Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

Danusiu, bardzo spóźnione, ale szczere, najserdeczniejsze życzenia Imieninowe!

http://img43.imageshack.us/img43/2383/kwiatydanusia.jpg

Wybacz, że dopiero dziś, ale u mnie w domu ciągle jeszcze walczymy z grypą żołądkową, to już ponad tydzień :(

Dostałam szczegółową wycenę Oriona, ale nawet nie mam kiedy się z wami podzielić. W każdym razie robocizna do SSO we wszystkich wycenach oscyluje ok. 50 tysięcy. Wykonawcy twierdzą, że dom, szczególnie parter, jest skomplikowany itp.

Piksel gratuluję 11 tygodnia ciąży!

Ewa, fajna kuchnia, choć zastanawiam się, czy jednak nie za dużo kolorów? Ta szafka obok okapu jest szara?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Elenuś,widziałam Twoją podłogę "drewnianą" - śliczna :D

dzięki Danusiu, ja też się do niej przekonuję, chociaż mój typ był inny :)

Jak będziesz na budowie (i będziesz miała chwilkę),to zrób zdjęcie podłogi........przetrzyj kawalkiem mokrej szmaty tak,aby było widac,to cudeńko.........proszę :D

Danuś, jak już uda zetrzeć się kurz, to zrobię Ci fotkę, obiecuję :) teraz panowie co raz przecierają i dalej maziaje widać :roll:

Elenuś, dziekuję.Wiem,że teraz masz zapierdziel i jeszcze ja dodatkowo zadaję Ci robotę :wink: Byłam bardzo ciekawa jak prezentuje się impronta-jest piękna :D.Zastanawiam się czy nie dac drewnopodobnej do kuchni stąd moje pytanie.Wyszło bardzo ładnie.

dziękuję.

Nie ma problemu :) I tak zawsze jak jestem, to jakieś fotki pykam :wink:

Mam nadzieję, że domyta podłoga będzie wyglądała równie dobrze jak zakurzona :roll:

Danusiu, bardzo spóźnione, ale szczere, najserdeczniejsze życzenia Imieninowe!

http://img43.imageshack.us/img43/2383/kwiatydanusia.jpg

Wybacz, że dopiero dziś, ale u mnie w domu ciągle jeszcze walczymy z grypą żołądkową, to już ponad tydzień :(

Dostałam szczegółową wycenę Oriona, ale nawet nie mam kiedy się z wami podzielić. W każdym razie robocizna do SSO we wszystkich wycenach oscyluje ok. 50 tysięcy. Wykonawcy twierdzą, że dom, szczególnie parter, jest skomplikowany itp.

Piksel gratuluję 11 tygodnia ciąży!

Ewa, fajna kuchnia, choć zastanawiam się, czy jednak nie za dużo kolorów? Ta szafka obok okapu jest szara?

Aga moja kuchnia będzie miała 2 kolory: dół bordo i góra beż

Aga moja kuchnia będzie miała 2 kolory: dół bordo i góra beż

A to rozumiem, bo na tych projektach jest kilka kolorów boków szafek i drzwiczki też w kilku kolorach.

Znalazłam na innym forum, takie fajne porady dotyczące ergonomicznej kuchni, wkleję linki, bo może którejś z was się przyda, mnie się dużo rozjaśniło w głowie po przeczytaniu:

http://www.emebel.pl/publikacje/kuchnia-szyta-na-miare.html

http://www.wfm-kuchnie.pl/meble-kuchenne-poradnik,main,11,,,15,,PL.htm

Cześć :D Co tu taka cisza?

Wpadłam podzielić się z Wami dwoma wiadomościami, jedną dobrą a drugą zaskakującą. Dobra wiadomość to taka, że chyba w końcu, po półtorej tygodnia, mamy z głowy grypę żołądkową! :D

Zaskakująca, wiadomość, która mnie wprawiła w osłupienie, to taka, że dostałam następną wycenę na dom Orion i wiecie ile? Nie zgadniecie ;) ja przeżyłam wstrząs ;) :o Robocizna SSO z dachem 81.590zł. w tym dach nie powiększany i bez podniesionej ścianki klanowej. Szok prawda, a ja narzekałam na wyceny sso z dachem ok. 50.000zł. :wink: :lol:

Aga takie różnice mnie nie dziwią :D zależy od tego co było wliczone w poszczególne wyceny ale są firmy i firmy: w jednej firmie dostaniesz początkową wycenę np. na 5 tys a później przy końcowym rozliczeniu okazuje się, że to będzie kosztowało dwa razy tyle i już wycena bierze w łeb :wink: przykład u nas proste podłączenie wody i kanalizy do budynku i tyle ile było firm tyle różnych kwotowo wycen :roll:

Cześc dziewczyny

Aguś,myślę,że niektóre firmy robią wyceny pod" a może akurat się uda.....".Jeśli masz wycenę na 50tys i do tego widziałaś robotę tych fachowców,to przyklep i miej to z głowy :lol: :wink:,ale popatrz jak zrobili u innych.Panowie od tych 80tys.są zapierdzieleni robotami i nie zależy im na "normalnym"zarobku,ale jeżeli przy tym ktoś się da wrobic na taką wysoką wycenę,to jeszcze lepiej :wink: zawsze może gdzieś wcisnac jeszcze jedną robótkę :wink:

Moje robocizny wyniosły,wyniosą ok 35 tys.więc jeszcze idzie znieśc różnice :wink: Tak jak wcześniej wspominałam Udek powiedział,że gdyby budował jeszcze raz taki dom,to wziąłby o wiele więcej czyli można przyjąc,że z 5 tys więcej..........i różnica jest już mniejsza :wink:

Aga takie różnice mnie nie dziwią :D zależy od tego co było wliczone w poszczególne wyceny ale są firmy i firmy: w jednej firmie dostaniesz początkową wycenę np. na 5 tys a później przy końcowym rozliczeniu okazuje się, że to będzie kosztowało dwa razy tyle i już wycena bierze w łeb :wink: przykład u nas proste podłączenie wody i kanalizy do budynku i tyle ile było firm tyle różnych kwotowo wycen :roll:

dokładnie

Moi sąsiedzi zrobili takie oczy jak ich podliczył dekarz(zwróc na to uwagę).Policzył im za m2 dachówki a nie wspomniał o tym,że obróbka okna dachowego ma już swoją osobną wycenę(ok.150zł za 1 szt) :lol: :wink:

w końcu, po półtorej tygodnia, mamy z głowy grypę żołądkową!

super :D

A tak na marginesie cholernie długo,to Was trzymalo :-? Dopadło,to nas 3 lata temu.........ojej jak ja byłam chora z małą -obie przeszlyśmy,to najgorzej :( ,więc rozumiem i cieszę się,że już jesteście zdrowe :wink:

A jak tam maleństwo-daje spac mamusi?

Danusiu, dziękuję za podpowiedz o dekarzach i oknach, bo tego nie wiedziałam.

Co do wyceny, to, jak się później okazało, ta na ponad 80tysięcy, jest dlatego taka wysoka, że ta firma sama nie buduje (mimo, że mówią, że budują), tylko zleca to podwykonawcy. Tak, to można cenę wywindować w nieskończoność.

Mamy się spotkać z jednym wykonawcą, który nas wycenił na 50tys. z groszami i omówić sprawę. Jeżeli się dogadamy, to podpiszemy umowę. Teraz nas ta grypa zatrzymała w działaniach.

Co do grypy, to trzymała córcię prawie półtorej tygodnia i co najmniej raz dziennie wymiotowała. Jestem przeszczęśliwa, że już jest to za nami!

Maleństwo jak na razie bardzo spokojne. W dzień śpi a w nocy zaczyna kopać, ale bardzo delikatnie, więc zupełnie mi to nie przeszkadza. To już połowa 24 tygodnia ciąży – jak ten czas szybko leci.