu, nie jestem pewna czy to jest biała cegła? Chyba raczej kafelki/płytki hiszpańskiej firmy Vives one są takie lekko wypukłe: http://img59.imageshack.us/img59/8373/vives2.jpg http://img713.imageshack.us/img713/1892/vives3u.jpg lub takie Villeroya i Bocha z serii Creative System New: http://img641.imageshack.us/img641/1690/parismetrokitchen.jpg Więcej możesz znaleźć na blogu: http://outgarden.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?526375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 09.02.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Piksel, fajny ten układ z tym barkiem. W jakimś Orionie widziałam coś podobnego, ktoś już tak zrobił i bardzo to fajnie wygląda, no i praktyczne się wydaje. właśnie fajny i praktyczny Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.02.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Piksel, fajny ten układ z tym barkiem. W jakimś Orionie widziałam coś podobnego, ktoś już tak zrobił i bardzo to fajnie wygląda, no i praktyczne się wydaje. właśnie fajny i praktyczny Zobaczymy Ewelino a jak tam prace idą??? i oczywiście jak się czujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.02.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 jak się tak ogląda zdjęcia to aż by się chciało mieć już wszystko gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 09.02.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Piksel, fajny ten układ z tym barkiem. W jakimś Orionie widziałam coś podobnego, ktoś już tak zrobił i bardzo to fajnie wygląda, no i praktyczne się wydaje. właśnie fajny i praktyczny Zobaczymy Ewelino a jak tam prace idą??? i oczywiście jak się czujesz??? Ranki sa ok wieczory gorsze ale środy to poraszka Na budowie postepy idą ocieplone poddasze z regipsami, kuchnia i łazienki też w salonie stelaż zrobiony tylko regipsy zrobić. Obliczony metraż tynków całe 350 m. i mają być w przyszłym tygodniu albo w nastepnym robione Mam nadzieje że pogoda jeszcze dopisze było by super, elektryka też na wykończeniu kable wszystkie są tylko podłączenia do puszek ale to już końcówka. Piec zakupiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.02.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Piksel, fajny ten układ z tym barkiem. W jakimś Orionie widziałam coś podobnego, ktoś już tak zrobił i bardzo to fajnie wygląda, no i praktyczne się wydaje. właśnie fajny i praktyczny Zobaczymy Ewelino a jak tam prace idą??? i oczywiście jak się czujesz??? Ranki sa ok wieczory gorsze ale środy to poraszka Na budowie postepy idą ocieplone poddasze z regipsami, kuchnia i łazienki też w salonie stelaż zrobiony tylko regipsy zrobić. Obliczony metraż tynków całe 350 m. i mają być w przyszłym tygodniu albo w nastepnym robione Mam nadzieje że pogoda jeszcze dopisze było by super, elektryka też na wykończeniu kable wszystkie są tylko podłączenia do puszek ale to już końcówka. Piec zakupiony jak wszystko idzie do przodu to super pamiętasz może ile płaciłaś za regispsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.02.2010 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Aguś,ja na tą płytkę tak mówię - ona mi przypomina cegiełkę(ja to zawsze potrafię narobic szumu ) Prawdziwą cegłę też planuję z nelissena albo rozbiórkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.02.2010 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ranki sa ok wieczory gorsze ale środy to poraszka pewnie dlatego,że do weekendu zostały jeszcze trzy dni ? Piec zakupiony jaki kupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 10.02.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Ranki sa ok wieczory gorsze ale środy to poraszka pewnie dlatego,że do weekendu zostały jeszcze trzy dni ? Piec zakupiony jaki kupiliście? Piec kupiliśmy w Castoramie z podajnikiem na groszek i miał z duzym rusztem pomocniczym 19 KW. Dokupimy tylko lepszy sterownik i jakieś jeszcze ruszto w sumie z tymi dodatkami wyjdzie 6000 tys - a i tak sie opłaca bo opuscili za 4800 piec a wcześniejsza cena była 5800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 10.02.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Piksel, jak ja Ci zazdroszczę, że Ty już na takim etapie z Orionkiem jesteś! Samopoczucie w ciąży na pewno Ci się już niedługo poprawi. Ja teraz, w 22tyg c., czuję się znakomicie a początkowe 3-4mc były koszmarne. Szybko się o tych uciążliwościach zapomina. Proszę napisz, czy to Twoje pierwsze Dziecko, bo jakoś mi umknęło i nie pamiętam? Danusiu, zapomniałam, a miałam CI napisać, że wczoraj widziałam próbkę okna w kolorze Winchester i mam mieszane uczucia, bo samo w sobie nawet ładne, tylko nie wiem, czy do Oriona jednak lepiej by nie wyglądał Orzech? Niestety okna nie mieli, tylko próbkę a to może czynić różnicę. Na pewno Winchester bardzo by do dębowych podłóg pasował i to jest na jego plus. Z tych próbek, to zauważyłam, że jest jaśniejsza od złotego dębu i zdecydowanie mniej miodowa. Najfajniej by było zobaczyć dom z takimi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.02.2010 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Piec kupiliśmy w Castoramie z podajnikiem na groszek i miał z duzym rusztem pomocniczym 19 KW. Dokupimy tylko lepszy sterownik i jakieś jeszcze ruszto w sumie z tymi dodatkami wyjdzie 6000 tys - a i tak sie opłaca bo opuscili za 4800 piec a wcześniejsza cena była 5800 Ewelina,czy to jest piec Zębiec? Jaki jest sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.02.2010 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Aga,coś mi się wydaje,że winchester świetnie będzie wyglądał z grafitowym,czarnym bądź osikowym dachem.Chyba bezpieczniej będzie "wejśc" w kolor orzecha PS.Ewelina buduje inny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 10.02.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Aga,coś mi się wydaje,że winchester świetnie będzie wyglądał z grafitowym,czarnym bądź osikowym dachem.Chyba bezpieczniej będzie "wejśc" w kolor orzecha Też tak pomyślałam, ze te jasne okna, to z grafitowym by ślicznie wyglądały. PS.Ewelina buduje inny dom. No popatrz, a ja byłam święcie przekonana, że Ewelina też Oriona buduje. To wszystko dlatego, że nie ma dziennika budowy Dostałam następną wycenę. Orion z materiałami do stanu deweloperskiego (chyba, bo jeszcze tej wyceny nie widziałam, tylko mąż dzwonił, że dostał papiery) 360tysięcy za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 10.02.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Agnieszka - to moje 2 dziecko pierwsze ma już 5 lat, buduje Hanie z garazem z Archipelagu. Danusia piec nie ziębiec ten drugi nie pamietam nazwy sterownik zwykły ale wczoraj z mężem ogladalismy na alegro taki ful wypas najnowszy sterownik 600zł kosztuje i go zamówimy. A jestem na tym wątku przez Ewe bo budujemy w jednej miejscowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 10.02.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 a tu link do zdjęć choć już mocno nie aktualnehttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2094c5af7f64a84.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 10.02.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dziewczyny jaką dajecie płyte do kuchni gazową czy elektryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.02.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dostałam następną wycenę. Orion z materiałami do stanu deweloperskiego (chyba, bo jeszcze tej wyceny nie widziałam, tylko mąż dzwonił, że dostał papiery) 360tysięcy za całość. Aga,a napisz mi jak to wygląda w praktyce tzn.stan deweloperski,co jest zrobione-np.wszystkie instalacje?Jak to jest w przypadku okien?-oni zamawiają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.02.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dziewczyny jaką dajecie płyte do kuchni gazową czy elektryczną sklaniam się bardziej za indukcją później za ceramiczną gazowej mam juz dosyc Ewelina,bardzo ładny kolor okien.Widzę,że termin sierpniowy jak najbardziej realny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 10.02.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dziewczyny,oprócz inspiracji kominkowych jakie wstawiłam w dzienniku,zaczynam myślec również o kominku kaflowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 10.02.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dostałam następną wycenę. Orion z materiałami do stanu deweloperskiego (chyba, bo jeszcze tej wyceny nie widziałam, tylko mąż dzwonił, że dostał papiery) 360tysięcy za całość. Aga,a napisz mi jak to wygląda w praktyce tzn.stan deweloperski,co jest zrobione-np.wszystkie instalacje?Jak to jest w przypadku okien?-oni zamawiają? Danusiu, jeszcze tej wyceny w ręce nie miałam, ale mąż przez tel mówił, że chyba deweloperka, czyli, że są instalacje i okna w cenie. To mimo wszystko chyba dużo, bo jeżeli SSZ może się zmieścić w 200 tys, to co za instalacje 160 tysięcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts