aga_i_wojtek 16.03.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 my mamy okna dachowe veluxa, jak zamawialiśmy dachówkę a było to zaraz po fundamentach to natknęliśmy się na wystawę oknien veluxa i fakro i niestety te drugie wypadły gorzej daltego wzieliśmy veluxa. A jaka była różnica, bo my wczoraj oglądaliśmy i nie wiedziałam, ale fakt, że może nie wiedziałam na co patrzeć. Co do rynien Wavin, to nam powiedziano, że Marley, to angielska firma i, że jest świetna, ale w naszym klimacie lepiej się Wagin sprawuje, bo angielski klimat jest trochę łagodniejszy. Dlatego wybraliśmy Wavin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Dziewczyny,bardzo dziękuję za rady!!!!!Zaznaczyłam instalatorowi i kran, będzie na środku okna prawego Aguś,pytałaś o pom.nad garażem,będzie tam na pewno pralnio-suszarnia oraz garderoba.Nie wiem jeszcze czy tak jak na zdjęciu czy równo na pół-wtedy przejście z korytarza byłoby do pralni a z pralni do garderoby http://foto2.m.onet.pl/_m/19d4438cecc071ffd7313564c6263222,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Tak dla przykładu (z moich wyliczeń) wychodzi,że za okno o wymierze 78x140 do łazienki-to białe zapłacę 1320zł(z vatem i po upustach). A co do rynny Wavin jest bardzo dobra Aga,tak jak pisałaś niestety nie ma w projekcie wyłazu,bo są stopnie kominiarskie.Zmieniaj,to jak najszybciej ponieważ te stopnie,to chyba dla bogaczy Dzwoniliśmy do naszego dachówkarza i stwierdził,że te które wybraliśmy spokojnie wystarczy(otwierane na bok) w rozmiarze 46x61.W końcu ile razy tam będziemy przechodzic.Wmontujemy je gdzieś obok komina(chyba od kominka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Wiesz dlaczego wybrałam veluxa?-bo wystraszyłam się przemarzania okien fakro.Czytałam opinie naszych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Wiesz dlaczego wybrałam veluxa?-bo wystraszyłam się przemarzania okien fakro.Czytałam opinie naszych forumowiczów. fakro były inaczej wykońcczone i gorzej się otwierały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 16.03.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Tak dla przykładu (z moich wyliczeń) wychodzi,że za okno o wymierze 78x140 do łazienki-to białe zapłacę 1320zł(z vatem i po upustach). A co do rynny Wavin jest bardzo dobra Aga,tak jak pisałaś niestety nie ma w projekcie wyłazu,bo są stopnie kominiarskie.Zmieniaj,to jak najszybciej ponieważ te stopnie,to chyba dla bogaczy Dzwoniliśmy do naszego dachówkarza i stwierdził,że te które wybraliśmy spokojnie wystarczy(otwierane na bok) w rozmiarze 46x61.W końcu ile razy tam będziemy przechodzic.Wmontujemy je gdzieś obok komina(chyba od kominka). u mnie jest nad pokojem a pokój nad salonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 16.03.2010 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ewka,czy na górze masz wszędzie równo posadzkę?podłogówkę masz w łazience na górze-jest tam uskok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 17.03.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ewka,czy na górze masz wszędzie równo posadzkę?podłogówkę masz w łazience na górze-jest tam uskok? posadzkę mam równiutką bez żadnych progów a podłogówkę mam w łazience i suszarnii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 17.03.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 teraz to tylko odliczam dni do przywiezienia kuchnii dzisiaj mamy w planie zrobienie drzwi do garderoby i w końcu zaczniemy malowanki na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 17.03.2010 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ewka,to będziemy odliczały razem,bo pewnie w tym samym czasie będę miała okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyta24 17.03.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A kiedy ja będę miała taką kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 17.03.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A kiedy ja będę miała taką kuchnie i ja?????????? zdjęcie ukradzione od Pablitaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 17.03.2010 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 dziewczyny,jestem dzisiaj szczuplejsza o 31tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyta24 17.03.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Szczuplejsza ale bedziesz miala juz cos zrobione a ja musze czekac na naszych kochanych uzednikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyta24 17.03.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Sorki braklo mi *r* urzednikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 17.03.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 dziewczyny,jestem dzisiaj szczuplejsza o 31tys Danka jeszcze kilka dobrych razy będziesz szczuplejsza wczoraj ja wyszczuplałam bo zakończyli nam wodę i kanalizę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 17.03.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Szczuplejsza ale bedziesz miala juz cos zrobione a ja musze czekac na naszych kochanych uzednikow niestety nie jest to wszystko takie łatwe i proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.03.2010 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Szczuplejsza ale bedziesz miala juz cos zrobione a ja musze czekac na naszych kochanych uzednikow Nic mi nie mów na temat urzędników,urządów, mam ich serdecznie dosyc Z gminą pół biedy, ale z energetyką,to juz jest przesada.Czekam juz tydzień na podłączenie licznika- skrzynka już jest.Jak długo podłączają licznik?- z dwie godzinki?..........paranoja W ogóle za podłączeniem do działki czekałam półtora roku Dobrze,że nasza gmina miała już swoje warunki zag.przestrzennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.03.2010 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 dziewczyny,jestem dzisiaj szczuplejsza o 31tys Danka jeszcze kilka dobrych razy będziesz szczuplejsza wczoraj ja wyszczuplałam bo zakończyli nam wodę i kanalizę masz dobrze,bo ja muszę zakupic szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.03.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 A propo czynników wyszczuplających Ewka,moja brama 3000x2310 z KRISPOLA-orzech,wąskie tłoczenie 3676,50zł -montaż 1zł -automatyka do bramy 720zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts