dankaf 16.03.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 A okap czarny czy srebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 A na jaki zestaw kolorów się zdecydowałaś?Cały dół biały a góra czarna?czy odwrotnie? góra jasna a dół ciemny, ściany beżowe natomiast na tej ścianie gdzie są schody będzie tapeta bordo z motywem liści wiem,wiem pamiętam-chodziło mi o zestw kolorów w mebelkach kuchennych. Moja wina -źle sprecyzowałam pytanie ok, ok ostatecznie dół będzie czekoladkowy a góra waniliowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 A okap czarny czy srebny? czarny amici taki skośny mam nadzieję, że wszystko będzie pasowało z czarną lodówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ewka,powiem Ci jedno nie nadążam z tymi kolorami u Ciebie ............myślałam,że chcesz białą kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 A okap czarny czy srebny? czarny amici taki skośny mam nadzieję, że wszystko będzie pasowało z czarną lodówką bardzo ładny okap wybrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 16.03.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam Koleżanki Aż sobie wygooglałam ten granitowy zlew, bo nie bardzo kojarzyłam jaki to jest i ładny jest , taki nowoczesny i komory ma różniaste i dodatkowe oprzyrządowanie. Ja jak na razie, to nastawiam się na ceramiczny, biały, taki jak mają w Ikea – bardzo mi się podoba, ale oczywiście koncepcja może mi się jeszcze bardzo zmienić. Ewka, ale Ty na fajnym etapie teraz jesteś z urządzaniem wnętrz. Przyjemna sprawa, żeby jeszcze mieć nieograniczony budżet, to w ogóle marzenie! Byliśmy wczoraj popołudniu zamówić materiały budowlane. Poszło trochę ponad 60tys. , ale bardzo się cieszę, że już coś w temacie ruszyło. Za porotherm 25 (Thermo z Austrii) – 2280szt., zapłaciliśmy 12,266zł , czyli po 5,38zł/szt, a za porotherm 12 – 640szt zapłaciliśmy 3404zł, czyli za szt 5,32zł. Dachówkę wzięliśmy Roben brązowa angobowana – 2700szt.= 7,776zł, czyli po 2,88zł/szt. Za całość z gąsiorami, zakończeniami i lewymi i prawymi – bez rynien, daliśmy 12,350zł, więc myślę, że dobra cena. Zdecydowaliśmy się jednak na okna dachowe (po długiej dyskusji) i zamówiliśmy 6 okien – 5 normalnych z wywietrznikami i jedno malowane na biało, jakieś specjalne do łazienki. Wymiary wzięliśmy jak w projekcie. Nad garażem damy chyba tylko 2 okna dachowe, w łazience myślimy, że damy jedno, ale nie wiem? Dodamy okno dachowe w pokoju nad kuchnią. Jak myślicie dobrze będzie? Dziewczyny, mam pytanie, czy Wy brałyście te specjalne okna do łazienek i czy te z Was, co mają Orion, to w łazience dałyście 2 okna czy jedno? Jeszcze zostało nam do zamówienia: kominy Schidel, więźba, łaty, tarcica i rynny i to będzie chyba wszystko, reszta to już jak czegoś zabraknie w czasie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Aguś jeśli coś ominę,to przypomnij Zastanów się z oknami dachowymi do pomieszczenia nad garażem.Gdybym nie była dosunieta 3m do sąsiada,to wstawiłabym zwykłe szczytowe-zaoszczędzisz i to "kupe'!!!!!.Pozostałe okna dachowe zamówiłam 78x140-nie biorę na 160,bo są droższe ale i nie widzę takiej potrzeby.Zwróc uwagę jedynie na 78-bo taki mamy rozstaw krokwi na dachu,wiec nie bierz mniejszych. We wszystkich pokojach zamówiłam po 1 szt: GGL3073 - 78x140-okno z szybą energooszczędną,hartowaną i klejoną U=1,4 garderoba-to samo okno ale w rozmiarze 78x118-1szt łazienka 2 szt i pralnia 1 szt GGU0073-one są z powłoką przeciwwilgotnościową (energ,hart,klejona) 78x140 wyłaz 1 szt GVK 46X61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jeśli chodzi o rynny,to nie bierz czasem SCALA -nasz dachówkarz narzekał na nie.Właśnie kupiłam MARLEYA bardzo dobra firma i bardzo polecana-koszt 2596zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 W jakiej cenie kupujesz cement-i jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ewka,powiem Ci jedno nie nadążam z tymi kolorami u Ciebie ............myślałam,że chcesz białą kuchnię hi,hi tak i tak było przez dłuuugi czas ale stwierdziłam, że biała będzie za biała do reszty kolorów i ostatecznie wzięłam waniliową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 okna dachowe- jak dla mnie i tak zresztą mamy powinny być w każdym pomieszczeniu bo dają dużo światła a widać to bardzo ładnie już po tynkach okna w szczyatch ścian to mi nie bardzo się podobają to ich nie będę polecała jak zostawiasz Aga łazienkę "projektową" to raczej dawałabym tam dwa okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jeśli chodzi o rynny,to nie bierz czasem SCALA -nasz dachówkarz narzekał na nie.Właśnie kupiłam MARLEYA bardzo dobra firma i bardzo polecana-koszt 2596zł. tak, my też mamy marleya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jutro podpisuję umowę na okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Dziewczyny,jak jest lepiej,jak się Wam bardziej podoba-okno na równo z blatem (tak jakby przedłużenie) czy blat niżej okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 i jeszcze jedno Ustaliliśmy,że zlew bedzie pod prawym oknem,ale nie wiem czy dac kran bardziej z lewej strony okna,prawej czy może na środku?Obiecuję,że więcej nie będę Was tak męczyc Zaznaczyłam instalatorowi na środku okna-bedzie dobrze?Pod lewym okienkiem zostawię pusty blat roboczy,aby było wiecej światła do sporządzania posiłków. zdjęcie podgladowe http://foto3.m.onet.pl/_m/c47ab739682d63ecece67d9e9e58079f,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Dziewczyny,jak jest lepiej,jak się Wam bardziej podoba-okno na równo z blatem (tak jakby przedłużenie) czy blat niżej okna? u mnie będzie blat poniżej okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 co do ustawienia kranu to zależy jaki będziesz miała zlewozmywak np. jak granitowy 3-komorowy to kran wyjdzie na jego środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Jutro podpisuję umowę na okienka pozostanie tylko czekanie na okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 16.03.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Miałam gościa i musiałam odejść od komputera, ale już jestem Danusiu, myślę, że dobrze zrobiłaś z tym zlewem pod prawym oknem i z kranem na środku. Ja bym też tak zrobiła. Ciekawe, czy to się sprawdzi w praktyce, bo to może być różnie, ale teraz to mi się wydaje, że jest ok. Co do okien dachowych, to my wybraliśmy Fakro, bo w tym składzie bardziej nam te polecali i twierdzą, że nie ma jakiejś różnicy pomiędzy nimi a Veluxem. Proponowali nam na długość 140, ale różnica w cenie jest niewielka, więc wzięliśmy na 160cm długie, bo stwierdziliśmy, że to jednak trochę więcej światła. W łazience planowaliśmy 1okno dachowe, bo będziemy ja trochę pomniejszać, żeby zrobić tam korytarz do pokoju nad garażem. Mąż twierdzi, że jedno okno wystarczy, ja sama nie wiem? Okna Facro normalne z kołnierzem 78/160 kosztuje 1147zł a to specjalne do łazienki też 78/160 kosztuje 1319zł + kołnierz 239zł. Nie wiem ile kosztuje Velux? Te nasze Facro, to nie podstawowy model, tylko jakiś kolejny. Z tymi oknami szczytowymi w pomieszczeniu nad garażem to jest tak, że budowlaniec jak przejrzał projekt, to powiedział, że tam można wstawić szczytowe, ale, że ona będą się nisko zaczynały, bo inaczej się nie da. Stwierdziliśmy, że zostaniemy przy dachowych a w szczytowej zrobimy ewentualnie takie okrągłe jak w projekcie, tylko większe, albo prostokątne. Danusiu a gdzie będziesz miała garderobę i pralnię? Nad garażem? Dzielisz ten pokuj bo nie pamiętam? Rynny mamy mieć firmy WAVIN, kolor Kanion brązowy RAL 8017 9chyba Pablitto ma takie), powiedziano nam, że równie dobra a nawet lepiej do naszego klimatu dostosowane niż Marlley. Danusiu, cement mam wpisany na fakturze Cemii/BV-32,5 Huta – tona=415zł a mamy wpisane 4,200tony za 1743zł. Dziewczyny a co z włazem na dach, bo w projekcie chyba go nie ma? Gdzie go dajecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 my mamy okna dachowe veluxa, jak zamawialiśmy dachówkę a było to zaraz po fundamentach to natknęliśmy się na wystawę oknien veluxa i fakro i niestety te drugie wypadły gorzej daltego wzieliśmy veluxa. Rynny wavina powinny być dobre bo my teraz kładziemy (kończymy ) wodę i kanalizację i mieliśmy w projekcie studzienki wavinowskie (mówili, że są dobre) wejście na poddasze mam w przedpokoju na wprost schodów a sam właz jest przy kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts