Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś,oj kobito warto było rozpoczynac później budowę :D .........piękna okolica.A gdzie zdjęcie mamusi z brzuszkiem? :wink:

Proszę bardzo :D to ja z córeczką i brzuszek, choć nie widać za bardzo, to też jest, bo to jakiś miesiąc temu robione zdjęcie. Niestety nie mam więcej zdjęć ze sobą i brzuszkiem ;)

http://img688.imageshack.us/img688/3839/99563709.jpg

No, to już nic do ukrycia nie mam :wink: :lol:

Dziewczyny napiszcie mi, z czego macie kominy, czy z cegły, czy te systemowe Schiedela i Danusiu, jak znajdziesz trochę czasu, to proszę napisz, jak rozwiązałaś kominy w garażu-kotłowni? Dziś jedziemy zamawiać materiały, ale właśnie oprócz kominów, bo to musimy do środy przemyśleć.

Co z oknami? Szprosy będą czy nie?

Dziewczyny a Wy planujecie lodówki wolnostojące, czy zabudowane? Ja raczej pójdę w zabudowaną, jakoś nie przekonują mnie te wielkie machiny z kostkarkami do lodu.

A ja bym chciała dużą szafę z dużą ilością półek w zamarażalniku,tak abym mogła zamrażac dużo mięcha i owoców :lol: :wink:

W sobotę wieczorem byliśmy dogadać się ostatecznie z wybraną ekipą budowlaną. Ustaliliśmy robotę na 50.000zł. Szef ekipy wydaje się konkretny i dokładny. Jeden problem mamy z głowy. Teraz czekamy na zestawienie materiałów budowlanych i jeżeli nam go dziś przyślą, to może popołudniu pojedziemy zamówić.

Bardzo dobra cena :wink: Mnie,to jedynie kosztowało o 5 tys mniej..........toż,to prawie nic :wink:

Kominy mamy mieć z systemów Schiedel – co myślicie?

ponoc bardzo dobre.Ja mam murowane z pełnej cegły i w to wejdzie jeszcze wkład.Musisz policzyc czy zaoszczędzisz na murowanych czy lepiej gotowe.Na pewno gotowe to raz dwa i stoja i musisz do murowanych miec dobrych fachowców.Jeden głupi błąd i po "ptokach"

Danusiu mam do Ciebie pytanie jak rozwiązałaś sprawę komina w tej części garażu, która przeznaczasz na kotłownię? Budowlaniec nas o to pytał, bo my podobnie jak Ty chcemy część garażu na kotłownię przeznaczyć. On nam proponował, żeby tam dobudować komin.

Aguś,nic nie robiłam z kominem.Jedynie przesunełam drzwi łączące pom.gosp.z późniejszą kotłownią.

Dachówkę mamy wybraną Roben Fleming brązowa angobowana –chyba taka jak Twoja Danusiu? Jakiego masz koloru klinkier na kominy na dachu? Jakiej firmy?

My wybraliśmy CRH -cegłę WEGA KL.350 do tego zaprawę KREISEL do klinkieru czarną.Mąż troszkę żałuję(ja nie!),że nie wybraliśmy inny kolor klinkieru,bo ten jest bardzo zblizony do dachówki a on by chciał,aby,to wszystko sie od siebie odróżniało.

Rozmawialiśmy też o wstawieniu okien szczytowych zamiast dachowego i opinie są różne, więc też jeszcze nie wiem jak my to zrobimy

Niestety musiałam z tego zrezygnowac.Niby za późno :-? .......musiałabym dac jakies wzmocnienia.Będzie dachowe :wink:

okap kupiliśmy amici brakuje mi tylko zlewu i tu malutki problem bo nie wiem czy ten granitowy będzie pasował do blatu :roll:

A ja wczoraj byłam u znajomych i odradzili mi granitowy zlew bo mają taki na obecnym mieszkaniu

granitowy jest fajny i ja też taki chciałam, ale jak ja będę miała balt z motywem to nie wiem czy taki zlew będzie pasował i czy nie będzie zbyt mocno wyróżniał się :roll: czy właśnie nie lepiej dać taki metalizowany, matowy :-?

Odradzili ze względu na utrzymanie bo go żadnymi mleczkami i domestosami nie mozna traktować i trzeba go natłuszczać bo pozostaja plamy po chemi w/w.

Aguś,postaram się zaraz Ci na wszystko odpowiedziec

Tutaj masz zdjęcie mojego komina.Został w tym samym miejscu co w projekcie.Zaraz za tą ścianą będzie stac piec,więc jest juz tam przygotowana dziura do podpiecia.

http://foto3.m.onet.pl/_m/76b4cb6597b2e7ccacbe97af27396a87,10,19,0.jpg

a tutaj masz zdjecie z drugiej strony

http://foto1.m.onet.pl/_m/f2e764d9eb7b4d718709f37c90bd6eb9,10,19,0.jpg

Jakie my tutaj mamy ślicznie kobietki.......i te mniejsze i te większe :lol: :wink:

Przesyłamy buziala córeczce i brzuszkowi :wink:

Ewka,teraz czas na Ciebie :wink:

http://img688.imageshack.us/img688/3839/99563709.jpg

jakie podobne :o córcia to cała mama :D Danka ja to już za wygodna jestem :wink: moich kilka koleżanek ma takie fajniutkie szkrabki i jestem dobrą ......ciocią :wink: :lol:

Dziewczyny dziękuję za komplementy ;) Ewa, córcia, to raczej do męża podobna, ale coś tam ze mnie też ma, to raczej kwestia zdjęcia. Namawiam Cię bardzo na takiego szkraba, bo to niesamowita radość! Też mi się kiedyś wydawało, że zbyt wygodna jestem na dzicko, ale jak pojawiła się Nadia, to zmieniłam zdanie w 100% i teraz, mając 40stkę, nie mogę się doczekać Synka.

Danusiu, dziękuję za zdjęcia komina i inne dane. Jeżeli pozwolisz, to zapiszę sobie te zdjęcia później na komputer i pokażę budowlańcowi, bo teraz zbieram się wydać dużo kasy w składzie budowlanym ;)

okap kupiliśmy amici brakuje mi tylko zlewu i tu malutki problem bo nie wiem czy ten granitowy będzie pasował do blatu :roll:

A ja wczoraj byłam u znajomych i odradzili mi granitowy zlew bo mają taki na obecnym mieszkaniu

granitowy jest fajny i ja też taki chciałam, ale jak ja będę miała balt z motywem to nie wiem czy taki zlew będzie pasował i czy nie będzie zbyt mocno wyróżniał się :roll: czy właśnie nie lepiej dać taki metalizowany, matowy :-?

Odradzili ze względu na utrzymanie bo go żadnymi mleczkami i domestosami nie mozna traktować i trzeba go natłuszczać bo pozostaja plamy po chemi w/w.

granit granitowi nie jest równy i dlatego trzeba z jakiejś dobrej firmy kupić i nie powinien się odbarwiać

Danka a jak tam pomiary okien zrobione :D

Ewuś,poszły bardzo sprawnie.Półgodzinki i po krzyku :lol: :wink:

no i teraz czekanie :( ale jak dojadą i wstawią to tyle będzie radości :lol: :lol: :lol:
masz rację! termin montażu jest ustalony na 29 kwietnia
w tym czasie u mnie powinni kuchnię montować :lol:

Ale ci Ewcia fajnie już jakieś terminy a u nas jak zwykle jakieś poślizgi ale to normalne zaczyna się robić :) Mam cały czas nadzieje że zdążymy się wprowadzić przed porodem :) i jakiegoś grilla parapetowego zrobić

Dziewczyny napiszcie mi, z czego macie kominy, czy z cegły, czy te systemowe Schiedela i Danusiu, jak znajdziesz trochę czasu, to proszę napisz, jak rozwiązałaś kominy w garażu-kotłowni? Dziś jedziemy zamawiać materiały, ale właśnie oprócz kominów, bo to musimy do środy przemyśleć.

Co z oknami? Szprosy będą czy nie?

Tak jak wspominałam my m,amy murowane ale teraz wszyscy robią gotowe,bo tak jest łatwiej ale musisz liczyc się z tym,ze zapłacisz za gotowy więcej.

A co do okien,chyba będą bez szprosów :wink: .......czyję ulgę,że juz wybrałam tzn.mąż wybrał :wink:

Dziewczyny dziękuję za komplementy ;) Ewa, córcia, to raczej do męża podobna, ale coś tam ze mnie też ma, to raczej kwestia zdjęcia. Namawiam Cię bardzo na takiego szkraba, bo to niesamowita radość! Też mi się kiedyś wydawało, że zbyt wygodna jestem na dzicko, ale jak pojawiła się Nadia, to zmieniłam zdanie w 100% i teraz, mając 40stkę, nie mogę się doczekać Synka.

Danusiu, dziękuję za zdjęcia komina i inne dane. Jeżeli pozwolisz, to zapiszę sobie te zdjęcia później na komputer i pokażę budowlańcowi, bo teraz zbieram się wydać dużo kasy w składzie budowlanym ;)

Aga jesteśmy w podobnym wieku a ja mam już syna 17 letniego i przy takiej różnicy wiekowej to naprawdę już się nie chce :wink: teraz to myślę tylko nad zakończeniem budowy i urlopie :lol: