dankaf 03.03.2010 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 u mnie sezon budowlany trwa góra poprawiona, panele dzisiaj przyjechały jeszcze tylko brakuje farb i góra prawie będzie gotowa Ewka,już niedługo będziesz odpoczywac a ja dopiero zaczynam zabawę z wykończeniówką..............hura,hura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.03.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 u mnie obecnie.....przestój !! Kaluś,a kiedy zaczynasz? Witaj Danusiu.... właściwie to powoli zaczynam...szukamy taniej wełny mineralnej do ocieplenia poddasza, tanich desek na podłoge.... może ktos ma jakies namiary??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.03.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Dziewczyny dziękuję ślicznie Tak się "darłam" ze szczęścia,że chyba sąsiad mnie słyszał Okna już zamówione? Elenuś,jeszcze nie,muszę przemyślec wszystkie szczegóły(zmieniam wielkości okien,dodaję) takie zmiany to rzeczywiście na spokojnie trzeba, żeby potem nie żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 W kwestii wełny,gdybym mogła więcej załatwic,to chętnie bym pomogła.Ja będę miec taniej wełnę,bo mój tatuś jako zasłużony pracownok PAROCU może otrzymac pewna ilośc metrów z dużym upustem,ale niestety tylko odpowiednią ilośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 takie zmiany to rzeczywiście na spokojnie trzeba, żeby potem nie żałować Chcę wybic okno na szczycie (w pokoiku córki) zamiast dachowego. I zastanawiamy się jeszcze czy nie zamurowac jednego wyjścia na taras z gabinetu(ale nie całkowicie tylko do wymiarów 180x150),ponieważ jest jest to strona północna .Pozostało by jedynie wyjście z salonu na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.03.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 takie zmiany to rzeczywiście na spokojnie trzeba, żeby potem nie żałować Chcę wybic okno na szczycie (w pokoiku córki) zamiast dachowego. I zastanawiamy się jeszcze czy nie zamurowac jednego wyjścia na taras z gabinetu(ale nie całkowicie tylko do wymiarów 180x150),ponieważ jest jest to strona północna .Pozostało by jedynie wyjście z salonu na taras. u nas na taras jest wyjście tylko z salonu i teraz żałuję, że nie mamy również wyjścia z jadalni, bo taras można by spokojnie pociągnąć pod jadalnię a jesli chodzi o wyjście z gabinetu, bo wydaje mi się, że 180 jako wysokość to może być za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 u nas na taras jest wyjście tylko z salonu i teraz żałuję, że nie mamy również wyjścia z jadalni, bo taras można by spokojnie pociągnąć pod jadalnię a jesli chodzi o wyjście z gabinetu, bo wydaje mi się, że 180 jako wysokość to może być za nisko chcieliśmy zrobic takie samo jakie jest obok(właśnie 180x150)aby zachowac symetrię. to jest,to wyjście z gabinetu na taras http://foto1.m.onet.pl/_m/5bdbf0d180fb3230c9c0901db7240145,10,19,0.jpg a tutaj widac,to węższe wyjście z salonu http://foto0.m.onet.pl/_m/3e6883d10ebea8bbb271551ed85f79d4,10,19,0.jpg Nie wiem co zrobic.Mąż twierdzi,że cieplej będzie z "normalnym"oknem,bo i kaloryferek bedzie gdzie wstawic,ale z drugiej strony troszkę mi żal tego dużego przeszklenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 03.03.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Danusiu a które okna powiększasz i dlaczego? Ewa, ale tobie fajnie, że już finiszujesz! Powodzenia zyczę! Podobno od jutra mają wrócić z powrotem ujemne temperatury i ma sypać śnieg Tak ma być do połowy marca a ja już myślałam, że w tym roku śniegu nie zobaczę. Aga to straszne wiem bo mój teściu chorował na raka płuc i po zdiagnozowaniu dawli mu 3 miesiące przeżył prawie 2 lata... Piksel, jak ja bym chciała, żeby też tak było u nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 03.03.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Danusiu, widzę, że jak ja pisałam pytanie, to Ty już napisałaś o oknach.Ja chyba zostawię wyjście na taras z gabinetu, choć możliwe, że jak już wybuduję i zobaczę jak to wygląda, to zmienię zdanie. Ja myślałam o tym, żeby ten pokój- gabinet, służył też (czasami, raczej rzadko) jako pokój dla gości, więc takie wyjście na taras by było fajne.A który pokój na górze, to pokój Córci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Aguś, a Ty zostawiasz duże okno od gabinetu? Szkoda,że mam tak domek względem ston ale z drugiej strony nie będę miała żaru na tarasie ........są tego plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 03.03.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Danusiu, znowu w jednym czasie napisałyśmy Ja mam taras od południa wejście do domu od północy, kuchnię i wykusz jadalni na zachód a garaż na wschód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 03.03.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Danusiu, wyjście na taras zostawię, ale co do wielkości tego drugiego, nie balkonowego okna, to jeszcze nie wiem. Najlepsze by było krótsze, żeby pokój stał się ustawny np. żeby tam pod oknem biurko wstawić. 180, myślę, że zupełnie wystarczy i dobrze będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja mam wejście do domu od południowego-zachodu i tutaj był dylemat czy robic garaż na zachodniej stronie czy wschodniej.Wybraliśmy piękniejszy widok z jadalni na jeziorko niż na garaż sąsiada Częśc południa przypada na jadalnię i większośc czasu na kuchnię,więc nie jest aż tak źle,bo jednak kuchnia jest otwarta na salon-bedzie cieplutko Pokoik,do którego chcę dorzucic okno szczytowe,to ten nad salonem.Zrezygnuję z dachowego,będzie wygodniej i taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Aguś,a do jakiego rozmiaru zmniejszasz okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 03.03.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Pokoik,do którego chcę dorzucic okno szczytowe,to ten nad salonem.Zrezygnuję z dachowego,będzie wygodniej i taniej. Danusiu, czyli chcesz okno wybić na tej ścianie nad salonem na której jest wykusz od jadalni obok balkonu? Nam jeden z fachowców też doradza, żeby tam gdzie się da (czyli jeszcze w pokoju nad garażem) zrezygnować z okien dachowych na rzecz takich w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 03.03.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Aguś,a do jakiego rozmiaru zmniejszasz okno? Jeszcze nie wiem, bo pewnie dopiero w „praniu” to wyjdzie (ja nie widziałam w ogóle Oriona „na żywo”), ale ja myślałam nawet o mniejszym niż wys. 180. Nie wiem ile w takim wypadku jest od podłogi do okna? Najbardziej mi zależy, żeby ta ściana z oknem była ustawna, tak jak napisałam wcześniej myślę żeby tam biurko wstawić. Chciałam zrobić coś takiego jak mam teraz w mieszkaniu, że są drzwi balkonowe a obok okno na takiej wysokości, że stół/biurko jest na równi z parapetem. Tak chyba by było najpraktyczniej, jeżeli i tak zastawię to okno biurkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Pokoik,do którego chcę dorzucic okno szczytowe,to ten nad salonem.Zrezygnuję z dachowego,będzie wygodniej i taniej. Danusiu, czyli chcesz okno wybić na tej ścianie nad salonem na której jest wykusz od jadalni obok balkonu? tak na tej ścianie Nam jeden z fachowców też doradza, żeby tam gdzie się da (czyli jeszcze w pokoju nad garażem) zrezygnować z okien dachowych na rzecz takich w ścianie. ja niestety tutaj nie mogę,bo jestem dosunieta 3m do sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 03.03.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Danusiu, a jaka jest różnica w cenie pomiędzy takim oknem dachowym a w ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Okno od salonu jest bardzo nie ustawnę tzn.nisko od podłóg tak jak pisałaś.Doszliśmy do wniosku,że nie podoba nam się gdy oparcie od sofy wystaje z okna-a tak bedzie.Chcemy jeszcze dołozyc w salonie kaloryfer(oprócz podłogówki) i to miejsce pod oknem byłoby super(schowane za oparciem).Poźniej wstawię Ci zdjęcia jak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 03.03.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 niestety nie mam wyceny na taki "normalny" wymiar okna ale tak dla porównania 90x120(na pewno musialoby byc szersze) kosztuje ok.600zł z szprosami.Okno dachowe możesz sobie porównac na stronie veluxa mają tam cennik,ale bedzie powyżej 1000zł.Chodzi mi jednak bardziej o wygodę i więcej słoneczka w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts