dankaf 09.03.2010 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dziewczyny, mam jeszcze jedną prośbę, bo muszę podać gdzie mają mi na mapie zlokalizować zawór wody z którego będzie później doprowadzana woda do domu (chyba dobrze mówię?) i nie wiem w którym to ma być miejscu, czy gdzieś w głębi działki, czy "w płocie – ogrodzeniu"? Jak Wy macie? My zamontowalismy sobie licznik-główny zawór w pomieszczeniu gospodarczym.A studzienka jest na wprost tego pomieszczenia za granicą działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.03.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dziewczyny, mam jeszcze jedną prośbę, bo muszę podać gdzie mają mi na mapie zlokalizować zawór wody z którego będzie później doprowadzana woda do domu (chyba dobrze mówię?) i nie wiem w którym to ma być miejscu, czy gdzieś w głębi działki, czy "w płocie – ogrodzeniu"? Jak Wy macie? My zamontowalismy sobie licznik-główny zawór w pomieszczeniu gospodarczym.A studzienka jest na wprost tego pomieszczenia za granicą działki. Danusiu, dziękuję, ale jeszcze proszę o wyjaśnienie, bo na razie dla mnie to czarna magia Czyli jeżeli będą mi doprowadzać wodę teraz na działkę, na budowę i domu jeszcze nie ma, to mają mi zamontować studzienkę (wiem, że to brzmi śmiesznie, ale nie wiem co to takiego ) na granicy działki? U nas, jeden obok drugiego, powstanie kilka domów i mamy wspólną drogę. Złożyliśmy wniosek do gminy o wspólny projekt podłączenia wody i gmina ma nam podciągnąć rury przez/wzdłuż drogi i każdemu na działkę, tam gdzie będzie chciał, no i stąd moje pytanie gdzie mają mi ten zawór, czy „coś” zamontować? Oczywiście zrobią to odpłatnie. Z tego „czegoś” będziemy ciągnąć wodę do budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.03.2010 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Aguś,gmina za swoje pieniążki doprowadzi główne podłącze wody i to jest poza terenem działki(u nas na wprost właśnie pomieszczenia gospodarczego).A my,inwestorzy musimy załatwic sobie projektanta od przyłączy wody i on musi nam zrobic-nanieśc na mapkę wyrys w jakim miejscu będzie "szła" woda-to sią nazywa PROJEKT TECHNICZNY PRZYŁĄCZA WODOCIĄGOWEGO(my mamy w pomieszczeniu gospodarczym)i tam bedzie licznik(póki co nie mamy licznika ale kranik,bo licznik dają gdy dom juz jest w SSZ bądź SSO).Narazie rozliczamy się ryczałtowo. My wybralismy gościa,którego polecili nam z wodociągów(spytaj się u siebie) i on nam zrobił cały projekt(zwykła linia na mapie-tak jak ma iśc do danego pomieszczenia) i załatwił za nas wszystko,doreczył gotowca do ręki za 350zł Warto było,ile nam odpadło latania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.03.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Oczywiście podpytaj gminę,bo możliwe,że u Was nie jest potrzebny projekt przyłącza wody. Z tego „czegoś” będziemy ciągnąć wodę do budowy. Tak,od tego głównego zaworu będzie szło przyłącze do tego miejsca,które będzie u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.03.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dziękuję Danusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.03.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dziewczyny,mozna krytykowac Podoba się Wam taki rozmieszczenie szprosów?tylko na górze. http://foto0.m.onet.pl/_m/1eddf058a3270ffcbea0e855754b6264,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.03.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dziękuję Danusiu zrozumiałaś coś z tej mojej beblaniny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dziewczyny,mozna krytykowac Podoba się Wam taki rozmieszczenie szprosów?tylko na górze. http://foto0.m.onet.pl/_m/1eddf058a3270ffcbea0e855754b6264,10,19,0.jpg nie wygląda to tak źle odważne rozwiązanie chociaż wolałabym standardowo montowane szprosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.03.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Mam ostatnio problem z tymi szprosami,bo chcialabym miec fajny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 09.03.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Dziękuję Danusiu zrozumiałaś coś z tej mojej beblaniny? Danusiu, zrozumiałam i bardzo Ci dziękuję za pomoc, bo ja jeszcze wielu rzeczy nie kumam Co do szprosów na górze, to wg mnie, albo normalne, albo wcale. Okna bez szprosów, też są śliczne, szczególnie, jak się je ładnie ozdobi, więc może bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Danuś szprosy nie będą tobie przeszkadzały w oglądaniu widoczków czy ze szprosami czy bez to tylko kwestia przyzwyczajenia czy wyobrażasz sobie mój domek ze szprosami? bo ja nie albo Pablita bez szprosów? bo tego też sobie nie wyobrażam a wszystko dlatego, że od początku były lub nie i wszyscy do takiego stanu okien się przyzwyczaili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.03.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 to jeszcze powiedzcie mi dziewczyny czy jeśli wybiore okna bez szprosów,to będą pasowac do eklektycznego pomieszczenia? troszkę nowoczesności połączonego z klasyką?Jak sądzicie? do takiego wnetrza http://images40.fotosik.pl/234/e83dd6b518c6d251.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 to jeszcze powiedzcie mi dziewczyny czy jeśli wybiore okna bez szprosów,to będą pasowac do eklektycznego pomieszczenia? troszkę nowoczesności połączonego z klasyką?Jak sądzicie? myslę, że tak u mnie będzie też pomieszany styl: klasyka z nowoczesnością i nie mam szprosów także będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 mam już zdjęcia "prawie" kominka ale nie działa mi picaso i ściągam jego jeszcze raz troszkę to potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 niestety jeszcze nie jest skończony ale już widać kształt:http://lh5.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S5aero_kEbI/AAAAAAAACTw/qPh8fzeo2VA/s512/DSC00458.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 a tutaj kominek z boku:http://lh5.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S5aeuaMBa2I/AAAAAAAACT0/iEatjKMm5KM/s512/DSC00468.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Aga taka jest wysokość np.pokoju na górze (tego nad kuchnią):http://lh6.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/S5afmWuCYXI/AAAAAAAACUY/Sg9BbeyIhs4/s640/DSC00420.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 09.03.2010 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 no proszę ale tafla szkła Ewka,kominek zapowiada się rewelka............niech już będzie ten prąd!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Danuś w sprawie prądu to musisz cisnąć jednym słowem musisz być taka "męcząca" i dadzą za wygraną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 09.03.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 czy dalej planujesz wstawiać okna na szczytowych ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts