Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORIONCZYCY II- komentarze

dankaf

Recommended Posts

my mamy okna dachowe veluxa, jak zamawialiśmy dachówkę a było to zaraz po fundamentach to natknęliśmy się na wystawę oknien veluxa i fakro i niestety te drugie wypadły gorzej daltego wzieliśmy veluxa.

A jaka była różnica, bo my wczoraj oglądaliśmy i nie wiedziałam, ale fakt, że może nie wiedziałam na co patrzeć.

Co do rynien Wavin, to nam powiedziano, że Marley, to angielska firma i, że jest świetna, ale w naszym klimacie lepiej się Wagin sprawuje, bo angielski klimat jest trochę łagodniejszy. Dlatego wybraliśmy Wavin.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny,bardzo dziękuję za rady!!!!!Zaznaczyłam instalatorowi i kran, będzie na środku okna prawego :wink:

Aguś,pytałaś o pom.nad garażem,będzie tam na pewno pralnio-suszarnia oraz garderoba.Nie wiem jeszcze czy tak jak na zdjęciu czy równo na pół-wtedy przejście z korytarza byłoby do pralni a z pralni do garderoby

http://foto2.m.onet.pl/_m/19d4438cecc071ffd7313564c6263222,10,19,0.jpg

Tak dla przykładu (z moich wyliczeń) wychodzi,że za okno o wymierze 78x140 do łazienki-to białe zapłacę 1320zł(z vatem i po upustach).

A co do rynny Wavin jest bardzo dobra :wink:

Aga,tak jak pisałaś niestety nie ma w projekcie wyłazu,bo są stopnie kominiarskie.Zmieniaj,to jak najszybciej ponieważ te stopnie,to chyba dla bogaczy :lol: :wink: Dzwoniliśmy do naszego dachówkarza i stwierdził,że te które wybraliśmy spokojnie wystarczy(otwierane na bok) w rozmiarze 46x61.W końcu ile razy tam będziemy przechodzic.Wmontujemy je gdzieś obok komina(chyba od kominka).

Tak dla przykładu (z moich wyliczeń) wychodzi,że za okno o wymierze 78x140 do łazienki-to białe zapłacę 1320zł(z vatem i po upustach).

A co do rynny Wavin jest bardzo dobra :wink:

Aga,tak jak pisałaś niestety nie ma w projekcie wyłazu,bo są stopnie kominiarskie.Zmieniaj,to jak najszybciej ponieważ te stopnie,to chyba dla bogaczy :lol: :wink: Dzwoniliśmy do naszego dachówkarza i stwierdził,że te które wybraliśmy spokojnie wystarczy(otwierane na bok) w rozmiarze 46x61.W końcu ile razy tam będziemy przechodzic.Wmontujemy je gdzieś obok komina(chyba od kominka).

u mnie jest nad pokojem a pokój nad salonem :wink: :D

Szczuplejsza ale bedziesz miala juz cos zrobione a ja musze czekac na naszych kochanych uzednikow :evil:

Nic mi nie mów na temat urzędników,urządów, :-? mam ich serdecznie dosyc :-? Z gminą pół biedy, ale z energetyką,to juz jest przesada.Czekam juz tydzień na podłączenie licznika- skrzynka już jest.Jak długo podłączają licznik?- z dwie godzinki?..........paranoja :evil:

W ogóle za podłączeniem do działki czekałam półtora roku :(

Dobrze,że nasza gmina miała już swoje warunki zag.przestrzennego :wink: