aga_i_wojtek 11.03.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Co do fundamentów, to z tego co mi fachowiec tłumaczył, to te normalne są izolowane tylko pionowo, natomiast te „na rozkop” są jakoś specjalnie izolowane jeszcze od spodu i dół jest dużo szerszy. Jestem ciekawa jakie Wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 11.03.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Danusiu, ja już się nie mogę tej budowy doczekać! Właśnie dostałam następne dwie wyceny za SSO i jedna nie bardzo, ale druga fajna i ekipa ze wsi obok, więc bliziutko by mieli. Wycenili nam sso z dachem, obsadzonymi oknami, rynnami i kominami z klinkieru, działówkami, bez tarasów i schodów zewnętrznych (bo cena zależy od wybranych materiałów), ale z kolumnami zewnętrznymi, na 45.100zł, więc super cena. Te 45.100zł, to na zwykłym fundamencie izolowanym pionowo, ale on twierdzi, że bardziej się opłaca wziąć na fundamencie tzw „na rozkop”, który podobno jest dużo lepszy, ale też więcej kosztuje i wtedy wycena wychodzi na 49.800zł. Słyszałyście o takim fundamencie „na rozkop”? Tak, czy inaczej, chyba jest to najlepsza oferta z dotychczasowych. Jak mąż wróci z delegacji, to będziemy debatować. Danusiu, Tata jest jeszcze w szpitalu, może wyjdzie jutro, albo w sobotę. Niestety stan jest bardzo poważny. Raka nie da się leczyć a oprócz tego ma płuca w kiepskim stanie. Cały czas ma podłączony do nosa tlen i takie urządzenie musimy kupić do domu, bo to ułatwia oddychanie. Niestety sporo to kosztuje, bo nowe ok. 4000zł, ale używane można już za 1500zł kupić i od takiego zaczniemy. Z pozytywnych informacji, to taka, że lekarka mnie uspokoiła, że w starszym wieku ten rak rozwija się powoli, więc (ona twierdzi), że na pewno Tato doczeka się narodzin wnuczka i, że jeszcze później może pożyć. Oby tak było! Zobaczymy, bo widzę, że Tata się podłamał i jakoś trudno mu uwierzyć, ze jeszcze pożyje – musimy go podbudować jak wróci do domu. Bardzo schudł przez tę chorobę, waży 45 kg – nigdy nie należał do grubasów, ale zawsze ważył tak 55kg. Mało je i boli go ten guz. Musi żyć, bo chcemy wziąć do siebie Rodziców i dla nich ma być gabinecik w Orionie! Agnieszka ja mam a raczej moja teściowa ma do odsprzedania koncentrator tlenu jeszcze chyba z gwarancją ale to bym musiała sprawdzić u nas pracował od czerwca do listopad. ale najbardziej to przez te 2 ostatnie miesiące. Bardzo przydatna rzecz przy tej chorobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 11.03.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Agnieszka ja mam a raczej moja teściowa ma do odsprzedania koncentrator tlenu jeszcze chyba z gwarancją ale to bym musiała sprawdzić u nas pracował od czerwca do listopad. ale najbardziej to przez te 2 ostatnie miesiące. Bardzo przydatna rzecz przy tej chorobie. Piksel, no właśnie o taki koncentrator tlenu mi chodzi. Spytaj może jaki ma rodzaj i napisz mi na priv ile by chciała Teściowa za niego? Bo ja znalazłam tutaj Krakowie kilka i nawet z opcją wypożyczenia a ponieważ zupełnie tego urządzenia nie znam, to myślałam, ze na pierwszy miesiąc może coś takiego wypożyczymy. Daj znać na priv, żeby Danusi wątku nie zaśmiecać. Danusiu, może później usuń ten temat z wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.03.2010 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Aguś,nic nie będę kasowac.To jest nasze wspólne miejsce do komentowania o życiu,budowniu,porodach ,samopoczuciu,po prostu o różniastych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.03.2010 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Aguś,dopiero teraz mam czas odpisac..........ostatnio w biegu Słowa lekarki dodaja takiej otuchy.Cieszę się,że ma dobre chociaż w jakimś stopniu wieści.Dziadek na pewno nie może się doczekac wnusia i pewnie tym najbardziej się martwi,że może go to wszystko ominąc.Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.03.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Co do fundamentów, to z tego co mi fachowiec tłumaczył, to te normalne są izolowane tylko pionowo, natomiast te „na rozkop” są jakoś specjalnie izolowane jeszcze od spodu i dół jest dużo szerszy. Jestem ciekawa jakie Wy macie? Nie wiem co to znaczy na rozkop -my mieliśmy kopane fundamenty -później wylana ława (na nią położona papa) - na to poszły bloczki fundamentowe(na to położona gruba folia izolacyjna) -reszta to porotherm tzn.ściany Fundamenty również były smarowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 hej,hej ostatnio u mnie też wystąpiły braki czasowe a na budowie mamy dwudniowe opóźnienie kominek w całości będzie zabudowany dopiero jutro i niestety od poniedziałku będą szły płytki za to dzisiaj kupiliśmy farby na górę i to jest pocieszenie bo czekamy jeszcze tylko na pistolet do farb i jak dojdzie to malujemy górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.03.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 dlaczego masz obsuwę z płytami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.03.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A my biegamy z zamówieniami.Jestem zmęczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 dlaczego masz obsuwę z płytami? wczoraj dokupiliśmy wełnę do kominka i na dzisiaj zabrakło kawałka a w międzyczasie jeszcze uzgadniamy wodę i kanalizę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.03.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ewka,napisz mi jakiej wielkości masz okna w wykuszu?i jeszcze jedno jaką masz odległośc parapetu do podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A my biegamy z zamówieniami.Jestem zmęczona czyli wszystko na dobrej drodze Danuś odpoczywaj ja też zara idę lulu pa do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ewka,napisz mi jakiej wielkości masz okna w wykuszu?i jeszcze jedno jaką masz odległośc parapetu do podłogi zaraz napiszę tylko poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.03.2010 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ewka,to odpoczywaj a napiszesz mi jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 1) salon: 1765x1435, projekt: 1800x15002) wykusze: 865x1735, projekt: 900x18003) drzwi balkonowe: 1200x2295, projekt: 900x2100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ewka,to odpoczywaj a napiszesz mi jutro moje dzieciątko jeszcze włazience się tapla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 wysokość "parapetu" od podłogi: 78 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.03.2010 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ewka,dziękuję za wymiary Mój mąż stwierdził,że jest teraz jeszcze bardziej głubszy,bo nam wychodzi,że jesli zostawimy okna w wykuszy 90x180 to odległośc parapetu do podłogi bedzie 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.03.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A czy Ty czasami nie masz wyżej tych okien tzn. bliżej sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 12.03.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A czy Ty czasami nie masz wyżej tych okien tzn. bliżej sufitu? od sufitu jest: 44 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts