Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bez szprosów też wygląda ślicznie, bo to w ogóle ładny projekt. A powiedz mi, tych szprosów, to nie można domówić później, np. za rok jak Ci się zachce? Bo przecież, je chyba się nakleja na okno?

Fajny ten Orionek :D

Aguś,niestety nie można dokleic później szprosów zewnętrznych,ponieważ one mają w środku aluminiowy wkład,aby zamaskowac brzydkie wykończenie-klej szprosów.

Jak będziesz wybierac okienka z szprosami,to zobaczysz jaka jest różnica pomiędzy szprosami.Nie ukrywam,że drewniane najbardziej mi się podobają :wink: ,ale musiałabym dac za nie o 14 tys.więcej.

A może wybiorę bez szprosów i okienka wykończę ładnymi tiulami :wink: Jeszcze myślę nad tym tematem.A i co ważne okna bez szprosów kosztują 4 tys.mniej :wink:

Dziewczyny meble kuchnne zamówione :lol: czas oczekiwania 6 tyg. :( płytki podłogowe do jadalnii i przedpokoju mają dojechać we wtorek :lol: a dzisiaj robimy kominek :lol:

a gdzie fotorelacja? :wink:

a dzisiaj nawet rozmawailiśmy o tym, że coś dawno zdjęć nie robiłam :lol:

A ja cały czas czekam na fotorelację :lol: :wink:

Bez szprosów też wygląda ślicznie, bo to w ogóle ładny projekt. A powiedz mi, tych szprosów, to nie można domówić później, np. za rok jak Ci się zachce? Bo przecież, je chyba się nakleja na okno?

Fajny ten Orionek :D

Aguś,niestety nie można dokleic później szprosów zewnętrznych,ponieważ one mają w środku aluminiowy wkład,aby zamaskowac brzydkie wykończenie-klej szprosów.

Jak będziesz wybierac okienka z szprosami,to zobaczysz jaka jest różnica pomiędzy szprosami.Nie ukrywam,że drewniane najbardziej mi się podobają :wink: ,ale musiałabym dac za nie o 14 tys.więcej.

A może wybiorę bez szprosów i okienka wykończę ładnymi tiulami :wink: Jeszcze myślę nad tym tematem.A i co ważne okna bez szprosów kosztują 4 tys.mniej :wink:

kurczę to duża różnica :o chociaż jak sobie przypominam kiedy ja też chciałam szprosy to wychodziła też duża różnica w cenie i ja z nich zrezygnowałam :-? z tym, że mi aż tak bardzo na nich nie zależało :wink:

Cześć Dziewczyny :D

Ewa, ja też czekam na fotorelację!

Danusiu, 4 tysiące, to trochę sporo jak za same szprosy no i szkoda, ze ich się nie da dokupić i dokleić później, to by rozwiązało problem. Okna bez szprosów, też są piękne, więc to nie tragedia jak takie wybierzesz ;) Szkoda, że musimy się cenami sugerować, fajnie by było mieć nieograniczony budżet na budowę i wykończenie domu.

Ja czekam na wycenę materiałów budowlanych i na jeszcze jedną wycenę robocizny. Mam nadzieję, że jak zobaczę kwotę, to nie zejdę na zawał ;)

Danusiu, 4 tysiące, to trochę sporo jak za same szprosy no i szkoda, ze ich się nie da dokupić i dokleić później, to by rozwiązało problem. Okna bez szprosów, też są piękne, więc to nie tragedia jak takie wybierzesz ;) Szkoda, że musimy się cenami sugerować, fajnie by było mieć nieograniczony budżet na budowę i wykończenie domu.

Ja czekam na wycenę materiałów budowlanych i na jeszcze jedną wycenę robocizny. Mam nadzieję, że jak zobaczę kwotę, to nie zejdę na zawał ;)

ja łapałam się za serce jak oglądałam wycenę dachu :wink:

Ewka, ale super!! Zazdroszczę bardzo :wink: 8)

ja łapałam się za serce jak oglądałam wycenę dachu :wink:

Ewa, ja w tej wycenie też dach będę miała wliczony, więc nawet mnie nie strasz ;) Wczoraj nie przysłali jeszcze wyceny, może dziś będzie?

Danusia, Ewa, mam do Was pytanie o ile podnosiłyście ściankę kolankową? Ty Danusiu coś chyba pisałaś, że o jeden pustak + wieniec a Ewa, to nie wiem. Wiem, że Pablitto o 2 pustaki max + wieniec, no i nie wiem, czy o 1 pustak wystarczy, czy dać o 2 pustaki – muszę to ustalić bo zmieni mi się długość krokwi i ilość pustaków. Dziewczyny i napiszcie o ile krokwie wydłużyłyście?